Pokusavam devojci da dovedem u red komp (pentium e5300, neka 775 msi ploca, 500gb hdd, 2gb rama, ati 4350, rexpower `500w`...). Isprva je delovalo kao da je samo boot prso, instalirao win7 x86, radio kod mene par sati, sve ok. Kod nje se gasi sam od sebe (windows is shutting down) i ponovo pali isto sam od sebe i tako mnogo puta u toku dana, nasumicno.
Hdd sam video da ima jedan bad sector, cpu i gpu se ne greju, bar ne toliko da bi se gasio, napajanje mi je sumnjivo obzirom da je krs, a staro nekih 5 godina.
Jel ima neko neku konkretnu ideju pre nego sto pocnem redom da menjam?
Na tom plojkama su još uvek stavljali elekrolitičke kondenzatore a oni umeju da se osuše sa vremenom i temperaturom. `X` na vrhu svakog kondenzatora mora da bude potpuno ravan, bez ispupčenja.
Ja bih te posavetovao da probas sa drugim napajanjem, ako imas neko citavo makar ga pocupao iz svog kompa, devojka je u pitanju :D ___________________________________ https://www.hd-space.org http://hd-torrents.org/index.php Intel Q6600 2.4ghz Asus NVIDIA 8800GT TOP Asus P5KE-WIFI/AP WD BLUE 500gb + SAMSUNG F1 1tb Leadtek TV2000 EXPERT Thermaltake Sopran
To napajanje lepo baci u kantu i uzmi neko krsteno ali jeftino npr. MS Industrial Platinum 400W ili Chifteca za 10 evra, imas raznih samo izbegavaj Frontier, Rexpower, Zito i ostala kineska sranja.
@quna windows is shutting down To znači da nekakav softver(malware, trojan i sl.) je uticao na automatsko gašenje. Provjeri da nije instalirala autoshut down (restart by any key) 1.35 verziju koja je sama po sebi bagovita.
Ako to nije, onda je u pitanju hdd. Ni napajanje nije kršteno, tako da znaš šta ti je činiti.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Nije nista software-ski jer sam instalirao svez sistem na svezu particiju, proveren win. Provericu kondenzatore danas. I ja najvise sumnjam na napajanje, probacu da nadjem neko svoje staro da vidim kako se ponasa, ne vadi mi se moje (napajanje) jer sam kablove isprovlacio. Pozabavicu se dana sposle posla pa javljam.
Ispise `windows is shutting down` u nasumicnom trenutku, tokom surfovanja recimo, i ugasi se. Onda se u nekom trenutku samo upali sam od sebe, racunar fizicki, zbog toga ne bih rekao da je nesto oko sleep-a.
Resetuj BIOS, ako si 100% siguran da nije malware. Za svaki slučaj otkači žicu na kojoj piše power sw. Spoji te kontakte šarafcigerom ili već šta imaš pri ruci i vidi da li će se resetovati. To najviše djeluje kao kratak spoj.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
:: Resetuj BIOS, ako si 100% siguran da nije malware :: Za svaki slučaj otkači žicu na kojoj piše power sw :: Spoji te kontakte šarafcigerom ili već šta imaš pri ruci i vidi da li će se resetovati :: To najviše djeluje kao kratak spoj :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Zvekni jednu ljubicanstvenu i kupi joj krsten laptop a ne da se pati sa tim govnetom koje se raspada. A ako ti je drugarica samo je zvekni i reci joj da ces doci sutra a onda vise nemoj ni da dolazis. Osim po potrebi. :)
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
Jao ovakvih kompa mi je pun kurac,a kada jos neko oce da te krsine popravi jaooo , bolje pre nego sto krene da to radi skine sebi bulju okaci na neki zid uzme neku metalnu cizmu i doboro se isutira pre nego sto krene nesto da radi... Kapiram da ti je devojka , ali brate to sto kaze dbqp ....
Pa ja bih za devojku koju volim zveknuo 50 crvenih za neki lep laptopcic majke mi moje. Pa makar raskinuli za 2 dana. Stvar je biti smeker a ne biti ciganstura prljava prema nekome ko ti daje ljubav, postovanje i tako dalje :)
Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka
:: Jao ovakvih kompa mi je pun kurac,a kada jos neko oce da te krsine popravi jaooo , bolje pre nego sto krene da to radi skine sebi bulju okaci na neki zid uzme neku metalnu cizmu i doboro se isutira pre nego sto krene nesto da radi... Kapiram da ti je devojka , ali brate to sto kaze dbqp .... :: ::
Ma taster, nego sta. Jedino moze napajanje ili ploca da prave taj problem ako je u BIOS-u enable-ovano ON u power management-u (ON after power is back i sl. opcija ) kada napajanje izgubi napon/ nestane struje, a napajanje iz nekog razliga trokira, dobija i gubi +5V SB. \ Posto je random, onda definitivno nije opcija wake UP xx.xx.xx u BIOS-u...
Proveri ti lepo power swich, a kako ti rekose, iscupaj ga sa header-a i umesto njega spoji konektor `restart` i na to dugme startuj/ gasi racunar.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.