i nemojte me odjebavati ovaj put znaci zanima me kako i da li uopste moze da se kontrolise rated fsb, ili je zakljucan na fsb*4
sada sam pod ruke uzeo e2160 i ga p31-ds3l i stigao do 3.15 GHz, 350*9, sa 1.4 za vcore, 2.1 za ram, +0.1 za gmch, temp je oko 40
koliko ja kontam rated fsb je 1400, a cpu podrzava samo 800, i L2 kes ne radi na taktu cpu-a nego na taktu ovog rated fsb, i ja sam mislio da core i oba nivoa kesa rade na istom taktu, ali sam proverio i nije (ovo je namenjeno onome koji mi je odgovorio ono sto sam i ja mislio, mrzi me sad da proveravam i imenujem, uglavnom zato sam i pitao jer sam mislio da je po starom, a ocigledno da nije)
ajde lepo odgovarajte sada, i bez onih ako radi ne diraj `OCU DA DIRAM!!!!!
znaci, stvarno, ako neko zna i zanimalo ga ovo neka pise zar je moguce da je ovaj nekad open minded forum sada u fazonuNECEMO DA SAZNAMO NISTA NOVO
e pa dok sam ja tu, ima da postavljavam teme tipa zasto upotrebiti germanijum umesto silicijuma pri izradi poluprovodnika
dakle kolege (mislim na one koje ovo zanima) mogli smo malo popricati o magistralama, i uporediti ih, ovu intelovu quadpumped i amd-ovu HT
U BIOS-u moje ploče (GA-P35-DS3P) ne postoje podešavanja za brzinu HyperTransport-a, a za to verovatno postoji razlog.
Ne može sve da se nauči na domaćim forumima, zašto bi ja nekome ko ne zna Engleski (naravno da ne mislim da gman ne zna Engleski) prepričavao nešto što sam sam kopao našao i pročitao.
Ja i još dosta ljudi ovde postavljaju pitanja kada je problem zaista čudan, kada izgleda nerešiv i kada je potrebna diskusija, što je na Srpskom dosta lakše nego na Engleskom, naročito kada su neki stručni izrazi u pitanju.
Što se tiče informacija o nekoj tehnologiji i njenom načinu funkcionisanja, toga po netu ima na tone o bilo čemu. Zar tebi nije lepše da neku informaciju sam iskopaš ? Mene to nikad ne mrzi. Ako u QuadPumped magistrali nigde ništa nema ja ću sebi da otkinem nogu i sa njom ću sam sebe da prebijem. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
skroz jednostavna koliko napoma das cpu-u toliko ce se grejati a od toga zavisi sam oc!postavi u biosu ako imas dobar cooler na ga ploci napon za dual core 2160-1.487v i dobices u win-u 1.472v koji ce ti biti dovoljni za 3.6ghz.racunaj + - 2 postavke voltaze gore dole podesene u biosu!fsb-u dodeli 400 mhz,voltaze ostavi na auto posto ga plocama ne treba dodavati napone do 420mhz opet + - 1 postavka vise manje za istu.covek koji isproba sav moguci hardware na trzistu ima sponzora ili je burzuj!ljudi probajte malo experimentisati ali pritom ponavljam samo pratite temperature obavezno!za svaku komponentu na razlicitoj platformi postoji mala razlika u podesavanjima koja se moze pronaci iz licnog iskustva!poz svima!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.