Imam plochu gigabyte P35 DS3L ( rev. 2.0) sa biosom F6 procesor E2180 clocknut na ravno 3 GHz ( 300 x 10).RAM 2 x 1 GB Kingson 667 radi na 900 MHz.( FSBx3) u normalnom radu,testovima i igricama masina savrseno radi ali kada se pali masina na trenutak stane oko 5-6 sekundi kao da se ugasio pa krene da postavi OS i podigne bez problema i opet sve savrseno radi.Zasto stane na par sekunde prilikom startovanja? Da li je to zbog oc ili nesto drugo zeza?
Pa probaj bez overclock-a da vidis da li ce se tako ponasati. Znam da su neke asus ploce ranije imale takvo paljenje, prvo ukljuce na sec. sve kulere, pa zatim sve ugase, pa onda krenu normalno da se podizu, i to je bilo sasvim normalno.
Bez oc nije se ovako ponasao normalno se palio ali odkad sam ge kloknuo ( ima oko dva dana ) tako se ponasa.Mada sve radi savrseno dobro i stabilno ,ORTHOS dva sata Ok ( vise nisam imao strpljenja) temp CPU 49 temp ploche 41 ( Posle sat ,dva dobrog opterecenja - Crysis npr.).Tako da ni pregrevanja nema.Koji mu je k... pojma nemam.
Meni se slicno desava, ali samo kada iskljucim napajanje skroz iz struje.. inace pali ok. Za to sam cuo da je cest problem sa p35. osima ko nije u pitanju nekio smart cpu fan ili sl.
Najverovatnije zbog overkloka. Neke ploce, ne znam zasto, promene (mozda trajno ?) svoje ponasanje nakon prvog pokusaja teranja overkloka do i preko maksimuma. Ne pomaze ni reset CMOS-a.
Video sam to vec na nekoliko ploca cene do 80 jevreja.
Kada ne iskljucim potpuno napajanje ( UPS ) normalno radi isto tako i na default vrednostima.Nego setio sam se necega ,negde sam procitao da P35 ploche imaju problema sa undetvoltage-om.Da nije to u pitanju?Jel ima neko iskusan u ovome?
Sasvim normalna stvar, jer si ekstremno overklokovao procesor (mada je ekstremno relativan pojam, mislim da bi ti to radila i na 2.4GHz)
Nista ne brini, to je OK. Ploca proverava sve parametre, i ako nesto nije OK podize ti masinu sa default vrednostima. Prilikom gasenja posle prvog panjenja cuje se i neko kliktanje, slicno nekom malom lomu. I to je OK.
Probaj da iz biosa namestis da se komp pali sa tastaure pa vidi da li ce se isto tako ponasti! Ne bi trebalo da je do clocka,jer to nema veza sa paljenjem!
Kako nema, ne pricaj bezveze. Sve asusove i gigabajtove ploce, bazirane na Intel platformama od P965 chipseta to rade.
:: :: :: :: :: Probaj da iz biosa namestis da se komp pali sa tastaure pa vidi da li ce se isto tako ponasti :: Ne bi trebalo da je do clocka,jer to nema veza sa paljenjem ::
To se desava i na ABITU ali samo kad se komp pali prvi put satne na 1-2 se sve ugrasi pa krene. Inace komp nije kod mene OC sve radi pod deafaultu. Sve vreme sam milsio da nije dovoljno napajanje. Raucnar je q6600 abip IP35,2x1gb /800 gell,320 hdd, Gainward 8800GT a napajanje je 550GPS isto mise to desava istom masini sa istim npajanjem samo sa gigbayte plocom GA-P35-DS3P. Eto `za dlaku šinko` da kupim novo napajanje za Dž a komp extra radi!!!!!!!!!!
To se desava i na ABITU ali samo kad se komp pali prvi put satne na 1-2 se sve ugrasi pa krene. Inace komp nije kod mene OC sve radi pod deafaultu. Sve vreme sam milsio da nije dovoljno napajanje. Raucnar je q6600 abip IP35,2x1gb /800 gell,320 hdd, Gainward 8800GT a napajanje je 550GPS isto mise to desava istom masini sa istim npajanjem samo sa gigbayte plocom GA-P35-DS3P. Eto `za dlaku šinko` da kupim novo napajanje za Dž a komp extra radi!!!!!!!!!!
Eto ` problem`` sa paljenjem nastaje posle 2.6 GHz o.c mada i dalje sve funkcionise besprekorno.Probao sam oc.do 3,4 i uvek isto.Cak i na 3,4 radi sve stabilno.Ali iznenada posle par restarta oko pet-sest i dan posle klokovanja ovaj problem je nestao (mada nista nisam dirao u biosu) sada se pali normalno.Valjda se bios `uhodao`.Hvala svima!
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647276. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.