problem je sledeci!ulazio sam u win sa 4ghz @1,6 volta pokrenuo orthos i nakon 2 minuta komp mi se resetovao.posle ovoga cpu mogu max da poteram na 2ghz setovanja u biosu vise ne prihvata.koliko god da postavim on mi radi max na 2ghz.probao sam clear cmos flash-ovao bios i nista ne pomaze.sta da probam jos?
konfa 2180 p35-ds4 gemin II corsair hx520 seagate 250.........
evo recimo postavim u biosu 333x9@1,243 v-cpu-z 1,232 v.do sada je ovako podesen bio stena stabilan.sada ne prihvata fsb setovanje,koje god da mu postavim on je u winu 200 pa sta god mu radio.
ostala clock podesavanja su bila: 320x10@1,343 v-cpu-z-1,328 v 333x10@1,375 v-cpu-z-1,360 v 340x10@1,456 v-cpu-z-1,440 v 360x10@1,487 v-cpu-z-1,472 v
sve ovo je radilo sa ili bez te tri stedljive opcije. znaci sva ova podesavanja su bila bezprekorno orthos par sati stabilna,vozio sam sve 24/7 bez frke dok nisam hteo da poteram na 400x10@1,6.
posle ovoga zbogom oc a samo zbog toga sam i menjao konfu.sada se samo sekiram!
Isti problem: Samo sto je meni stariji cpu P4 631 na 3ghz radio mi sasvim ok na 3.6ghz i kadda sam pokusao malo preko nisam uspeo da podignem windows normalno bez podizanja napona, jer mi je ploca gigabiye 945gzm-s3 tj krs pa uopste nema opciju za podizanje napona. Posle reset biosa ne uspevam da ga poteram preko 3.3ghz tako mi i radi.nemem pojma zasto
...izgledalo pusti ga samo da radi kako hoce (moze ) par dana ,tj bez klokovanja i sl. meni se desilo da nije hteo ni da se startuje ,a ti si prosao bolje...Objasnjenje mog vendora je bilo da se `zaglupavio` bios i da mu treba neko vreme da se stabilise tj da ponovo moze da memorise promene u bios-u ...Dakle pusti ga dva do tri dana da radi tako ,pa da vidimo ...`Ajd u zdravlje!
izgleda da ume da se zaglupi bios i da ne slusa.uzeo sam i rasturio ga u najsitnije komade,povadio sve iz kucista.izvadio mobo,skinuo cooler,cpu,zatim sve vratio nazad i sastavio.on taster ulazim u bios postavka 333x10 ulazim u win cpu-z kada ono stoji 3330 mhz.nadam se da se ovo vise nece desiti.hvala svima na pomoci i pozdrav.
potpuni desasemlnig uvek upali. Kako su kondenzatori u `charged` rezimu da bi se sve paravilno resetovalo (komplemantarno MOS kolo) potrebno je odvojiti napajanje sa mreze, kratko spojiti dzamper i izvaditi bateriju i sacekati 15 min. Ovo uvek upali i tu nema mistifikacije...u pitanju je efekat `pamcenja` koje imaju pojedine kompnente (kondenzator i kalemovi npr.)
@Dragojlo ovo se ne odnosi na tebe nego na tvog vendora. Kad procitam ovakve izjave u potpunosti shvatim kakve sve Barbike prodaju racunare u lepoj zemlji dembeliji zvanoj Srbija. Sta kaze vendor ZAGLUPEO SE BIOS??? = A sta kazu u Banjaluki? Mrtva bi ih usta jela!!!
Bem ti klesta gde mi zivimo...
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: :: ...izgledalo pusti ga samo da radi kako hoce (moze ) par dana ,tj bez klokovanja i sl. meni se desilo da nije hteo ni da se startuje ,a ti si prosao bolje...Objasnjenje mog vendora je bilo da se `zaglupavio` bios i da mu treba neko vreme da se stabilise tj da ponovo moze da memorise promene u bios-u ...Dakle pusti ga dva do tri dana da radi tako ,pa da vidimo ...`Ajd u zdravlje :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647276. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.