Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Moze li mi neko objasniti?
STRANA 1 OD 1
ivikit Moze li mi neko objasniti? 25.03.2008. 23:09 T8948

status: user
broj poruka: 264
Do sada sam montirao samo iglicne procesore pa me zanima kako se postavljaju ovi lga775 procesori koji imaju igle na soketu a ne na procesoru posto nije isto kao kod amd, kako se montira i kuler na ovo cudo? Video sam da ima neki poklopac preko procesora pa onda okrugli kuler koji ide na neke zabice kroz plocu ali kako se to kaci? Moze li me neko uputiti i na sta da obratim paznju kako nesto ne bi zezno. Samo molim da mi ne kazete da to prepustim drugom posto nemam kome zato hocu da znam! Hvala na trudu
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BrianM 25.03.2008. 23:16 #48983

broj poruka: 178

http://youtube.com/watch?v=b6NbPMQgwPM
Equinoxe Re: 25.03.2008. 23:17 #48985

broj poruka: 12057

Za sekundu.....nije ni ovaj loš
http://www.youtube.com/watch?v=8emxPAZZ53w
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

vladarko Ako... 25.03.2008. 23:22 #48986

broj poruka: 4228
... je originalan BOX procesor + kuler imaš i štampano uputstvo za montažu, recimo, ako još nisi sklopio konfiguraciju i ne možeš da ode na YouTube....

Čekaj! Pa odakle postavljaš ove postove?

Šalu na stranu, budi oprezan i prati OnLine ili pisana/crtana uputstva. Kod kulera znam da se pritiskaju suprotni (dijagonalni) osigurači u isto vreme, po dva odjednom, naravno.
Equinoxe Re: 25.03.2008. 23:31 #48989

@vladarko

A kako je onda ovo poslao ?

vladarko RE: bax2003 25.03.2008. 23:41 #48993

Ma, just kidding, Bre!

Pozdrav!
ivikit Ali ja nemam adls ili kablovski 26.03.2008. 00:39 #49001

ne mogu ja to gledati preko dialupa. Mozete li mi ukratko objasniti korake na sta paziti jer nisam video do sada pinove na soketu, ima li neke razlike u montazi i cemu sluzi poklopac preko?

Equinoxe Re: 26.03.2008. 00:58 #49003

Ja stavio gore smajlija......nema veze.....

Equinoxe Re: 26.03.2008. 01:18 #49005

Sto se tice postavljanja CPU-a u socket to nije neki problem, skinesh zashtitnu plastiku sa socket-a, podignesh polugu i stavish procesor prema oznakama. Problem je neiskusnima kacenje samo Intelovog imbecilnog hladnjaka. Fore je u tome da kad zabravish CPU, primetio si da su nogice na socket a ne na procesoru, slobodno zabravi procesor i ne brini se shto ti kukica pruza mali otpor, ipak treba kontakti i nozice na socketu da imaju dobar spoj, tako i treba.

Predlazem ti da ako te ne mrzi skinesh sa box cooler-a onu roze zvaku koji neki zpvu pasta i stavish neke kvalitetnije termoprovodne paste.

Sledeci korak je da kruzni hladnjak postavish na CPU ravno horizontalno i onda ove kukice sa 4 strane jednu po jednju gurni u rupice u ploci. Vodi racuna da ti ne smeta kabl og ventilatura.

Kad budesh kuler skidao, samo ravnim shrafcigerom odvrni kukice u stranu od cooler-a, i podigni kucuce jednu po jednu. (mada bi sve ovo trebalo da ti bude jasno iz uputstva iz box-a)

vladarko Re: 26.03.2008. 01:20 #49006

@bax2003
Nije mi jasno.... Je l` to familija Davidović... Ulica Serdar Jola br. 15?

@ivikit
nema neke posebne razlike: ne diraj metalne kontakte na socketu i procesoru, podigneš polugu, podigneš poklopac, obratiš pažnju na zlatni marker u ćošku procsora i oznaku za pin 1 u socketu, staviš procesor, vratiš poklopac u dnji položaj, zabraviš polugom poklopac, zabraviš polugu.

Pretpostavljam da poklopac služi kako bi prihvatio deo pritiska hladnjaka, kao neka vrsta odstojnika...
ivikit hvala bax i vladarko 26.03.2008. 14:20 #49043

@bax a reci mi kako on upada unutra, ako su igle na soketu kako prilikom zakljucavanja poklopca se one ne pokrive? Kocept je drugaciji nego na amd. Ima li neke bojazni?

Equinoxe Re: 26.03.2008. 14:58 #49044

CPU ne mozesh da promashish u pravcu postavljanja u socket. Sa jedne strane je socket zasecen a to mesto je na CPU obelezeno. Socket ima okvire u koje CPU naleze i nema on gde da bezi. A i sam socket prakticno zaglavi CPU u sendvich sa poklopcem. Za iglice ne brini, Intel je na to mislio, dovoljno su jake da im nista ne bude pod pritiskom CPU-a kad ga pritisne poluga.

Samo budi oprezan kod postavljanja kulera, i kad stavljash ona 4 drzaca u plocu, drzu kuler jednim prstom kuler pod minimalnim pritiskom taman toliko da se ne krivi na procosoru dok ubadash kukice.

Vaskev re 26.03.2008. 18:43 #49075

broj poruka: 1673
Iglice su elasticni pinovi koji se kada spustis i zabravis drzac blago saviju i obezbede siguran kontakt. Preporuka Intela je da se izbegava nepotrebno skidanje i vracanje procesora jer je leziste po njima deklarisano za deset takvih operacija (garantovano). Ovo je po njima a ja nisam testirao. Inace vec si dobio odgovor da procesor nece leci u pogresnom polozaju tako da nema brige, jedino pazi da rukom ne dodirujes kontakte na procesoru i na lezistu jer ce masnoca sa ruku pogorsati kontakt, drzi procesor sa strane.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs