Radi se o 4 modula od 1 gb DDR2 800mhz OCZ Platinum Rev.2 koje sam dobio iz Kanade. Čudno se ponašaju, ne dozvoljavaju nikakvu promenu napona niti hercaže, čak ni na dole !?
Treba mi savet da bih znao da li su za reklamaciju, (imaju doživotnu garanciju) čime ih testirati, na default vrednostima, ne na klokovanim, da li da ih odnesem do nekog servisa i kog da ih provere ???
Da ne šaljem preko okeana pre nego što proverim sve, da ne bih pravio bez potrebe gubitak vremena i novca ako za reklamaciju nemam osnova, prvi put se srećem sa ovakvim problemom.
Unapred Hvala.
p.s. memara je probana na pločama na čijim sajtovima je baš ta preporučena za overklok istih, kao što su DFI Blood Iron p35 i DFI DK 790X...
komso bre imas na Hiren`s bar 5 komada za testiranje memorije uzmi na primer ima neki GOLD memori test cinimi se ili tako nesto vidi sam pa ga pusti ja sam jedno proverava neku 256ddr i trebalo mu je dosta vremena
DocMemory 3.1b RAM Test utility
GoldMemory 5.07 RAM Test utility
Memtest86+ 2.00 PC Memory Test
ako nemas dodji da ti snimim Hiren`s.BootCD.9.4.iso
Imam disk i spreman je za test memare, ali me interesuje šta će ljudi da kažu sa obzirom na to da se memara čudno ponaša. Ne dozvoljava voltažu i hercažu ni gore, ni dole. Zatim, interesuje me da li da testiram modul po modul ili kombinacije po 2 modula, ili svih 4 odjednom ??
U svakom slučaju, hvala ti na ponudi za snimanje diska.
Skini MemTest pa pokreni sa kompa, ili skini isto MemTest 86+ i stavi na disk, pokreni test #5 on najvise stresuje memaru i tu ce najpre puci ako nije stabilna. Sto se tice Overclock-a, 4 modula se uvek malo teze klokuju od 2, te mozda ga ploca zeza. Vidi da probas sa 2 modula, ako je isto digni malo voltazu za NB ( a pogotovu je digni malo ako ides sa 4 modula ) testiraj pa vidi.
pa ako rade po nominalnoj specifikaciji, ne znam kako bi ih uopste reklamirao, bilo u Srbiji bilo u Kanadi? Probaj sta kaze OCz, pa ako nece moraces da se pomiris sa parametrima proizvodjaca :)
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.