ja uspeo na ravno 3GHz sa 300*10, ram 2.5x na 750, 1.375 vcore zanima me brzina na northbridge-u, tj. takt L2 kesa, ono 800/1066/1333 (jel 4*fsb, jer je quadpumped ili je to fazon kao sa ddr, 2 takta za jedan, a za ovu quadpumped magistralu 4 takta) kod amd-a moze da se menja hypertransport mnozilac, tj. odnos ht/fsb, a ovde ne, ili ova ploca nema tu mogucnost videh negde da se ovaj takt koji mene zanima, a ne znam ga, racuna kao default _multiplier/current_multiplier*fsb
bas bi bilo lepo kad bi mi neko odgonetnuo ovo i da kazem da je ram hyperX @800MHz
inace ploca podrzava 1333 fsb (rated), to je ono, koliko ja kontam sto meni treba, samo za gornja podesavanja ta magistala je isto sto i ova northbridge-a i cpu-ove L2 kes memorije, a prvostepeni radi na taktu jezgara, jel tako!?
isprobao sam sva moguca podesavanja preko gore pomentih vrednosti i ne vredi, nema dizanja win-a
p.s. inace sve ovo jer je ortak morao uzeti intela i sad tera mene da ga ubrzam koliko je moguce, a kontam da je i ovih +1GHz i vise nego zadovoljavajuce, ali aj ti to objasni nekome ko je uzeo i 8800gt, a bavi se mixanjem (kad uzimam onda uzimam vrh, brate. ccc)
p.s.s. bolji je meni moj black edition, iako je mozda sporiji, ali je blizi srcu, pogotovu sto je black
Shto se tice L2 kesh memorije, ona radi vec dugo i kod Intel-a i kad AMD-a na taktu glavnog procesora, u tvom slucaju na 3 GHz. Ono shto tebe treba da zanima kod overkloka je:
Najosnovnije - HLADJENJE !!!, pa onda 1. Dobro napajanje (bar Chieftec CFT, Antec, Corsair, TT,...) 2. FSB 3. Odnos FSB/RAM prema deklarisanoj brzini RAM-a pa izad toga koliko memorija izdrzi. 4. Memorijski tajminzi (pri OC-u prvo testiranje sa default vrednostima, pa onda sa nizim) 4. Mnozilac 5. Naponi (CPU, RAM, NB, PCI-E), ako bash moraju da se koriguju.
AMD je smorio sa magistalama i brzinama o kojima treba da se vodi racuna pri OC-u, narocito kod Phenoma.
Shto se Intela tice, sa ovih 5+1 tacaka ti je dovoljno da experimentishesh i ako znash shta radish, ostvarish dobar OC rezultat shto si ti vec postigao. Ako ti mashina radi stabilno, ne lupaj glavu o stvarima koje nisu bitne.
istu kombinaciju u kojoj je sve savrseno funkcionisalo.kupi malo bolje hladjenje ako zelis da oc do 3,6 ghz,sa boxom nemoj prelaziti 3 ghz.testove ces recimo moci da vrtis na 3,8 ghz.gledaj nategni malo ram.u svakom slucaju fina kombinacija.
Broj postavljenih tema: 60396. Broj poslatih odgovora: 647437. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.