Zanima me posto imam problem sa ventilatorom na napajanju, da ne bi kupovao novo napajanje jer je ovo kvalitetno, odlucio sam se za kupovinu ventilatora 12 i njegove zamene. Sad imam male nedoumice, posto sam hteo da zaleim zice, na napajanju idu 2 zice logicno crvena i crna, a iz novog ventilatora imam 4 zice crnu zutu zelenu i plavu pa me zanima koju od te tri zice spajam sa crvenom (crna ide na crnu). Evo i slika: https://postimg.org/image/61ub5mm8b/
@hotix, crnu spoj na crnu, a probaj zelenu i zutu, pa vidi koja brzina ti odgovara najvise, zbog buke. Ne znam koje je napajanje, ali pretpostavljam da je neko slicno ili LC power, te ne mora da se hladi na maksimalnom broju obrtaja.
Kupio sam TT Smart power 730W sa ventilatorom koji bruji. Vidi se da je neko PSU otvarao tako da nema garancije u opste, moguce da je neko originalni zamenio za ovaj losiji posto moj 630W nije ni upola tako glasan.
Mozes da stavis bilo koji ventilator, ali ovaj sa linka je generalno los, sto ne znaci da ti nece zavrsiti posao, pitam se koji je onda taj koji je trenutno unutra..
Dakle, samo 2 zice (crvena+crna), ako taj u napajanju ima mozda vise od 2, mozda mozes da eksperimentises, da stavis crvenu+crnu, jer je to najmanja brzina, a opet verovatno dovoljna da ga ohladi.
:: :: Da ne otvaram temu. :: :: Kupio sam TT Smart power 730W sa ventilatorom koji bruji. Vidi se da je neko PSU otvarao tako da nema garancije u opste, moguce da je neko originalni zamenio za ovaj losiji posto moj 630W nije ni upola tako glasan :: :: Pitanje glasi da li ja u to mogu da ubacim http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00002227 ili treba nesto jace :: ::
Ne, nemam nista, zato pitam da znam sta sve mogu da uradim, kao na primer sad znam da njegov fabricki tera 71CFM kod ventilator sto sam linkovao tera 39CFM odnosno 45CFM ovaj sa tvojeg linka.
Jos jedna stvar, da li sam u obavezi da kacim ventilator na taj dvopinski ili smem da ga zakacim na maticnu ili molex? TJ da li ce napajanje odbijati da radi?
Aha, shvatam. Vidi ovako, ako hoces jeftiniji ventilator, uzmi ovaj sa mog linka, ako ti je napajanje prioritet i stalo ti je da ima kvalitetan i ucinkovit ventilator, onda mozda neka jaca Noctua, koja kosta par hiljada, eventualno nesto sto je isto dobro i priblizno tom protoku, a jeftinije od Noctue, prvo sto mi pada na pamet je Silverstone, a mozda jos i bolje Arctic Cooling. Sto se tice kacenja, obzirom da je samo 2-pin sistem, bez ikakvog senzora, kontrole, slobodno ga zakaci na molex, potpuno ce biti svejedno, kad ti je vec u napajanju, ja bih ga kacio na plocu od napajanja, da se ne bih smarao sa molex-om.
:: Ne, nemam nista, zato pitam da znam sta sve mogu da uradim, kao na primer sad znam da njegov fabricki tera 71CFM kod ventilator sto sam linkovao tera 39CFM odnosno 45CFM ovaj sa tvojeg linka :: :: Jos jedna stvar, da li sam u obavezi da kacim ventilator na taj dvopinski ili smem da ga zakacim na maticnu ili molex? TJ da li ce napajanje odbijati da radi?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.