Pitanje glasi da li je neko probao doticna napajanja na UPS-u sa ne sinusnim naponom, posto je u osnovi isto napajanje (Seasonic S12) odgovor bi bio isti za oba. Ujedno me interesuje koliku buku prave u toku rada sa nekim osrednjim opterecenjem. Racunam da bi maksimalno opterecenje u piku bilo negde oko 400W. U pitanju je C2D E6420, 4x512MB DDR2 800, 2xSata 250GB Raid0, Asus 7950GT-512 i naravno optika.
Nije pitanje koje napajanje od ova dva (jer su oba napravljena od strane Seasonica) vec da li rade sa UPS-em koji na izlazu nema cist sinusni napon kao Inform Guard 1200VA. Ima li nekog da je probao takvu kombinaciju?
Ne znam koliko je los taj Inform Guard UPS, ali Antec TP Trio radi sa jeftinijim UPS uredjajima. Jedino napajanja iz Chieftec GPS serije zuje kad su spojena na UPS, ali ipak rade. To su bar moja iskustva, a ja bih ti preporucio da uzmes modularni Corsair 620 .)
Inform nije toliko los, za te pare, (pre 4-5 godina 70evrica) odlicno radi ali ups sa cistom sinusoidom nemam nameru da kupujem jer je apsolutno nepotrebno i preskupo jer svaki ispravljac na ulazu ima grecov spoj i elektrolite i 220V AC prvo pretvori u jednosmernih 306V. Jedino je kod nekih serija sa Active PFC-om (poput GPS Chiefteca) to misterija zasto nece da radi, druga napajanja sa Active PFC-om hoce. Nazalost nijedno napajanje iz Chieftecove serije GPS >360W mi nije palo saka a da ima Active PFC. Moj stari GPS360W ima Pasive PFC. Dilema je resena jer ionako niko nema na lageru Corsair napajanje pa sam uzeo Antec TP3 650 jer nema ni od 550, i covek u Eurol*nku je izvrsio probu tako da je dilema razresena. Inace Antec TP3 550 = Corsair Hx520 i TP3 650 = Corsair Hx620 jer izlaze iz iste fabrike i baziraju se na Seasonic S12/M12 seriji. Postoje neke sitne razlike u vidu boje hladnjaka itd ali to ne utice na razliku u kvalitetu koji je neosporan prema svim relevantnim testovima a skinuo sam sve ukupno dokumentaciju za knjigu od nekih 300 strana samo sa testovima. Hvala svima na trudu i pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60396. Broj poslatih odgovora: 647438. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.