Imam jedan cudan problem sa kompom. Upalim ga, radi neko vreme i samo se ugasi i trepce mi plavo svetlo koje inace stalno svetli kada je racunar upaljen. Pokusam da ga resetujem, ne reaguje. Pokusam da drzim dugme za paljenje/gasenje, ne reaguje. Onda moram da iskljucim dovod struje, prekidac na produznom, sacekam da prestane svetlo da treperi, upalim ponovo i onda sljaka... Kada se ugasi ventilatori u njemu prestanu da rade, samo svetlo zmiga..
Sta to moze da bude? Da li je nagovestaj nekog teskog crkavanja pa da sprecim na vreme?
Ovo mi je ostalo u draft mailu ako slucajno zaboravim sta imam. :) Vec par godina nisam kliknuo na linkove. Na vasu preporuku sam i kupio ovo jer se ne razumem u ove stvari.
Sto se tice poslednjeg pitanja (`ako crkne, crklo je`), to je macka u dzaku - moze da sa sobom ``povuce`` maticnu plocu (pa i ``potrosace`` na njoj), a ne mora. Proveri i HDD (i/ili DVD) - otkaci ga (ih), udji u BIOS i ostavi neko vreme tako, pa vidi da li se problem opet javlja. Zatim izvadi jedan od memorijskih modula, pa drugi (zameni prvim) itd. (komp, naravno, iskljucen i odvojen od 220 V mreze pre zamenjivanja i otkacivanja).
Ne verujem...da je kabl. Vrv je napajanje. da li si proveravao temperature cpu-a kada se racunar ugasi? i u kojim situacijama se gasi? kad igras igrice, radis na racunaru, ili iz cista mira bilo kada?
Asus p5ql-e Xeon e5450 @3.5ghz Black Megahalems + Noctua nf-p12 4x2gb ddr2 Ocz Zotac gtx 1050 ti 4gb neki budjavi wd hdd lc power 720w green power
Igrice ne igram uopste. Malo surfujem, excel i gledam filmove/serije. Ugasi se u toku gledanja serije. Prevucem na TV sliku, ugasim monitor i serija ide i samo odjednom CAP, problem. Do sada se nije gasio tokom rada na njemu ovako..
Sto se tice produznog, imam na njemu komp (monitor, kuciste i zvucnici), TV i ruter. Nista vise.
Ova digresija sa velikim potrošačima je na račun jednog drugog kolege, hehe
24.10.2017. 19:16
status: user broj poruka: 4228
Ne mora da imaš priključene neke velike potrošače ako je produžni loš. Skoro je bila tema gde je čovek (na kraju se ispostavilo) probleme sa računarom imao zbog lošeg produžnog kabla.
S obzirom da ne možeš lako da promeniš napajanje, probaj da promeniš produžni.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.