Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Pomoc oko overclock-a
STRANA 1 OD 1
MIHAILO82 Pomoc oko overclock-a 02.03.2008. 11:58 T8482

status: user
broj poruka: 4

Ljudi pomagajte : )))
Imam maticnu plocu MSI K9N NEO-F V3, procesor AMD Athlon X2 dual core 4000+, memoriju 2 X 1 GB Kingston 667 mhz ddr2, napajanje kinez Codegen 400w, cuo sam da se ovaj procesor na ovoj ploci gura bez problema cak i do 2.8, default mu je 2.1 ghz, molio bih vas ako mozete da mi detaljno objasnite sta treba da podesim u BIOS-u, nisam pocetnik, ali osim podizanja takta, slabo ostalo znam. Bio bih vam zahvalan na savetima.Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Idi na goooogle... 02.03.2008. 12:39 #46153

broj poruka: 7769
Tamo u prozorcic za trazenje ukucaj oznaku ploce i procesora zatim overclock i naci ces bar deset upotrebljivih uputstva sa sve slikama.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

MIHAILO82 Hvala ti MaliAbner 02.03.2008. 13:37 #46157

Isao sam na Google ali nema nista konkretno, ili ja nisam mogao da nadjem. Da li ima neko konkretna podesavanja. Pozdrav
Neba Osnovno 02.03.2008. 13:48 #46160

broj poruka: 1197
1) Ja bih prvo nabacio neko kvalitetnije napajanje, da sam na tvom mestu... Npr. Codegen 500W sa dve grane od 12V košta samo 2000 dinara.
2) Ne verujem da imaš problema sa nekom igricom (mada to, u tvom slučaju, više zavisi od toga koju grafičku kartu imaš) ili programom, pa verujem i da nemaš realne potrebe za dizanje (:)) frekvencija... .)

Nepismenim i polupismenim ljudima treba zakonom zabraniti upotrebu tastature!
Dragg re 02.03.2008. 14:02 #46162

broj poruka: 2270
Ne znam šta ima ta ploča, treba ti FSB clock (def je 200) i CPU voltaža.
1) diži FSB za po 5MHz dok procesor još prolazi test stabilnosti.
2) Kad više ne prolazi, povećaj CPU volt za 1 korak. Možda se desi i da ti treba više chipset voltaže pa probaj i to.
3) Maximalno povećaj Volt 10% više od defaulta, može i više ali je se ne bih igrao. Kad ni sa tom volt procesor nije stabilan, smanji FSB za 5 i dobio si stabilnu frekvenciju. Sad treba da pustiš neku igru duže vreme (par sati)i da vidiš da li je temp pod kontrolom. Ako nije preduzmi mere za bolje hlađenje. Sve vreme kontroliši muliplikatore za mem i HTT da ti oni budu sa taktovima koji su default ili manji. Tek kad vidiš koliko može CPU, probaj da digneš HTT i/ili mem. Inače nećeš znati šta puca. Možeš i njima da daš veći napon

MIHAILO82 Zeleo bih svim da se zahvalim na odgovorima 02.03.2008. 22:47 #46228

Dragg, nisam uspeo neke vece brzine da postignem....dizao sam FSB i voltazu CPU-a i uspeo sam mazimalno 300 mhz...jbg..

Dragg re 02.03.2008. 23:59 #46235

broj poruka: 2270
To nije realna cifra za taj procesor. Treba da očekuješ otprilike 2.7Ghz na 1.33V. Nešto drugo zapinje. Budi siguran da memoriju držiš na osnovnom kloku (333) sa SPD latencijama za taj clock. Ako je sve tako onda ploča možda neće - nisi se baš usrećio sa tim MSIom.
MIHAILO82 Ne znam druze... 03.03.2008. 22:56 #46325

Pokusacu jos koji put, ako ne onda menjam komponente . ))))

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647276.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs