Primetio sam u poslednje vreme na youtube i ovoj online igri da mi se pojavljuju ovakvi artefakti ili kako vec da ih nazovem.
Na youtube dok gledam neki klip na trenutke flesuje monitor (tj slika zaigra na odredjenom delu monitora i to uvek u obliku nekog trougla)..ne znam da li je uvek na istom mestu ali imam takav utisak.
A na ovoj online igri se pojavljuje ovako nesto svaki put kad kliknem na odredjeni ikonicu.
Otvori GPU-Z i vidi u kom rezimu ti radi grafika i pusti malo onaj test da skoci gpu usage na 100% i tako dok se temperatura ne podigne za nekih 10-15 stepeni. Tada zaustavi test i probaj youtube i sl.
Pustio furmark na punu rezoluciju monitora, temperatura gpu-a oko 65 stepeni, primecujem da secka(zamrzne na pola sekunde) pa nastavi ali nema artefakata i ne pada fps. Kad pustim na YT da pogledam neki gameplay desava se vec opisano, uz kocenje i desinhronizaciju zvuka i slike (mozda se to svakom desava otkud znam), pustim neki spot na YT sve radi normalno...ne primecujem artefakte niti bilo kakvu anomaliju...nista mi nije jasno.
Takve se stvari desavaju, veoma retko, kada pocne da odlazi procesor. Kod mene je to bilo u dva navrata i oba puta su bili AMD, ali stari Athloni. Pokusaj sa nekim drugim browserom, pa vidi da li se desava isto. Chrome, FF, IE... Drajver za graficku ili flash plugin... To su ti opcije sofverske prirode. Harverske VGA, RAM, CPU. Tim redom.
macOS Sierra What can your Mac do now? Just ask.
:: Pustio furmark na punu rezoluciju monitora, temperatura gpu-a oko 65 stepeni, primecujem da secka(zamrzne na pola sekunde) pa nastavi ali nema artefakata i ne pada fps :: Kad pustim na YT da pogledam neki gameplay desava se vec opisano, uz kocenje i desinhronizaciju zvuka i slike (mozda se to svakom desava otkud znam), pustim neki spot na YT sve radi normalno...ne primecujem artefakte niti bilo kakvu anomaliju...nista mi nije jasno :: :: ::
Podseti me bas na taj problem, video 2x bas na AMD K6 sa ravnom donjom osnovom,dok oni sa rebrastom osnovom nisu tako crkavali. Ali idavno nisam vidjao da CPU vuse tako zeza
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: Takve se stvari desavaju, veoma retko, kada pocne da odlazi procesor. Kod mene je to bilo u dva navrata i oba puta su bili AMD, ali stari Athloni :: Pokusaj sa nekim drugim browserom, pa vidi da li se desava isto. Chrome, FF, IE.. :: Drajver za graficku ili flash plugin... To su ti opcije sofverske prirode. Harverske VGA, RAM, CPU. Tim redom :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: :: :: Pustio furmark na punu rezoluciju monitora, temperatura gpu-a oko 65 stepeni, primecujem da secka(zamrzne na pola sekunde) pa nastavi ali nema artefakata i ne pada fps :: :: Kad pustim na YT da pogledam neki gameplay desava se vec opisano, uz kocenje i desinhronizaciju zvuka i slike (mozda se to svakom desava otkud znam), pustim neki spot na YT sve radi normalno...ne primecujem artefakte niti bilo kakvu anomaliju...nista mi nije jasno :: :: :: :: :: ::
Ne znam... imam Intelov cpu q6600...kod mene je skoro 6 godina ..koliko je jos radio pre toga ne znam...verovatno jos godinu dve kod prvog vlasnika...hebem li ga.
Koristim google chrome koji sam po sebi koliko mi se cini ne trazi flash player pa ga ja nisam ni instalirao, sad sam instalirao Mozilu i flash player i sad kad pustim isti gameplay koji sam juce gledao sve izgleda normalno ..bar za sada...moze biti da je do browsera i flash playera..pustio sam i furmark ponovo i sad ne vidim da koci.
:: Koristim google chrome koji sam po sebi koliko mi se cini ne trazi flash player pa ga ja nisam ni instalirao, sad sam instalirao Mozilu i flash player i sad kad pustim isti gameplay koji sam juce gledao sve izgleda normalno ..bar za sada...moze biti da je do browsera i flash playera..pustio sam i furmark ponovo i sad ne vidim da koci :: ::
Nemam pojma...sad nemam vremena pa cu za jedno dva sata da detaljno proverim sta se desava...ovako za sada izgleda kao da je problem bio da chroma..jebem li ga.
:: Ma onda ti je sve OK, Chrome se malo zbingov`o :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: :: :: Koristim google chrome koji sam po sebi koliko mi se cini ne trazi flash player pa ga ja nisam ni instalirao, sad sam instalirao Mozilu i flash player i sad kad pustim isti gameplay koji sam juce gledao sve izgleda normalno ..bar za sada...moze biti da je do browsera i flash playera..pustio sam i furmark ponovo i sad ne vidim da koci :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.