Pozdrav svima! Pre par dana sam sklopio racunar koji bi mi dobro dosao pri renderovanju (Max, Maya) pa me zanima moze li mi neko pomoci u odluci o clockovanju istog... Konfiguracija je sledeca: AMD Phenom 9600+ Asus M3A32-MVP Deluxe 4X1GB Geil Dragon DDR2 PC8500/1066MHz Asus EAH 3870/G/HTDI 512MB Znam da moze, pitanje je treba li i kako. Unapred hvala na savetima. Veliki pozdrav. Prashnjavi
Ne treba oc-ovati i kao sto rece prethodnik Phenom je overclocking unfriendly... Eventualno mozes memoriju i graficku da oc-ujes, ali ti ja ne bih savetovao, jer je masina vrh...
Masina ti je vrh, sjajan izbor. Takt CPU mozes dici za, mozda, 100-200 MHz - sto je skoro pa nista. Mamorija ti radi na 1066 MHz - nista ne diraj, neki bi gace prodali za to. Grafika ce na toj ploci, uz taj CPU i memoriju da gura sve na zeljenoj rezoluciji u visokim detaljima. CEMU overklok ?!
ga ne bih klokovao. Rendaj i uzivaj. Samo me zanima zasto si se odlucio za AMD a ne za Intel? Mislim da bi Quad mnogo bolje odradio posao od Phenom-a. Ili je u pitanju vecita dilema oko kesha - sopstvenog i procesorskog :)
O hardware-u skoro da bas i nista ne znam...hey, ja samo pravim modele! :o))) Salim se! AMD-a imam jos od 2000e i samo sam jedared isao na Intela a i njega je sprzila struja tako da nikad nisam presao na Intel platformu. Presudna je bila prica o Spider platformi koju su napravili AMDovci a i budzet je naginjao tome. Necu dirati nista. Hvala jos jedared. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.