Pozdrav, problem je sledeci. Prilikom instalacije na pocetku izbacuje error 0xc00000e9. HDD sam proverio ispravan je, CD sam pokusao ubaciti u drugi laptop, radi ispravno. Imao sam par virusa na laptopu, ali su spakovani u karantin(uz pomoco Malwb.) Citao sam i trazio neka resenja na raznim forumima, gde su imali isti problem, opste resenje nisam nasao. Inace prilikom instalacije, nijedan uredjaj nije bio prikljucen, da bi izbacivalo gresku `There was a problem with a device connected to your PC`...
Napomenucu i ovo, mozda i to pomogne. Kada sam pokusao instalirati sistem preko USB-a, u BIOS-u nisam imao Secure Boot option. (zbog toga sam presao na CD).
Radio sam i System Restore, pokusavao sto sta, laik sam ne razumem se previse, ako neko moze pomoci, hvala unapred!
Možeš da probaš, ako već nisi, sa najnovijim BIOS. Za taj laptop bi trebalo da je BIOS 423. Zatim, ako isključiš UEFI trebalo bi da možeš da biraš boot device, tj, da možeš da dižeš sistem i sa USB.
U kom trenutku, na kojoj poziciji se dešava da izbaci ovu grešku. u kom delu instalacije?
Ja kada ubacim fles, i pokrenem i udjem u BIOS, nemam izbor flesa. Kada to isto ucinim i pritisnem ESC, imam ponudjeno UEFI: pa naziv flesa i samo naziv flesa. Ali kada to odaberem nista se ne desava.
Sto se tice trenutka greske. Kada podesim da butuje sa CD-a, sacuvam sve u biosu i pokrenem krene da ucitava Win8, pojavi se logo, i nakon 30tak sekundi izbaci plavi prozor sa ovom greskom. Ima samo pocija pokusaj ponovo i to je to.
Nije ni do ISO, file ni do CD-a, jer sam probao na drugom laptopu. I ako mozes pojasni mi sta je UEFI, ili ako napises predlog resenja, malo mi objasni kako i gde to naci jer bas nisam upucen u materiju :)
Jasno mi je šta se dešava sa butovanjem. Zato treba da uđeš u BIOS, ideš na Boot i isključiš (disable) UEFI boot. Tada bi trebalo da ti dozvoli i podizanje sistema sa fleša.
Ako neće ni tada, proveri koja je verzija BIOS-a. Vidim da je najnovija za X55U BIOS 423. Ako je tvoja starija verzija možda bi trebalo da dodaš novu. Ali, otom - potom, možda nije neophodno.
Pozdrav!
Vlada
:: Ja kada ubacim fles, i pokrenem i udjem u BIOS, nemam izbor flesa. Kada to isto ucinim i pritisnem ESC, imam ponudjeno UEFI: pa naziv flesa i samo naziv flesa. Ali kada to odaberem nista se ne desava :: :: Sto se tice trenutka greske. Kada podesim da butuje sa CD-a, sacuvam sve u biosu i pokrenem krene da ucitava Win8, pojavi se logo, i nakon 30tak sekundi izbaci plavi prozor sa ovom greskom. Ima samo pocija pokusaj ponovo i to je to :: :: Nije ni do ISO, file ni do CD-a, jer sam probao na drugom laptopu :: I ako mozes pojasni mi sta je UEFI, ili ako napises predlog resenja, malo mi objasni kako i gde to naci jer bas nisam upucen u materiju :)
Kada iskljucim UEFI Legacy i stavim na Disabled, fles se ne pojavljuje u Boot opcijama, nemam mogucnost da ga odaberem. Ako bih morao stavljati novi Bios kakav je postupak?
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.