Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
CPU Cooler speed...
STRANA 1 OD 1
cele1988 CPU Cooler speed... 12.04.2008. 15:19 T9251

status: user
broj poruka: 1424
pitanje...
imam Gigabyte 770-DS i 5000+ BE i sad u bios-u ima opcija za cpu cooler PWR(ili PWM), Voltage i auto kako da odredim da mi se cooler okrece non stop na jednom broju obrtaja tj da ih nedize bez veze i nespusta.. Cooler je HYPER TX 2

sa gigabyte programom i-cool on spusti na 70% cooler ali posle 1 minut vrati na 100% bez razloga kako na primer da zadam da mi se cpu cooler okrece non-stop 75% ili 1300rpm
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
XXXL Auto 12.04.2008. 16:11 #50794

broj poruka: 537
Stavi na `Auto` podesavanja za cooler i radice na optimumu, ne mozes da stavis broj obrtaja na npr. 70% i da ga tako hladi na neki pristojnu temperaturu i kad pustis Krizis ima da ti explodira komp :) nece moci da ga ohladi kako treba. Kad radis nezahtevne stvari na kompu, cooler ne bi trebalo da se cuje, pogotovo taj TX (jer sam podesava broj obrtaja). A sigurno ne dize i ne spusta broj obrtaja po random principu vec mu je potrebno bolje hladjenje za odredjene temperature. Ako vec hoces da se igras sa podesavanjima coolera, imas SpeedFan pa u njemu namesti sta/kako/koliko/kada :) ili pazari neki fan controler :)

Toliko : )

Btw. kad ces u BG ? Uzegnuce ti oni HD filmovi, valja to kopirati negde...recimo kod mene na komp :)

Saske ... 12.04.2008. 20:58 #50811

broj poruka: 1117
ako hoces sam da kontrolises ventilatore iz windowsa, skini lepo SpeedFan...vrhunski je program i prilicno jednostavan za upotrebu...mozes da podesis ventilatore na fiksan broj obrtaja, a mozes i da podesis na automatik i da zadas temperaturu na kojoj treba da se ubrza i do koliko da se ubrza...

Overclocking is the way of life!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs