Imam 2 rezervna kabla, samo što je problem što ja ne znam to precizno odraditi, niti imam lemilicu. Jel može preporuka za neko mesto/servis koji bi to mogao da odradi?
Nista lakse od toga, ali ako nisi bas siguran u sebe da to sam odradis, onda nosi u neki servis. Posao od 15 min. Ali koliko vidim, treba samo da uklonis 2 SATA molexa. Mozes jednostavno precvikati 2 kom i kablic na tom mestu izolirati. Mozes topljivom plastikom, mozes izolirom, mozes termo buzirom... Mada, nema potrebe to ni da radis, jer nista ne dobijas, sem par cm prostora vise u kuxistu. Moze to lepo vezicom da se uveze i da tako stoji dok ne zatreba.
Mozda se ponudi @imarkovic da ti odrad ako si iz Bg. :)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Voleo bih da ne mora da se skraćuje, ali moram jer ne mogu da napakujem 1 sata disk na bočnu stranu (a koristim samo 1 sata disk + m.2). Ovi kablovi sasvim bespotrebno imaju tri priključka, i to smeta kako god da ih vežem.
Mozes sam. Vidi, cviknes ta dva tako da ostavis oko 2cm kablic iz prvog moleksa da ostane. Taj kablic, posto je flat, pripojis uz taj glavni i omotas nekoliko kruga crnom kvalitetnom izolirkom i to je to. Bice sigurno i estetski prihvatljivo.
Na drugi nacin ne mozes, jer bi morao da rastavljas molex i iz vec krimpovanog vadis tte zice koje vode do ta dva moleksa koji su ti visak...
To mi deluje lako, pa možda bih i probao. Plašim se samo da ne zeznem stvar i napravim karambol :).
Dakle kad cviknem, i ostanu mi gole žice (sa jedne i druge strane), da li ih `obmotam` jedno preko druge kao na ovoj slici: https://i.stack.imgur.com/jwraE.jpg ili to treba nekako drukčije (priloži sliku ako može)?
Lako ću ih izolirom, taj deo mi je jasan. Estetski će se sigurno uklapati jer ide na bočnu stranicu, iza ploče.
Ok. Laganica, znaci, kao sto rekoh, odseci ta 2 viska ali ostavi par cm viska iz tog 1. koji ostaje, lepo ga poslozis na taj postojeci kabel i samo dobro izoliras. Ne moras posebno zice izolirati, ne moze doci do spoja ako je rez ostar da ne vire zice kada si cviknuo. Ako nemas dobra klesta secice, odradi sa ostrim kuhinjskim nozem. Stavi kabel na drvenu povrsinu i jako pritisni nozem da se odseku i nema problema. Bitno je da iz odsecenog mesta ne strce licne.
Ajd, pa srecan rad :)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ja sam mislio da posle reza, skinem po 1cm gume i da licne `upletem` jedne u drugu. Nekako mi je bilo čudo da mogu samo da se spoje kablovi, a da licne ostanu netaknute tj da se ne upletu dodatno.Zato sami pokazao onu sliku sa molexima gore.
:: Znači samo oštar rez i spajanje :: :: ja sam mislio da posle reza, skinem po 1cm gume i da licne `upletem` jedne u drugu. Nekako mi je bilo čudo da mogu samo da se spoje kablovi, a da licne ostanu netaknute tj da se ne upletu dodatno.Zato sami pokazao onu sliku sa molexima gore :: :: Ok dobar savet :: :: PS nemam više pitanja:)
Nisam bas siguran da si razumeo gileta, bas kao sto ti je napisao, treba samo da ostavis deo od 6-pin konektora do SATA, ovo ostalo sto ide gore u preostala 2 SATA konektora uklonis, preseces secicama (grickalicom ako nemas), i onda ti ostaje 6-pin sa kablom koji ide u SATA konektor, ono sto si hteo.
:: Znači samo oštar rez i spajanje :: :: ja sam mislio da posle reza, skinem po 1cm gume i da licne `upletem` jedne u drugu. Nekako mi je bilo čudo da mogu samo da se spoje kablovi, a da licne ostanu netaknute tj da se ne upletu dodatno.Zato sami pokazao onu sliku sa molexima gore :: :: Ok dobar savet :: :: PS nemam više pitanja:)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.