Da li se neko suocio sa slicnim (cini mi se da KaiserSoze ima neku oavkvu hibridnu kombinaciju)??? Bez nekog reda se desava zakucavanje masine pri BIOS POST screenu. To se desava i pri restartu, iako masina u WinXP radi korektno. Za sada je dignut napon za RAM na 2.1V a opcije su na SetupDefault. Ipak mislim da je ploca ili inzenjerski uzasno isprojektovana (ali bi onda i GA-MF3 zezao) ili je los primerak ili kombinacija komponenti:
Instalacija OSa prolazi, ne znam koji su jos testovi pokretani ali igre rade, kao i standardna upotreba masine. Ali pri gasenju ili resetovanju se randomly desava da se zamrzne na logo screenu.
Pa jedino taj napon za RAM da vratis nazad, pa onda da proveris da li je mozda to u pitanju. Nisam strucnjak, ali jedino ta stavka nije po defaultu, pa mi nekako to bode oci. Inace da mi je da se dokopam tog Pioneer-a...
Nforce 3 cipset je nasilno uguran na plocu za AM2 procesore (zbog AGP-a ?), a nervirao me jos na prethodnim platformama zbog bagovitosti u low cost varijantama.
Slicne probleme sam imao sa jednom MSI plocom sa istim cipsetom za s.754. Nikada nisam uspeo da ih resim, doduse ekperimetisao sam sa njom oko mesec dana. Mislim da i danas ploca radi kod jednog momka (sa istim problemom).
Nesto drugacije, ali slicno imala je i jedna GB K8NS (doduse problem se povremeno javljao i po dizanju Windows-a). U ovom drugom slucaju problem je bio defektan modul memorije PQI 512MB DDR400. Zamenom ovog modula, problem je resen.
je dobra ploca i ona GA-MF3 je bazirana na istoj. NF3 je sam po sebi kvalitetniji chipset od NF4 i nikada nisam imo problema ali sam ortaku predlagao da nikako ne ide na ovo kalemljeno cudo. On je pre toga uzeo ovu grafiku za AGP masinu pa potom hteo da je nadogradi na DC ali da ne menja graficku, iako sam bio za to da je daleko pouzdanija varijanta da se proda i za iste pare uzme PCI-e. Ovih hibridnih varijanti gotovo i da nema i nema iskusktava korisnika. Znam da jos jeko ima ASrock LGA775 za C2 sa AGP8x ali je to za intel platformu. Masina je bugovala na defult RAM naponu od 1.9V (tada radi na vecim latencijama) pa sam ja sugerisao da se digne napon na radnih 2.1V (nize latencije) pa cemo videti da li ce na vecem VMEM zezati. Naprosto je bug gotovo sigurno u ploci, ali ako su svi primerci takvi gde je tu resenje? Ako nisu lako je zameniti za drugu.
Sa vecinom low cost ploca sam imao manje ili vece probleme, ponekad nesavladive. I za Intel i za AMD. Momak se odlucio za kalemljenje, a sada mora da trosi zivce kao ja nekada. Moja logika je bila - zamenim, pa sta mi se zalomi, nema kukanja. Pamet tu ne pomaze.
Machine, jesmo li se upljuvali ovde pricajuci da treba uzimati kvalitetne ploce na ustrb svega ostalog ?
P.S. Pa ja sam mu predlagao Biostar TF560 A2+ i da proda karticu i za koji euro vise uzme 2600XT umesto 7600GS, ali se smorio jer je pre toga uzmiao Sapphire 9600pro, pa prodao i uzeo 7600GS pa mu je bilo bezveze da posle par dana prodaje i nju...ali kataklizma je bila na pomolu, sa ovom kombinacijom, nadam se da gresim!
- R a v e n L o r d -
:: Sa vecinom low cost ploca sam imao manje ili vece probleme, ponekad nesavladive. I za Intel i za AMD. Momak se odlucio za kalemljenje, a sada mora da trosi zivce kao ja nekada. Moja logika je bila - zamenim, pa sta mi se zalomi, nema kukanja. Pamet tu ne pomaze :: :: Machine, jesmo li se upljuvali ovde pricajuci da treba uzimati kvalitetne ploce na ustrb svega ostalog :: :: P.S. Danas ili sutra menjam ANS :: :: ::
Kada covek ne poslusa pametan savet na kraju lupa glavu ali bude kasno. Mislim da ta ploca nije u redu pa kao najjednostavnije resenje je mozda njena zamena (ukoliko je to moguce zbog nacina nabavke, garancije i sl.) A graficka, meni se cini da 7600 ima nekih problema i da se vise njih zalilo na cudno ponasanje masine sa takvom grafikom, probaj neku drugu pa javi sta se desava.
Samo što je u pitanju intel, tačnije 4300 i dfi bood iron, šta god da mu radim, default ili klok, stari bios ili novi, uvek isto, ali ne mogu da provalim zakonitost dešavanja, nekad zaglavi na postu, nekad izbaci poruku `ahci bios not instaled`, nekad učita win bez problema, a nekad kad učita win blokirani su tastatura i miš. Da čovek ne poveruje. Sve testove stabilnosti je prošla kompletna mašina. Ali prilikom boot-a, nikad nisi siguran šta te čeka. Bila klokovana ili ne.
MB DFI BLOOD IRON CPU C2D4300 (klokovan na 375 x 8) DIMM 4 x 1GB OCZ Platinum DDR800 rev.2 (radi na 450mhz x 2) VGA ASUS EN6600GT Extreme PSU OCZ Gaming 600w
Nisam siguran šta da mislim, da li je ploča za reklamaciju ili ne ???
:: Samo što je u pitanju intel, tačnije 4300 i dfi bood iron, šta god da mu radim, default ili klok, stari bios ili novi, uvek isto, ali ne mogu da provalim zakonitost dešavanja, nekad zaglavi na postu, nekad izbaci poruku `ahci bios not instaled`, nekad učita win bez problema, a nekad kad učita win blokirani su tastatura i miš :: Da čovek ne poveruje :: Sve testove stabilnosti je prošla kompletna mašina. Ali prilikom boot-a, nikad nisi siguran šta te čeka. Bila klokovana ili ne :: :: MB DFI BLOOD IRO :: CPU C2D4300 (klokovan na 375 x 8 :: DIMM 4 x 1GB OCZ Platinum DDR800 rev.2 (radi na 450mhz x 2 :: VGA ASUS EN6600GT Extrem :: PSU OCZ Gaming 600 :: :: Nisam siguran šta da mislim, da li je ploča za reklamaciju ili ne ??
Potpuno ista prica !!!!! Neverovatno ! Ali evo od kad koristim bezicnu tastaturu i misa vise mi se ne desava da zablokira njih.....Ustvari znam zbog cega je , ovi bezicni idu preko ps2 ulaza a mis je isao preko usb ulaza i njega je ranije blokirao a tastaturu koja je isla preko ps2 nije...
P.S. Ja sam taj glupan sto je uzeo frakenstajna koji je machine opisao...
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647275. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.