Koiji kuler za e6420?ploca je P35-DQ6. dao bih do 50e, zelim da je tih i da je dobar za overclock, ali mi se bas ne uzima Thermaltake big typhoon ili cooler master 6/6+, a isto ne CM TX jer mi je nekako jadan,slab.
Vecina ljudi se lozi samo na kulere a pri tome STALNO zaboravlja da je jedna od bitnih stvari i skoro esencijalna za hladjenje ustvari kuciste. Ja nisam verovao ali meni je letos procesor e4300 na 43 spolja u sobi bez klime bar 37°C pri svemu tome ovrklokovan na 2.7-3 GHz sa stock hladnjakom bio ispod 50°C. Utiska sam da je tome dosta doprinelo solidno kuciste CM Centurion 5, koje dolazi sa dva cincilatora, napred 80mm a pozadi 120mm, kao i napajanje koje ima cincilator 140mm.
Znaci moj predlog je da se ne razbacujes parama na hladnjak nego da deo tih para usmeris u kvalitetnije kuciste a da kupis neki hladnjak 20-25€.
imam super kuciste(neki extra chieftec), jedan 120mm koji izvlaci pozadi, 80mm od napajanja, 80mm koji duva na hdd, i 2x80mm koji uvlace na cpu, ram i graficku. ali gde imaju ti zalmani???
Hyper TX je dosadno besprekoran i ima najbolji odnos c/p,ne znam kako si stekao utisak da je jadan :>.Opstepoznato je da je Thermalright najbolje resenje,ali mislim da je ovaj proizvodjac nedostupan u ovom dijelu Evrope.Mozes uzeti u obzir i neki od Scythe modela,koji,uz vrlo dobar ucinak,ne proizvode znacajan stepen buke.
Ako hoces pouzdano hladjenje,naruci `from abroad`.Ako kupujes u zemlji,idi na TX.
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647276. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.