Overklokovao sam ovaj procesor na 2200(11*200) veoma prosto iz bios-a.Sve ostlo nisam menjao u bios-u da li sam dobro overclockovao procesor i da li moze overklokovanje na ovaj nacin da steti procesoru.
Neverujem. Barton 2500+ je super procesor i ja ga imam na drugom racunaru. Takodje je clockovan na 2200MHz i tako radi vec 2 godine bez ikakvog dodatnog kulera :)
Imao sam barton 2500+, pa zatim 2600+, i mogu reci da mi je 2600+ radio mnogo bolje, klokovao se na vece vrednosti i radio stabilnije od 2500+. BTW oba su super, a sto se tice klokovanja to je jako subjektivna stvar i zavisi od cpu-a do cpu-a! -ShonE-
Imam Bartona 2500+, ABIT NF7-SL, Cooler Master Jet 7, 256MB DDR400 Corsair Value select, LC Power 550W.
Malo sam OC i uspeo da postignem 200x12 (2,4 GHz) na 1,85V. Testirao sam sistem pomocu Prime95 programa i on radi 55 minuta i onda prijavi grešku, sve ostalo (igrice, programi, sistem radi kako treba). Maksimalne temperature su 54,5˚C za CPU i 36˚C za Sys mereno pomoću ABIT EQ-a i Everesta UE i to dok radi Prime95, inače su niže za 3-6 stepeni. Memorija radi na 2,5-3-3-8.
Do sada sam samo dizao množilac i FSB sa 166 na 200 MHz nisam ništa pokušavao sa latencijama niti sam pokušavao da dignem FSB preko 200 kao ni napone na memoriji. Interesuje me da li smem da ostavim procesor na 1,85V, što mislim da smem s obzirom da su temperature OK ispravite me ako grešim? Smem li da povećavam napon dalje? Koja je maksimalna temperatura za sistem do koje smem da idem? I šta mi predlažete da probam kaoko bih izvukao još iz mašine i kako bi možda radila stabilnije s obzirom da se Prime buni.
Na 200x11 (2,2GHz) radi sa 1,625V i sve je OK Prime je radio oko 6 sati i ja sam ga prekinuo.
Verovatno ti je otkljucan Barton. Ja sam imao 2500+ i u biosu podesio kao ti jako jednostavno na 200*11 i dobio 3200+.Ako i tebi u Win pokazuje na hardveru ovu vrednost onda ti je procesor otkljucan.Meni je sve radilo nekoliko godina i tako sam ga i prodao.Lik kome sam prodao kaze isto da radi sve kao sat. Jedino sto nisam trpeo Box kuler pa sam ga zamenio Vanesom L. Tu jedino mozes da smanjis temperaturu za 10tak stepeni kao i buku , a po mom misljenju i zivotni vek procesora. Poz.
Ljudi bre, zar Barton 2500+ i 2600+ nisu jedan te isti Barton procesor?
Markez, ostavi procesor na 200x11, nemoj da mu dizes napon kad se buni. To je sadisticka metoda da skaces sa 2200 direktno na 2400MHz. Doduse Barton izdrzava i 2500 :)
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.