Tema za gosn SkyFire-a, i ostale mudrace sa ovoga foruma Skoro uzet racunar (konfiguracija dobro poznata gore pomenutom clanu): Asus Maximus Formula Q6600 Asus 8800GTS 512 TOP Geil 2x2gb 1066 OC sam cpu na 3,6 i memoriju na 1066 odnosno 533. podignut je samo fsb i memorija. Tajminzi nisu dirani kao ni voltaze. Stock je kuler. Grejanje, cpu do nekih 68c. U`vatio sam prvo sto mi je bilo pod rukom (frontlines: fuel of war) igrao nekih sat vremena, racunar se zamrznuo pa se povratio, tako jos jednom i treci put se restartovao...znam da je to zbog oc-a. Posto znam da ova konfiguracija sa ovakvim oc-om moze da bude stabilna 100% zanima me sta joj naciniti jos? Narucio sam Cooler Master Sphere cisto da mirno spavam. (ako neko ima iskustva sa njim nek ga podeli) zanima me da li vredi tih para i koliko je bucan...Hvala! A sad offtopic: vec poduze sam na forumu pratim vas i citam postove tako da sam upoznat al eto...tek se sad registrovah u svakom slucaju, jos jedno kopile na forumu
Moras podici voltazu za procesor na recimo 1.4v Cudi me da ti uopste ulazi u win ako nisi podigao voltazu, ili si stavio na auto pa ti ploca sama stavlja voltaze ?
Kao sto kaze kolega ocz za q6600 go reviziju je potrebno 1,4 volta,mozda za nijansu manje.kada oc-ujes moras opteretiti cpu sa prime 95 stress aplikacijom zbog provere stabilnosti.inace 3,6 sa boxom je neizvodljivo na quad-u!a taj coler master sto kupujes lepse izgleda nego sto funkcionise.poz
:: Moras podici voltazu za procesor na recimo 1.4 :: Cudi me da ti uopste ulazi u win ako nisi podigao voltazu, ili si stavio na auto pa ti ploca sama stavlja voltaze :: ::
Druze prvo sto mi je zapalo za oci...Sphere,za overclock jedino ako hoces CPU da spalis od temperature...Jedva je i za Core 2 Duo kad ga clocnes!Dodaj jos malo para i uzmi Thermalright Extreme i zavrsio si posao za sva vremena.Sto se tice setovanja tek si na pocetku...Do stabilnih 3.6 Ghz se sporo dolazi.Tebi je sad masina jako nestabilna i moras sve voltaze i parametre da podesavas manuelno...Nikako da stoje na Auto!Inace,sad te ne mogu uputiti kako i sta da radis jer nemas obezbedjen cooler za overclock.Q6600 se lepo i greje a overclock 1200 Mhz nije mali...Zato poslusaj me,prvo obezbedi dobar Cooler da bi mirno spavao a posle cemo lako!By The Way,cestitam na izboru komponenti! P.S.Evo pogledaj link ,test cooler-a za Quad CPU!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Tema za gosn SkyFire-a, i ostale mudrace sa ovoga foruma :: Skoro uzet racunar (konfiguracija dobro poznata gore pomenutom clanu) :: Asus Maximus Formul :: Q660 :: Asus 8800GTS 512 TO :: Geil 2x2gb 106 :: OC sam cpu na 3,6 i memoriju na 1066 odnosno 533. podignut je samo fsb i memorija. Tajminzi nisu dirani kao ni voltaze. Stock je kuler. Grejanje, cpu do nekih 68c. U`vatio sam prvo sto mi je bilo pod rukom (frontlines: fuel of war) igrao nekih sat vremena, racunar se zamrznuo pa se povratio, tako jos jednom i treci put se restartovao...znam da je to zbog oc-a. Posto znam da ova konfiguracija sa ovakvim oc-om moze da bude stabilna 100% zanima me sta joj naciniti jos? Narucio sam Cooler Master Sphere cisto da mirno spavam. (ako neko ima iskustva sa njim nek ga podeli) zanima me da li vredi tih para i koliko je bucan...Hvala :: A sad offtopic: vec poduze sam na forumu pratim vas i citam postove tako da sam upoznat al eto...tek se sad registrovah u svakom slucaju, jos jedno kopile na forumu
da,voltaza je na ploci bila automatski setovana. Hm...zanimljivog li testa, a zar nije malo TRUE preskup,a!?heh Na asusu,kao sto znamo, imaju vec uradjeni profili za oc...te sam ja na pocetku probao njih...i na profilu `crazy` radi stabilno, jedino sto RAM radi na manjem taktu...po default-u,jelte. Hvala na odgovorima...i lako cemo za sphere prodace se...ostace u firmi... @SkyF@ za komponente sam znao sta cu, al sa oc-om se ne bavim nesto preterano. Zdravstvuj!
Ako budes hteo detaljno upustvo javi kad uzmes cooler pa da ustelujemo masinu!Moze to da se gurne i preko 3.6 Ghz stabilno!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: da,voltaza je na ploci bila automatski setovana. Hm...zanimljivog li testa, a zar nije malo TRUE preskup,a!?he :: Na asusu,kao sto znamo, imaju vec uradjeni profili za oc...te sam ja na pocetku probao njih...i na profilu `crazy` radi stabilno, jedino sto RAM radi na manjem taktu...po default-u,jelte :: Hvala na odgovorima...i lako cemo za sphere prodace se...ostace u firmi.. :: @SkyF@ za komponente sam znao sta cu, al sa oc-om se ne bavim nesto preterano :: Zdravstvuj!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.