Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Gigabyte-ovo smece
STRANA 1 OD 1
PCoprema Gigabyte-ovo smece 20.04.2008. 01:10 T9379

status: user
broj poruka: 292
Nije ni cudo sto mashine insistira samo na asusu i potpuno je u pravu. Nakon fino sklopljenog kompjutera imamo:

GA-P35-DS4 (novi F12 bios)
C2Q6600
OCz Reaper XTC 2x1GB DDR2-800
2x WD Caviar SE16 320GB RAID 0 (striped)
Pieoneer 215 (novi 1.18 firmware) na JMicron kontroleru
Antec Sonata III 500W Earthwatts
PowerColor ATI HD3870 512MB GDDR4
Leadtek TV200XP Expert
Logitech G15
Logitech MX518
ViewSonic VG2230wm

Instalacija prosla bez problema za xp sp2 i driveri. Testovi svi prolaze, igre...ali se nasumicno bez razloga ponekad resetuje i zabode na POST screen. Potom kada ga ugasim i upalim on se ponovo ugasi, upali i tek nakon par puta digne sistem kao da radi recovery. Nista nije klokovano nitit dirano Napon na memoriji je 1.9. Da li neko zna sta bi moglo biti i da li nesto treba rucno podesiti, ima li neko ovu kombinaciju? Cuo sam da je DS3 model tesko smece a ovaj ipak skuplji 50e pa smo pomislili da ne pati od ovakvih gluposti. Pri najrigoroznijeim testovima sve na max ok a onda iz cista mira reset i kucanje. Ne znam da li ovo treba ali je povezan 8 pin a ne p4 konektor kod procesora (skinuta zastita na 4 pina) i povezan molex na ploci za 2 grafike iako je samo jedna unutra. Temperature sve dobre...pomagajte!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
astan re: 20.04.2008. 01:35 #51637

broj poruka: 271
Prodaj gigabyte i kupi asus

Equinoxe Re: 20.04.2008. 01:56 #51638

broj poruka: 12057

Polako sa prodajom! Jesi detaljno istestirao memoriju? Gold memory, Prime 95 (RAM stress)).

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

PCoprema ... 20.04.2008. 02:30 #51639

testovi za ram su oki za cpu ali...otisla je grafika ?! Evo sada nema slike izgleda neki remarkirani model. Ubo sam je u drugi pcie isto, dize sistem ali nema slike. Ubo sam pci grafiku i imam sliku. Nisam koristio igre ni sat a riknula. Da li ona moze dati ovakve simptome? Ja cu ostatak nastaviti da testiram sa obicnom grafikom pa cemo videti da li je ploca ili pak samo grafika. Nego recite mi to davanje slike nema veze sa onim u biosu sto stoji pci init first, posto je i tako na pocetku radilo! Da li na procesoru q6600 treba da ostavim samo p4 4-pin i da ne diram kapicu ili pak 8-pin? Da li smeta ako sam ubo onaj molex u ploci za 2 grafike a imao sam samo jednu. Rekli su mi da to ne smeta?!

psyman kod mene 20.04.2008. 05:49 #51647

broj poruka: 1046
ista ploca i cpu rade bezprekorno,ni jedan jedini problem nisam imao do sada.klokovao sam sistem,preterivao sa oc-om,takoreci unistavao hardwer i jos uvek radi fenomenalno nekih pola godine.

p.s.

cpu vezan na 4-pin konektor.
ZZTop 20.04.2008. 07:35 #51650

broj poruka: 89
Tvoj problem je definitivno u grafickoj karti. Elem, PowerColor ili ti TUL kako se zove ta firma ne proizvodi graficke karte nego radi reparaciju shkartova drugih firmi. Probaj sa drugom grafickom...
CarlosO re 20.04.2008. 09:59 #51655

broj poruka: 54
Ah da.I molim te promeni naslov teme :).Asus i Gigabyte su takoreci ista firma.Ja licno preferiram Gigabyte i nisam imao losa iskustva,cak sta vise.

CarlosO re 20.04.2008. 09:59 #51656

Ah da.I molim te promeni naslov teme :).Asus i Gigabyte su takoreci ista firma.Ja licno preferiram Gigabyte i nisam imao losa iskustva,cak sta vise.

