Da li je problem do coolera ili sta moze da bude? Procesor je overklokovan na 3.51 sa 2.66 i inace je jako dobar primerak za klokovanje. Medjutim, temp u idle mu je oko 55 stepeni sto nije nikako dobro jer pri vecem opterecenju ide preko 80. Da li je ovde problem do TX 2 ili do procesora?
Vracen je normalan clock, ali nemam stock cooler. Sa vracenim vrednostima nista se nije promenilo na temperaturi.
:: I stavi stock kuler, pa ces znati :: :: Ako su temperature niske, podigni ga opet sa stock kulerom, ako su manje od 55, onda je do TXa, ako su vece od 55 onda je do CPU :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: ::
Kada sam sve vratio na auto vrednosti u BIOSU i procesor i memoriju u idlu je temp oko 45 stepeni. Licno mislim da je i to previse.
:: :: Da li je problem do coolera ili sta moze da bude :: Procesor je overklokovan na 3.51 sa 2.66 i inace je jako dobar primerak za klokovanje. Medjutim, temp u idle mu je oko 55 stepeni sto nije nikako dobro jer pri vecem opterecenju ide preko 80 :: Da li je ovde problem do TX 2 ili do procesora?
Sada sam samo klokovao procesor i temp je porasla na 53 i idle. Sinoc sam cisti TX2, stavio novu pastu Titan, koja doduse malo duze stoji. Da nije do paste? Ako je TX 2, kupicu drugi cooler...samo pomozite da dodjem do zakljucka.
:: :: Da li je problem do coolera ili sta moze da bude :: Procesor je overklokovan na 3.51 sa 2.66 i inace je jako dobar primerak za klokovanje. Medjutim, temp u idle mu je oko 55 stepeni sto nije nikako dobro jer pri vecem opterecenju ide preko 80 :: Da li je ovde problem do TX 2 ili do procesora?
Ima ventilator. To je Cooler Master TX 2 i nije bila ukljucena opcija u BIOS-u. Sada sam uključio i postoji Silent, Normal i Turbo mode. Inače valjda mu je default 1800 brzina.
:: Kojom brzinom se okreće u Idle režimu? Da li mu je u BIOS-u uključena opcija CPU Q-Fan Control i na kojoj je vrednosti? :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
promenio pastu (stavio novu, ali ne previše, otprilike ovako kao što Julije predlaže) i ako se ventilator okreće u normal režimu na 1.800 obrtaja mislim da nemaš puno opcija da nameštaš oko hladnjaka. Pretpostavimo da on dobro - ravnomerno naleže na procesor i ventilator duva u hladnjak.
Inače, vidim da je deklarisana max temperatura 67 C, ali viidim da mogu (ali ne i koliko dugo ) da rade i na 80-90 C. Rekao bih da je temperatura od 45 C u idle za fabričke vrednosti u redu. Možda bi moglo niže sa bržim, odnosno jačim, ventilatorom, a taj mislim da ne može brže od 1.800 o.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.