Ovo se tice one teme koju su prijatelj/prijateljica postovali. Jedina stvar na kojoj sam napravio kompromis u onoj masini je Gigabyte ploca jer sam trebao uzeti Asus. Dakle, nije PowerColor problem (radi na drugoj masini) vec GA...PowerColor ima remarkirane modele na nasem trzistu koji ne valjaju ali nisu svi ali je ipak TOP 5 brander za ATi u svetu pored Sapphire i HIS i ima ga na americkom trzistu posto je neko odvalio da ga nema jer ako nema FC(C) standard sto nije tacno. Vaskev je bio u pravu i potvrdio moje sumnje, PCI grafika radi ali ne i druga ispravna PCI-e jer su ti delovi odvojeni. Pogotovo sto ovo smece od ploce ima nasumicna retartovanja, mrznjenja, iz icsta mira...dok CPU i RAM prolaze testove. U svakom slucaju je GA za izbegavanja i ranije sam imao problema ali ovoliko nikada. Zato ABIT ili ASUS...Zato sam i predlozio zamenu za ASUS P5K Premium koja je 10e skuplja, ja sam jednu ugradio i mislim da je dobra ali pitam da li neko ima iskustva sa njom???!!!
Iskerno Asus P5K Premium i P5KC su mozda dve najgore Asusove ploce do sad. P5K Premium je imao moj komsija ali je vrlo brzo zamenio jer je neverovatno bagovita ploca...Bez obzira sto je i on jedan od onih `Asus je Asus` likova...O ovoj ploci sam vec vise puta postovao i upozoravao ljude i mrzi me da se ponavljam...Koga ne mrzi neka potrazi te postove. Ukratko i strucnjaci i korisnici su okarakterisali ove dve ploce kao Asusov totalni promasaj...A ja samo mogu da potvrdim ono sto su i drugi rekli o P5K Premium...Totalni promasaj...Ali Asus je ipak Asus...
To sam i ja isto cuo za P5KC i da je jako bagovita ali sam cuo pohvale za premium....mada vise verujem tebi ko radi sa stotinama ploca i zna pravo stanje nego par pohvala sto sam cuo. Ajd uzdravlje :)
:: Iskerno Asus P5K Premium i P5KC su mozda dve najgore Asusove ploce do sad :: P5K Premium je imao moj komsija ali je vrlo brzo zamenio jer je neverovatno bagovita ploca...Bez obzira sto je i on jedan od onih `Asus je Asus` likova...O ovoj ploci sam vec vise puta postovao i upozoravao ljude i mrzi me da se ponavljam...Koga ne mrzi neka potrazi te postove :: Ukratko i strucnjaci i korisnici su okarakterisali ove dve ploce kao Asusov totalni promasaj...A ja samo mogu da potvrdim ono sto su i drugi rekli o P5K Premium...Totalni promasaj...Ali Asus je ipak Asus.. :: :: Utisci korisnika P5K Premium ploce :: http://www.newegg.com/Product/ProductReview.aspx?Item=N82E16813131190&SortField=0&SummaryType=0&Pagesize=10&selectedRating=-1&PurchaseMark=&VideoOnlyMark=False&Page= :: :: :: DaSickSyste :: ::
Potvrdjujem da je GA smece... i treba ga zaobici, jer sam u poslednje vreme samo muke video sa njihovim plocama, bilo za Intel ili AMD... Tacno je da se nasumicno restartuju, a kada se odrade tesovi, kao sve je ok... Na nekoliko ploca sam probao da stvar resim update-om BIOS-a, ali posle update-a, ploca bi ili nijansu bolje radila ili bi performanse i stabilnost jos vise otisle u ... Najvise sam se smorio kada mi je u ruke dosla Foxconn ploca, sva integrisana, jos sa VIA chipsetom, koja me je zaprepastila svojom stabilnoscu u odnosu na GA...
nego je ovo iskrslo sa onim delovima a nisu uzimani na jednom nego na 2-3 mesta a zamena mora biti u EuroLinku...nisam lud da uzimam GA...do sada sam ugradio nekoliko DS3 P965 o P35 modela i velika vecina je radila lose...a ovo je prvi DS4 koji sam instalirao i pocasti me bukvalno svime: zakucava, resetuje bezveze, prestao da radi PCI-e...ma uzas zivi...na netu ima pozitivnih iskustava za P5K Premium...ne znam odakle ovo DSS-u...znam da je on fan Gibgabyte ali je ovde rec o tome da GA ne valja. Nabedili su da ne radi PowerColor (iako ima relabel primeraka) kad ono ipak ploca i to sve i svasta...sto rece Vaskev, u pravu je...mada je taj 1% mogucnosti da ode magistrala prevagnuo...ima li neko predlog za DFI koji je stabilan i ne zeza??? Mada ni DFI nije nista posebno, isto k`o i GA
Ja imam dve GA ploce p35c-ds3r jednu kod kuce sa quadom i jednu na poslu sa duom i obe rade odlicno doduse u kombinaciji sa GA grafikama. Nisam imao ni jedan problem koji opisujes. Sta ces?! Video sam sve i svasta i tvrdim da nijedan proizvidjac (posto rade u velikim serijama) ne mogu da proizvedu dve iste ploce koje ce bas istovetno dobro da rade. Uvek sta god da kupis mozes da naletis na losu ali i na dobru komponentu iz iste serije. To valjda tako mora.
