Sve osim zadnja dva, a ako ne koristiš touchpad možeš i zadnji. Ali bolje je da deinstaliraš te stvarčice nego da im samo onemugućiš startup. Najveće ubrzanje će dobiješ ako dodaš RAM i/ili SSD.
Mozes i audio manager, a ako ti zatrebaju dodatna audio podesavanja, pozoves ga iz control panel-a. 90% koristi samo volume up/down iz njega, tako da ce ti i `mali zvicnik` u task bar-u odraditi posao ako ne volis ili nemas potrebe da cackas dodatna podesavanja za zvuk.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Moze da iskljuci i ceo desktop, opet mu to nista nece pomoci, otkud znas da nema recimo PentiumIII sa diskom od 20GB na koji je instalirao osmicu?
@straus, daj navedi konfiguraciju, mozda ti je disk usko grlo, ili cak i ne tako ispravan(pretpostavka)
:: Mozes i audio manager, a ako ti zatrebaju dodatna audio podesavanja, pozoves ga iz control panel-a. 90% koristi samo volume up/down iz njega, tako da ce ti i `mali zvicnik` u task bar-u odraditi posao ako ne volis ili nemas potrebe da cackas dodatna podesavanja za zvuk :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Pa ako mu kazes sta da iskljuci, stvaras mu iluziju da ce zaista nesto ubrzati, tj., sto bi se covek opterecivao ako nema svrhe, apsolutno nece ubrzati ni milisekund, pobogu, ima samo 5 stavki.
Karikirao sam naravno, jer nije naveo nista.
:: Slazem se da mu nece bog zna koliko ubrzati startup. Ali covek je pitao sta sme da iskljuci i dobio je konkretne odgovore :: :: Za brze startovanje je neophodno imati brz HDD/ SSD, brz procesor, min 2GB RAM, cist OS...Nije naveo koji komp ima.. :: :: Ali bas i ne verujem da je instll 8-micu na nekm PIII krsu, ali ko zna. : :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Pa i to je nesto. Neka misli da mu radi brze i svi srecni i zadovoljni :D ::Pa ako mu kazes sta da iskljuci, stvaras mu iluziju da ce zaista nesto ubrzat
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Imam laptop lenovo, amd dual core 1.35 ghz, 4 gb ram, 500 gb hard disk. Dešava mi se kad uklkucim laptop da u pozadini par minuta nešto radi, pali se druga lampica, sve je sporo, i internet i ostalo, posle par minuta leti. Znaci od paljenja to traje maksimum 5 minuta da se ugasi ta lampica pa sam mislio da je od nekih problema koji se pale odmah.
Takodje Soluto je bio odlican na tom polju dok je bio beta zato sto je pokazivao i vreme u sekundama koliko koji proces uzima vremena prilikom pokretanja. Prekinuli su ulaganje u njega, ali mozes da probas beta verziju koju pamtim da je bila dobra. Naravno ukoliko zelis da probas, ovo je zaista star program. http://filehippo.com/download_soluto/
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.