Za CPU zavisi od hladjenja posto sigurno imas stock hladjenje najbolje ti je da ne dizes mnogo i da obratis paznju na temperature da se ne greje. Sto se tice graficke to pogledaj na netu jer ne znam koliki je core i memory za tvoju ali overklockovanje GPU-a zavisi od samog primerka kakav si ubo. Grafiku oveklokuj dok ti ne crash-uje u igri i dok sve radi kako treba tako ces da otkrijes max overklok i onda samo vrati za 5-10 ispod toga i to ti je max sigurni overklok..... I podizi ga postepeno za 10...a ne odma za 50 il tako nesto
overklokovao sam ranije grafike (pa cak i modovao), proce i memorije i neki put sam stvarno dobijao odlicne rezultate i to veoma vidljive u radu. Ali znas sta sam dobio nakon godinu dve? Sve je propistalo, grafulja trese po monitoru, proca se slogira ponekad, jedino je memorija prezivela, ali dzaba... ne znam tacno kako je sa novijim kompovima, ali ja bih se drzao specifikacija proizvodjaca
OC sam najvise na 1720mhz tu granicu nemogu da predem neznam zasto a hteobi min. 1.80ghz a max 2.0 ghz. Kad sam probavo sa 1.72ghz na 1.75ghz uvek mi je pisalo da pritisnem F1 da nastavi a onda vrati na pocetnu brzinu 1.60ghz memorij nisam dirao (pcie) stojimi na 100 !!!
Namesti da ti procesor bude na 166Mhz, a mnozilac 12. Ako nece onda smanji na 133Mhz, a stavi mn 15.Ako nece jbg. Probaj po malo da dizes voltzu na cpu pa a da bude prva situacija 166x12. a sta ti ja znam...
Ja ti napisah sta da radis.Cackaj trazi ako treba spali procesor.Javljaj redovno dokle si stigao.Nije to nimalo lak posao. Mozda ti ploca ne podrzava frekvenciju na koju zelis da naguras procesor, mozda ovo mozda ono.
@bata20 dajmo malo kulture i tolerancije. Ne mora odma konju, skote, majmunu.)
a sta ti ja znam...
:: Citam forum i vidim da nekim osobama kao sto je bata20 pomogoste a meni necete :: Daj neko nek kaze kako mogu da dostignem 2000mhz kako da podesim sta :: :: :: ::
@bata20 Vidi nije ovaj sajt za tebe. Za tebe su izgleda tribine. Ne znam sto se osecas uvredjenim, a prvi si poceo da vredjas. No ok razloga je mnogo, mozda si u pubertetu. ``A sta ti ja znam`` je interna fora pa je i razumljivo sto ti nije smesno kao i vecini ovde predpostavljam. a sta ti ja znam...
:: pajsgudgud-Tebi ako se nesvida mozes i ti sa njim... :: :: a sta ti ja znam...I MANI SE TOG DOSADAN SI !! :: ::
Broj postavljenih tema: 60382. Broj poslatih odgovora: 647276. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.