:: To sam i ja isto cuo za P5KC i da je jako bagovita ali sam cuo pohvale za premium....mada vise verujem tebi ko radi sa stotinama ploca i zna pravo stanje nego par pohvala sto sam cuo :: Ajd uzdravlje :)
Hvala za reci hvale Ognjeni:)
Najveci problem P5K Premium ploce je sa nekopatibilnoscu sa dobrim delom SATA hard diskova i SATA optickim uredjajima,a tu je i problem sa LAN drajverima koji ostaje misterija za Asusove strucnjake...Ono sto je stvarno najgore u ovoj prici jeste da se ta ploca pojavila na trzistu pre godinu dana i jos nema BIOS zakrpa ni za jedan od ovih problema... Ko ne veruje neka ode na Asusov sajt i poseti forum pa neka pogleda tamo koje sve probleme ima ova ploca.
Mnogo je bolja kupovina Asus P5K Deluxe(ovo je zaista odlicna ploca)...Ili nesto jeftinija P5K-E koja je takodje dobar izbor.
:: nego je ovo iskrslo sa onim delovima a nisu uzimani na jednom nego na 2-3 mesta a zamena mora biti u EuroLinku...nisam lud da uzimam GA...do sada sam ugradio nekoliko DS3 P965 o P35 modela i velika vecina je radila lose...a ovo je prvi DS4 koji sam instalirao i pocasti me bukvalno svime: zakucava, resetuje bezveze, prestao da radi PCI-e...ma uzas zivi...na netu ima pozitivnih iskustava za P5K Premium...ne znam odakle ovo DSS-u...znam da je on fan Gibgabyte ali je ovde rec o tome da GA ne valja. Nabedili su da ne radi PowerColor (iako ima relabel primeraka) kad ono ipak ploca i to sve i svasta...sto rece Vaskev, u pravu je...mada je taj 1% mogucnosti da ode magistrala prevagnuo...ima li neko predlog za DFI koji je stabilan i ne zeza??? Mada ni DFI nije nista posebno, isto k`o i G
Machino ja sam ljubitelj dobrih ploca,a ne samo GA...Ali nikad se nisam hvatao samo za jedan brend nego sam promenio mnogo njih.Posle svega sam uvideo da su GA i Abit nesto sto je definitivnio najisplatljivije. Kazes ne znas odakle mi..Ostaavio sam ti link utiska korisnika te ploce...Ako ti to nije dovoljno idi na Asusov OFICIJALNI sajt i tamo pogledaj koje sve probleme ima ta ploca...Eto odakle mi... A kazem ti da je moj komsija imao ovu plocu i stvarno je za izbegavanje...Tek kad smo poceli zajedno da trazimo zakrpe po netu onda smo shvatili kakav je ustvari krsh pazario i to ne za male pare. I Asus i GA i svi proizvodjci imaju i lose i dobre serije...samo sto je Asus u zadnje vreme poceo da izbacuje ploce koje nikoko ne opravdavaju ime jedne tako velike firme.
Da li sam ja to jedan od rethih zadovoljnih korisnika GA ili mi se cini! Godinu dana koliko imam ga-m59sli s4 i ni jedan jedini ni najmanji problem ili bag nisam imao...mozda mi je samo zapao ok primerak, ili je problem sa intelom i gb.
:: http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_p5kpremium_wifi/23.ht :: :: Premium nije mnogo drugaciji od Deluxe modela.. Veruj mi na rec da je slican samo na oko... Asus P5K Premium ima ovaj problem vec duze vreme...Idi na gugl i kucaj Asus P5K Premium SATA problems...Videces da nema foruma gde se ljudi nisu zalili na HDD nekopatibilnost ove ploce...A isti problem je imao i moj komsha...
U principu radi sta god hoces moje je da upozorim i da ukazem na probleme koje sam licno iskusio sa ovom plocom ako hoces veruj meni i hiljadama ljudi koji imaju isti problem...Ako ne onda neka ti bude `Asus je Asus` i necu te vise ubedjivati jer vidim da nema smisla.
U primarnom PC-u imam GA-P35-DS4 (rev 1.0) koju sam kupio čim se pojavila, ima više od godinu dana. Sve to vreme radi oveklokovana, FSB 450MHz, na default naponima i nikad sa njom nisam imao problema. Pre nje sam imao ASUS P5B-E, koja je odbijala da radi sa Kingston memorijama i nije nimalo bila raspoložena za overclock, a i bilo je skoro nemoguće namestiti na njoj CL4 tajminge za memoriju. Inače, sa njom sam se i najviše napatio, jer je ASUS za nju izbacio BIOS koji nije radio sa ATI kartica, pa ga posle povukao, a ja baš tada kupio ATI1950Pro i posle se dva dana nabeđivao sa servisom da ne radi. U zadnje vreme sam napravio dosta računara uglavnom sa GA-P35-DS3L i DS3R pločama i ni na jednu nije bilo žalbi. Isto sam ugradio i par ASUS P5K ploča, obe su imale problema sa diskovima. Jednoj je pomogao flash BIOS-a, druga je proradila kako treba tek kad sam zamenio disk, koji je inače ispravan i radi u drugoj mašini. Inače ni ja ranije nisam nešto mirisao GA, koristio sam samo ASUS-a, ali sam ga u zadnje vreme zamenio, jer uglavnom su mi reklamacije vezane za njega.
Ja sam postovao da bez FCC-a nema prodaje u Americi kao sto bez CE nema prodaje u EU. Voleo bih MACHINE da nam das svoje vidjenje sta je to FCC i koji se to drugi standardi za zastitu potrosaca koriste za IT industriju u SAD?
@R2-D2 Ne znam sta pokusavas ali ocito si skroz omasio ili si dibidus neupucen. Niti citas moje niti ortakove postove. Kao prvo sve je na AUTO i ta memorija na defaultu radi na 1.888V kao 5-5-5-15 iako je SPD flashovan sa 4-4-4-12 paraetrima. Drugo, ona ovakvim postavkaam prolazi sve testove GoldMemory v6.92 i MemTest86+ v2.01 i to po bar 6h ili kao multi-passing rezim. Ovo sto si ti postovao ne da je glupo nego je pokusaj da se pravis pametan pa postanes jos gluplji. Batali me ubuduce ovako banalanih i deplasiranih saveta i molim te sacuvaj mi zivce...majke ti, kakve veze ima otkaz PCI-e magistrale sa RAM-om??? Ortak se igrao nekoiliko sati a kada se ujutro probudio u upalio masinu nije bilo slike...mora da je RAM odmah sam pomislio i predlozio da ubaci PCI grafiku...zamisli, zacudjeno smo zakljucili da nije RAM???!!!...bugovitost je do ploce, ni do cega drugog...Sve je asemblirano strucno i sve je OK osim ploce...
P.S. molim one koji nemaju blage veze, poput R2-D2, da ne baljezgaju...samo odmazu ljudima i zbunjuju manje upucune korisnike koji i ovo citaju...
@ZZtop Na ovoj PC karti ja imam FCC (Federal Communications Commission U.S.A) oznaku unutar kruga na pakovanju...tako da je to sto govoris takodje bezveze...
ako vas dvojica smatrate da sam ja neka budala pa ja da vam dokazujem suprotno, nemam nameru, ako nismo na istim talasnim duzinama, neka tako i ostane...meni ne treba dokazivanje, oni koji me znaju znaju koliko znam...ENDE
Padas u vatru bez razloga. Diskutujemo,razmenjujemo misljenja i utiske i stvarno ne vidim razlog za svadju i vredjanje. Opusti se Machino,ljudi koji se smeju duze zive. Pozdrav.
DSS, pa ti me bar znas i razumes...tvoji postovi su skroz OK i potpuno smisleni, mada svako navija za svog favorita, ali ova dvojica, bez uvrede, pricaju napamet i prosipaju neke nebuloze...niti je jedan napisao ista tacno, iako stoji da kod na PC otkazuje ali zbog TUL-a vec zbog toga sto kod nas polovina opreme ima sakriveno `refurbished` ispod `maske`...i sam znas koliko me nerviraja neznanje, pre svega moje (da budem skroman, jer niko ne zna sve) ali se tudjeg vise i duze naslusavam :) peace! I ja sam par puta odvalio nesto glupo, polovinu toga onako bezveze neobracajuci paznju cisto da nesto docarama (neke razlike) a nekada jer previdim cinjenice...ali se gotovo uvek ispravim i izvinim...
- A N G E L -
:: Padas u vatru bez razloga :: Diskutujemo,razmenjujemo misljenja i utiske i stvarno ne vidim razlog za svadju i vredjanje :: :: :: DaSickSyste :: ::
:: @R2-D2 Ne znam sta pokusavas ali ocito si skroz omasio ili si dibidus neupucen. Niti citas moje niti ortakove postove. Kao prvo sve je na AUTO i ta memorija na defaultu radi na 1.888V kao 5-5-5-15 iako je SPD flashovan sa 4-4-4-12 paraetrima. Drugo, ona ovakvim postavkaam prolazi sve testove GoldMemory v6.92 i MemTest86+ v2.01 i to po bar 6h ili kao multi-passing rezim. Ovo sto si ti postovao ne da je glupo nego je pokusaj da se pravis pametan pa postanes jos gluplji. Batali me ubuduce ovako banalanih i deplasiranih saveta i molim te sacuvaj mi zivce...majke ti, kakve veze ima otkaz PCI-e magistrale sa RAM-om??? Ortak se igrao nekoiliko sati a kada se ujutro probudio u upalio masinu nije bilo slike...mora da je RAM odmah sam pomislio i predlozio da ubaci PCI grafiku...zamisli, zacudjeno smo zakljucili da nije RAM???!!!...bugovitost je do ploce, ni do cega drugog...Sve je asemblirano strucno i sve je OK osim ploce.. :: :: P.S. molim one koji nemaju blage veze, poput R2-D2, da ne baljezgaju...samo odmazu ljudima i zbunjuju manje upucune korisnike koji i ovo citaju.. :: :: @ZZtop Na ovoj PC karti ja imam FCC (Federal Communications Commission U.S.A) oznaku unutar kruga na pakovanju...tako da je to sto govoris takodje bezveze.. :: :: ako vas dvojica smatrate da sam ja neka budala pa ja da vam dokazujem suprotno, nemam nameru, ako nismo na istim talasnim duzinama, neka tako i ostane...meni ne treba dokazivanje, oni koji me znaju znaju koliko znam...END :: :: :: - A N G E L - :: :: :: :: :: Ram OCZ reaper HPC radi na 4-4-4-15 & 2,1 :: :: :: :: http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_reaper_cl4_4gb_editio :: :: :: :: ovde se pokusava naterati da radi 4-4-4-12 & 1,9V, a onda je ploca smece :: :: zanimljiv pristup problemu :: :: :: :: :: :: :: ::
Ali ovi koji proizvode ram POJMA NEMAJU sta proizvode! navode pogresne podatke na svom sajtu samo da bi ti ispao neznalica sad cu odmah da im posaljem protestnu notu
i tamo u postovima si pitao da li neko zna na kom naponu radi ram, a sada kada sam to naveo - ja ne citam postove
Tebe ne treba komentarisati. I ovako je svima sve jasno. Peace :)
Ubuduce da znas: kada radi na nizem VRAM (DDR18) ploce najcesce dizu latencije...tako Geil Ultra DDR2-800 radi nominalno (SPD) kao 4-4-4-12 @2.1V ali na AUTO na vecini ploca radi kao 5-5-5-15 @1.8V...sve to bez problema...cisto da te prosvetlim...dovoljno dobro delo, za danas...
- A N G E L -
:: Ali ovi koji proizvode ram POJMA NEMAJU sta proizvode :: navode pogresne podatke na svom sajtu samo da bi ti ispao neznalic :: sad cu odmah da im posaljem protestnu not :: :: i tamo u postovima si pitao da li neko zna na kom naponu radi ram, a sada kada sam to naveo - ja ne citam postov :: :: jos jednom izvini tebra, najpametniji s ::
Dakle to sto se radilo o 4-4-4-12 i 1,9V nema veze sada odjednom imamo drugu pricu. No problem Veliki Guru slepo te slusam
:: Tebe ne treba komentarisati. I ovako je svima sve jasno. Peace : :: :: Ubuduce da znas: kada radi na nizem VRAM (DDR18) ploce najcesce dizu latencije...tako Geil Ultra DDR2-800 radi nominalno (SPD) kao 4-4-4-12 @2.1V ali na AUTO na vecini ploca radi kao 5-5-5-15 @1.8V...sve to bez problema...cisto da te prosvetlim...dovoljno dobro delo, za danas.. :: :: - A N G E L - :: :: :: Ali ovi koji proizvode ram POJMA NEMAJU sta proizvode :: :: navode pogresne podatke na svom sajtu samo da bi ti ispao neznalic :: :: sad cu odmah da im posaljem protestnu not :: :: :: :: i tamo u postovima si pitao da li neko zna na kom naponu radi ram, a sada kada sam to naveo - ja ne citam postov :: :: :: :: jos jednom izvini tebra, najpametniji s :: ::
Da li neko zna kakva je ova ploca sto se tice stabilnosti i kvaliteta??? Imamo vrlo mali izbor jer vecina ploca >150e sa DDR3 podrskom...ili Asus Maximus Formula SE???
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.