CarlosO re 20.04.2008. 10:00 #51657

PCoprema Nije samo grafika 20.04.2008. 11:02 #51658

Radio mi je nekoliko sati occt 4 jezgra i sve je bilo odbro. Posle upalim ponovo i na 2h se zamrzne! ram probao sa memtest86+ i ispravan. videcu druge testove ali me mrznjenje zabrinjava. Prvo da skinem 8pin. A da li nesto u biosu podesavam manuelno od napona? Cudno mi je jer nekad asatima radi bas mnogo testova i nista a onda iz cista mira pljas. Sta jos moze biti? Ne verujem da su hardovi

Ognjeni Re: Nije samo grafika 20.04.2008. 11:24 #51661

broj poruka: 4526
Ma care breeeee ...kakvo testiranje vise, vidis li da nesto hardwrski nije u redu a toliko si platio makinu ...nosi to pod hitno tamo gde si kupio i nek resavaju odmah....

Ajd uzdravlje :)

:: Radio mi je nekoliko sati occt 4 jezgra i sve je bilo odbro. Posle upalim ponovo i na 2h se zamrzne! ram probao sa memtest86+ i ispravan. videcu druge testove ali me mrznjenje zabrinjava. Prvo da skinem 8pin. A da li nesto u biosu podesavam manuelno od napona? Cudno mi je jer nekad asatima radi bas mnogo testova i nista a onda iz cista mira pljas. Sta jos moze biti? Ne verujem da su hardov
::
cele1988 .... 20.04.2008. 12:23 #51664

broj poruka: 1424
znam da nema neke veze sa temom ali moram da kazem:
covece gde je PowerColor trash firma??

VMARC Re: Gigabyte-ovo smece 20.04.2008. 14:21 #51668

broj poruka: 9429
Svaka tebi cast ako ti je Gigabyte smece... A tek ako ti je taj model smece... O ludilo DS3 ploci da i ne pricamo...

PS. Nista licno. Ovo su daleko bestbuy modeli, najbolji moguci kvalitet za ulozeni novac..

ZZTop 20.04.2008. 15:54 #51680

broj poruka: 89
@PCoprema
Da apsolutno bih se slozio sa VMARC, Gigabyte trenutno doslovno caruje.

Mozs probati i da izvadish Leadtek TV kartu jer je bilo zalbi sa raznim hardverskim problemima vezano za istu, mada licno mislim da je problem do grafike.

@cele1988
PowerColor je svuda trash firma. Kod nas je zastupnik Alti tj. WinWin i obzirom da sam iz Cacka znam koliko imaju reklamacija i shkartova. Cak sta vise imaju zaposlenog lika koji samo prelemljava tu djubrad. Inace pogledaj malo bolje standarde koje podrzava PowerColor i videces da skoro ni na jednom njihovom proizvodu nema FCC broja - tj. ne ispunjava americke standarde te se tamo i ne moze prodavati. Kod nas su prvo uleteli AIW modeli koji nisu hteli da rade na nForce chipsetima sa doslovno duplo manjom cenom od najjeftinije iste kartice nekog drugog proizvodjaca. Pre bih preporucio i Eagle nego PowerColor...

PCoprema ok ljudi 20.04.2008. 19:02 #51708

stavio sam kako je bilo po defoltu p4 4pin umesto 8pin. Ako nastavi da nasumicno resetuje/zamrzava sta bi moglo biti? Iskljucio sam ono automatik restart after eror mozda nesto od delova napravi gresku pa resetuje, nekad iz cista mira nekad sa occt a nekad mrzne. Sada ce mi onda izbaciti plavi ekran? Ram ne prolazi samo gm 6.92 na 99% ali sve druge poznate prolazi a citao sam da on ima bug sa novim sistemima. Na koliko volti radi ovaj ocz reaper ddr2-800 4-4-4-12? Zanima me koje programe za testiranje predlazete a da su provereni za ovakvu masinu? hvala svima

