Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Kompatibilnost kulera za soket AM2 i FM2
STRANA 1 OD 1
Viske Kompatibilnost kulera za soket AM2 i FM2 20.07.2015. 11:50 T61745

status: user
broj poruka: 115
Da skratim promenio sam pc i sa AM2 platforme presao na FM2+. Zadrzao sam moj stari fenomov kuler sa bakarnim pipcima za cpu do 130w i imao zelju da ga namontiram na novi cpu od 95w sto bi teorijski resilo me zezanja sa losim stok kulerima za APU a nemam nameru ni da bacam pare na kojekakve kupovne.
Medjutim iako su kuleri i kacenja isti naisao sam na sledeci problem pa ako ko ima iskustva ili bilo kakvu informaciju vezano za ovo sto cu reci zaista hvala.
Problem je sledeci:
-Kada fenomov am2/am3 stok kuler montiram na fm2 soket opruga koja pricvrscuje kuler za soket se toliko tesko nategne i zakljuca da mi se ploca fizicki nazad savije od pritiska.
uporedio sam i sta se desava sa APU stok kulerom pri montiranju i do toda ne dolazi sa njim.
Po netu sam guglao i nisam nasao niti jednu informaciju vezanu za isto sem sto svi tvrde da su amd soketi i kuleri po pitanju kacenja isti!

Molim vas ako imate ikakvu informaciju ili iskustvo pisite.

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
naruto A da probas da zamenis opruge na kulerima 20.07.2015. 12:34 #599386

broj poruka: 141

Viske re 20.07.2015. 12:50 #599388

Nisu kompatibilne za zamenu...jedna visa druga niza...
moondoggie kompatibilni su... 20.07.2015. 15:30 #599392

broj poruka: 111
ja moj CM TX EVO vucem zadnjih 4 konfiguracija...secas ga se? onaj lepi veliki sto i petar ima.

Elem, ne brini oko natezanja, sasvim je normalno, gomilu ranih intel celerona sam doziveo da krive plocu i to vidno. nista im ne fali i ne smeta. procesor i dalje lepo lezi i dodiruje.
Ako se bas brines, zameni kuler i stavi neki CM TX ili pandan, koji dolazi sa backplate.

p.s. kad jedemo cevape?
Viske odmah! 20.07.2015. 15:33 #599393

Ako si kojim slucajem u srbiji onda samo kazes kad dolazis a ako ne saljem ih postom :)
moondoggie necu biti dole do novembra vrv... 20.07.2015. 15:40 #599394

broj poruka: 111
http://www.overclock3d.net/gfx/articles/2007/12/03081734513l.jpg
http://i40.tinypic.com/346m4p0.png

i to je minimum, izmontirah jedno 40 intela u azotari, koju su stojali jos krivlje, nista im ne fali.
imam neke stock cooler-e u spajzu, moz da probas ako bas oces.
tortojed U vezi te (ekstremno velike) zakrivljenosti ploce, vodite racuna... 20.07.2015. 18:52 #599401

broj poruka: 10999
o dva moguca problema:

1) kratak spoj izmedju nekih vodova na ploci, sa kucistem
2) naprsnuce bakarnih (stampanih) vodova i/ili pojava ``hladnog lema``

Ja sam, davno, bio naleteo na slucaj gde rupice za montazu proc. kulera nisu bile precizno izbusene (neka jeftina ploca za LGA 775). Plasticne ``klip`` drzace sam jedva ugurao u te rupice, a vitroplast je na citavoj povrsini koju pokriva LGA bio toliko iskrivljen da je formirani ``stomak`` gotovo pritiskao stranicu kucista. Skinuo sam (slican stock-u) kuler i malo prosirio rupice na kuleru u koje ulaze ove ``nozice``, vratio ``plastiku`` i posteno montirao kuler...

ikaiaki re: 20.07.2015. 20:56 #599405

broj poruka: 316
a što ne skineš i onaj pravougaoni držač kulera i staviš ga zajedno sa starim kulerom na novu ploču.
ps: rupe bi trebalo da se ``gadjaju``

VMARC 20.07.2015. 22:34 #599407

broj poruka: 9425
To je super.
Bolje ce da hladi... Samo vozi, ne brini oko deformacije.

imarkovic Re: U vezi te (ekstremno velike) zakrivljenosti ploce, vodite racuna... 20.07.2015. 23:46 #599408

broj poruka: 19008
Zato postoji backplate koji treba da bude thick steel.

:: o dva moguca problema
::
:: 1) kratak spoj izmedju nekih vodova na ploci, sa kuciste
:: 2) naprsnuce bakarnih (stampanih) vodova i/ili pojava ``hladnog lema`
:: Ja sam, davno, bio naleteo na slucaj gde rupice za montazu proc. kulera nisu bile precizno izbusene (neka jeftina ploca za LGA 775). Plasticne ``klip`` drzace sam jedva ugurao u te rupice, a vitroplast je na citavoj povrsini koju pokriva LGA bio toliko iskrivljen da je formirani ``stomak`` gotovo pritiskao stranicu kucista. Skinuo sam (slican stock-u) kuler i malo prosirio rupice na kuleru u koje ulaze ove ``nozice``, vratio ``plastiku`` i posteno montirao kuler..
xenox A da malo kljestima 21.07.2015. 00:44 #599410

broj poruka: 1402
Zakrivi malo da popusti...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

VMARC 21.07.2015. 07:53 #599413

broj poruka: 9425
Ne treba nista da budzi. Nista ne fali, samo ce bolje da legne i najbolje moguce da hladi procesor.
Seca li se neko S478, i kako njegov kuler `zatalasa` plocu...? :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs