Lako ću izmeriti vrednost ako su kondenzatori, ali zašto nisu normalno obeleženi sa `C`? Nigde ne nađoh da se kondenzatori obeležavaju tako, sve što sam našao su neke diode, ali ovo ne liči na diodu, ne postoji obeležen smer nigde.
od pasivnih smd elemenata jedino kondezatoti idu bez ikakvog obeezavanja... Elem ako pratis obelezja nekad ume da bude i ka bum kao na Asus plocama gde su elektroliti kontra od oznake... ERS metar u ruke i proveri...
Tako je. Induktori su u pitanju. Negde se oznacavaju kao L, ako se ne varam. Za kondenzator je svuda C, nema greske. A i na PCB imas kondenzatore i videces da im je oznaka C...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Hvala momci. Ako nekog još zanima, keramičke smd induktore sam našao u M&G electronic-u iz Niš (nije reklama jer to je verovatno jedino mesto gde ih ima).
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.