Kupio sam ovaj set ventilatora sa Alija https://goo.gl/W8Vrbt i zadovoljan sam kvalitetom, svi rade, svi se okreću, ali ne radi RGB osvetljenje. Uputstvo je krajnje glupo i nejasno, ali sam povezao na kontroleru od 1 do 5 ventilatore redom i ventilator povezao u molex. Ima još jedan kablić na kome piše Reset SW, koji ne kapiram gde treba da se poveže, jer su dva pina, a na ploči na tom mestu ide takođe dva pina. Pomislio sam da se možda ubode u Reset SW kablić koji povezuje prekidač za restartovanje računara, pa da se preko njega menja osvetljenje ili uključuje, ali sam i to probao, ne radi.
100% su isključeni čim se okreću, verovatno i u daljincu nema baterije a možda mu je i struja nestala.
@milanče Odakle ti samo pade na pamet da kačiš taj kablić na ploču koji služi da KRATKOSPOJI dva pina kako bi se resetovao računar kada zaglupi?
I za kraj, valjda je svrha ventilatora da hlade a ne da kućište sija kao jelka za novu godinu... Uz dužno poštovanje prema braći romima, meni to izgleda skroz ciganski i klinački...
:: https://www.youtube.com/watch?v=rHybGFQJu3 :: :: Na ovom uputstvu na 1:15 piše kako se uparuje daljinski sa kontrolerom (pretpostavljam da je to). Možda je to razlog `nerada`. :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Super efekat + super indija video, a posebno muzika https://youtu.be/rHybGFQJu3E?t=211 Da ti pripadne muka od svega ovoga . - Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
vladarko: Daljinski svetli kao da neke komande zadaje kontoleru, ali se ništa ne dešava. Testirao sam i sa drugim baterijama, definitivno ne radi.
dbqp: Nisi me razumeo dobro druže, povezivao sam na kablić koji vodi od prekidača na kućištu do vrha tog kablića/konektora, ne na ploču. Razlog zašto sam tako probao je što sam pomislio da nema prekidač, nego da je napravljeno da tako umesto restarta radi uključivanje i isključivanje RGB-a. Uputstvo mi je skroz nejasno. A koliko vidim svi na klipovima samo uključe molex i radi. Da li je potrebno RGB ili ne je stvar ukusa, a ako sam već kupio sa RGB, velim logično je da radi, zar ne?
Čekaj, ako ja dobro vidim iako mi se prilično spava od ovog groznog vremena a i LVirt me je poprilično ispomerao svojom pljuvačinom što naravno nije predmet ove priče, ti si hteo da preko reset tastera na kućištu ``kresneš`` LED-ove u ventilatorima? Onda bi, po nekoj logici, svaki put morao da pritiskaš reset taster da bi se popalile lampice... Bem li ga, gilence i ja smo bili malo bezobrazni ali iskreno meni je sad stalo da ti to proradi samo nisam vičan tome da ti pomognem... Uostalom lakše je pljuvati, kao što je drugar LVirt uradio po meni...
Uglavnom, ja mislim da ti to nisi dobro povezao, a u krajnjoj liniji, možda je komplet neispravan...
Isfotkaj ti to pa će da naleti neko ko se razume, ja ću ponoviti da stojim iza toga da mi ventovi trebaju samo da hlade a RGB LED-ovi su ukras kome se nekome dopada a nekome ne, stvar ukusa...
:: vladarko: Daljinski svetli kao da neke komande zadaje kontoleru, ali se ništa ne dešava. Testirao sam i sa drugim baterijama, definitivno ne radi :: :: dbqp: Nisi me razumeo dobro druže, povezivao sam na kablić koji vodi od prekidača na kućištu do vrha tog kablića/konektora, ne na ploču. Razlog zašto sam tako probao je što sam pomislio da nema prekidač, nego da je napravljeno da tako umesto restarta radi uključivanje i isključivanje RGB-a. Uputstvo mi je skroz nejasno. A koliko vidim svi na klipovima samo uključe molex i radi. Da li je potrebno RGB ili ne je stvar ukusa, a ako sam već kupio sa RGB, velim logično je da radi, zar ne :: :: gilopile: Ne staj mi na muku . :: :: ::
Cekaj, kakav ti je to molex na poslednjoj slici? Fali 5V crvena zica. Spoji to na neki molex koji ima sve 4 zice ( dve crne, zuta i crvena ). Taj reset SW i ide na reset taster ili na bilo koji switch, sa njim menjas boje kada ti nije pri ruci daljinac. Sad, mozes ga spojiti i na reset kablic na kompu, a mozes i zasebno neki taster, sve jedno, isti djavo. On nije neophodan za rad skalamerije.
Fali tebi jedan napon ( 5V ). Ubodi u drugi molex koji ima sve 4 zice. Na 12V rade LED i vent, ali 5V je potrebno za upravljacki deo sklopa.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Problem resen - tu je bio problem :-) Hvalaaa! Radi sad sve, nisam ni zapazio taj molex da je nepotpun. To je inace za manuelnu regulaciju brzine ventilatora.
Dobro je da si poslao slike svih delova kada su priključeni. Pretpostavljam da si priključio na najbliži molex ne proveravajući da li je od napajanja ili nekog drugog uređaja. Drugi uređaji koji imaju molex priključke često imaju samo one žice koje su potrebne za rad konkretnog uređaja. Time se uštedi par (evro)centi, a muku dobiješ gratis.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.