Pisko Razlgabanje 21.04.2008. 16:21 #51829

broj poruka: 6654
Ništa ti nećemo pomoći dok ne postuješ šta je izbacio plavi ekran.
Eventualno bi nam pomoglo da imaš linux, pa da znamo da li zabada i u njemu ili ne. Ovako, lovi plavi ekran ili pročitaj log fajlove o crash-evima sistema. Imaš ih u administrativnim alatkama...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Vaskev re 21.04.2008. 16:54 #51842

broj poruka: 1673
Zamenio si PCIe karticu sa PCI i masina radi, ako sam dobro razumeo. Sada pozajmi od nekoga provereno ispravnu PCIe karticu pa proveri sa njom. Ukoliko sa njom sve radi kako treba onda znas i sam da je crkla graficka ili mozda zezaju drajveri. Ako se i sa drugom svi problemi ponovo javljaju onda je verovatno do ploce. PS kontrola PCIe i PCI slotova su dve odvojene stvari u okviru samog chipseta i moze se desiti da samo jedan od njih zeza. Drugo proizvodjac graficke je jako poznat po takvim poluispravnim proizvodima kao i nekada Leadtek sa GF6600GT koje su crkavale kao lude. Ipak jos jedna a korisna stvar je da kada tako kilavo krene nova masina onda kreni instalaciju samo najnuznijeg hardvera (minimalno) i detaljno testiranje sa svakom novom komponentom koju dodas.

PCoprema ovako 21.04.2008. 18:06 #51868

nakon skidanja grafike i stavljanja ove masina je zamrzla na occt 2 mix rezim, medjutim ona ne mrzne nigde vise ni na jednom srugom: hot cpu tester 4.4.1, burn in test pro 5.3, orthos 2004, s&m...rezac je JMicron kontroleru (prvi out je bio na intel) i kada sam ponovo instalirao win dobio sam bsod kada je trebalo cekati ono F8, ali je tada on radio u AHCI, kada sam prebacio na IDE proslo je ovo bez problema. Kada je u biosu za APM podeseno POS1 prilikom uspavljivanja i budjenja dao je bsod ali je u pitanju bio driver za mis, ovoga nema u STR3 rezimu i tu je sve ok. Resete vise nisam video. Jednom je zabo odmah nakon prolaska boota za CD (nije disk bio unutra) i rezac sam okacio na slave JMicron a bio je na master. Od tada je za sada sve OK. GM prolazi quick rezim i memtest86+ 2.01 radio 9h bez greske. Sve na defoltu. Pustao sam satima bit 5.3, hct pro 4.41 i orthos-2004, s&m 1.9.2 i opteretio sva 4 jezgra i tu je sve ok nigde gresaka...verovatno je ono bio neispravan ati i driveri...ali cu svakako da probam drugu pcie imam jednu koja poluradi, ali je meni bitno samo da da sliku nista vise, zar ne?

surovi86 Ma gigaby ploce su extra he he 25.04.2008. 20:33 #52438

broj poruka: 33
De je sad moj prijatelj ognjeni i svi oni koji vode ljubav sa hardverom koji su kupili misleci pritom da je to najbolje za novac koji su dali he he, ajde resite problem coveku. Nemogu da verujem da ahci ne radi kako treba kod te ploce, to sam primetio da je pokretac ove teme napisao. Postoji mogucnost (posto me je mrzelo sva da citam mozda je to covek i uradio) da nisi lepo pokrenuo instalaciju, naime da bi instalirao sistem sa ukljucenim ahci kontrolerom potrebna je flopi disketa sa draiverioma koji se iniciraju na samom pocetku instalacije, posto ih WinXP nema u sebi. Prva bi steta bila da instaliras sistem preko ide kontrolera jer zaista mnogo bolje rade hardovi preko ahcija necujni su i veci je protok podataka to jes ne dolazi do zaguivanja prilikom kopiranaj vise failova, isto tako prilikom raspkivanja i raorovanja podataka taj poso se daleko brze zavrsava ako su hardovi pod ahci kontrolerom. Inastalacija operativnog sistema se zavrsava za 11min i nevidim smisao kupovine takve ploce ako ne moze da se koristi ahci koji toliko toga realno dobrog donosi u samom radu hardova i optike.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs