Budzet do max 5,5k, moze novo moze polovno.. Gledao sam nov cm seidon 120, ili neki polovan h50, mada ovaj drugi i nisu nesto nahvalili... Dajte neki predlog, ide leto :) I AM the God of war.. Nothing defies me!!
Sto su njesra? Pa ja ako uzimam vazduh, a to bi bio lc power 120 jer ne bih vise davao para na vazduhn a i nahvaljen je, onda moram i kuciste da menjam vrv, pa mi trosak dodje na isto... A kolko para nepton? I AM the God of war.. Nothing defies me!!
Meni su vazdusni kuleri naspram AIO hladjenja I dalje zakon.
-nema buke koju AIO pumpa proizvodi ( a svakakav shum cujem)\
-nema jace buke od strane ventilator, jer da bi AIO system bio efikasniji potrebno je da ventilatori rade na vecim obrtajima a to kod nekih Sistema zna da urla
-mesecno je potrebno da se cisti radijator od AIO hladjenja jer se u onom sacu od radijatora nenormalno sakuplja prasina
-u momentu gasenja racunara dosta je visa temperature na povrsini cpu nego kod vazdusnih kulera
Inace imao sam corsair H50 a posle njega noctua nh-d14, odrala je nokta H50 samo tako - I po hladjenju a I tisini u radu .)
:: Sto su njesra :: Pa ja ako uzimam vazduh, a to bi bio lc power 120 jer ne bih vise davao para na vazduhn a i nahvaljen je, onda moram i kuciste da menjam vrv, pa mi trosak dodje na isto... A kolko para nepton :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
ja pumpu ne cujem cak ni kad se sagnem pored kucista ili ga otvorim umesto fabrickih stavio sam noctua vrntilatore a za noctua nh-d14 nema mesta cak ni u ovom mom velikom kucistu vodeno mi daje vise prostora lepsi izgled a na noctua nh-d14 se isto hvata prasina ja imam filter i cistim racunar kompresorom svakih 90 dana i jedva da ima prasine u kucistu a sace na vodenom jedva da promeni boju od prasine
:: Meni su vazdusni kuleri naspram AIO hladjenja I dalje zakon :: :: -nema buke koju AIO pumpa proizvodi ( a svakakav shum cujem) :: :: -nema jace buke od strane ventilator, jer da bi AIO system bio efikasniji potrebno je da ventilatori rade na vecim obrtajima a to kod nekih Sistema zna da url :: :: -mesecno je potrebno da se cisti radijator od AIO hladjenja jer se u onom sacu od radijatora nenormalno sakuplja prasin :: :: -u momentu gasenja racunara dosta je visa temperature na povrsini cpu nego kod vazdusnih kuler :: :: Inace imao sam corsair H50 a posle njega noctua nh-d14, odrala je nokta H50 samo tako - I po hladjenju a I tisini u radu . :: :: :: :: Sto su njesra :: :: Pa ja ako uzimam vazduh, a to bi bio lc power 120 jer ne bih vise davao para na vazduhn a i nahvaljen je, onda moram i kuciste da menjam vrv, pa mi trosak dodje na isto... A kolko para nepton :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: :: :: ::
LC CC-120 staje u gotovo svako kuciste koje je sire od 185mm.
Ortak ga drzi u nekom generic MS kucistu starom ~8 godina i ima clearance od oko 3-4mm izmedju kulera i stranice.
Inace je isti ubedljivo najbolji izbor za date pare, ja imam raijintek ereboss i cm hyper 212 EVO koji su 2x skuplji a po performansama su gotovo identicni. Ili ti srpski receno, zajebao sam se za sve pare :D
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Ja sam jednom rekao da sto se tice hladnjenja, pravilna kupovina je ovakva, sa i bez overkloka: vazduh (3-4k dinara) tipa Evo 212, (7-8k) Noctua npr., i vodeno hladnjenje samo 150e+ i tu nema sta vise da se gleda i sabira.
Drugo je ako si nerazuman pa uzmes ono sto si zapeo ili sto su ti drugi rekli i nalozili te. Seidon 120 i H50 i ostala u klasi su sranje jer bacas novac a ne dobijas nista, bucnija su, cak nisu ni bolja od vazdusnog u manjem cenovnom rangu, vise prasine, vise cimanja..
Estetika, meh.. Meni stoji kuciste na stolu i imam prozor i svakodnevno uzivam u zeleno plavoj boji i vrhunskim komponentama, ali nisam bio toliko lud da dajem kes za vodeno samo zato da bi mi bilo lepo na oko. A i ako bih dao, bilo bi neko od 150e je l, i samo pod uslovom da cu da klokujem cpu kao svinju, ali to kod mene nema. Cak i kuler koji sam uzeo je bio negde bolji od Eva 212, negde isti, a dodatno je bilo sto ima beli ventilator, da mi se eto slaze sa kucistem i unutrasnjim delom. I kada sam sve sklopio, dobio sam necujno kuciste.
Tako da poslusaj Solaju ako neces mene, ili neka ti Agresor uzme kes i profitira, tvoja volja bajo moj. :D
Ja sam imao i H70 CORE i dosta losije je hladio nego stari CM Gemini II. Thuban nije mogao da ohladi u turbo modu koji je inace default sa push&pull, dva venta na nekih 1700-1800rpm.
O `krckanju` pumpe da ne govorim, zvuk sam cuo i sa 3-4 metra udaljen od kucista, a kuciste mi je zvucno izolovano. Prodao sam ga nakon 5 dana i kupio NH-D14 i od tad uzivam u tisini i smesnim temperaturama.
Ponosni sam vlasnik vec duze vreme i samo reci hvale na racun noctue imam. Inace i u drugom kompu takodje imam noctu-u, jednostavno za vazdusna hladjenja su majka, nema boljeg.
Estetika i izgled su subjektivne stvari i dzabe je uopste i raspravljati na tu temu.
Da li je neko probao CM Nepton 240M, kako se pokazao ?
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Imam Noctuu NH-D14 i pri normalnom radu se uopšte ne čuje, a kad ga kloknem na 4.9 GHz onda se čuje strujanje vazduha, ali ne mnogo. Ova Noctua je bila skupa (100$), ali vredi svaku paru.
da niko ništa pohvalno nije rekao za vodena hlađenja? :D pa dobro, onda da idem na lc 120, jer je baš nahvaljen, za tu cenu a i malo više, a ostatak para ode na ssd :D mada, zvao sam 3 radnje, nemaju i nema kod dobavljača.. :\
Ako ces vodeno hladjenje za male pare eto koje da uzmes. Ja ga imam, menjao sam moju Noctuu NH-D14 za njega. Odlicno je ali mislim da ako cenis tishinu (licno, cenim tishinu), moraces da menjas ventove (stavio sam dva Noctua venta). Pumpa je gotovo necujna, ceo sistem je (trenutno, sa ovim Noctua ventilatorima) necujan ali sve ispod ovoga, sto se tice vodenog hladjenja ja ne bih uzimao u razmatranje (ako ti je budzet do 50e onda vazdusno).
Jedino novi neptoni imaju dobru i tihu pumpu (osim sto redovno ostane air bubble i onda se cuje kao traktor dok se to ne sredi)
Ostale AIO sto pravi asetek(corsairi pogotovo) ne bih pipnuo ni stapom. Lepo ti je rekao Soraja, air je majka u odnosu novca datog, performansi i buke.
Nepton 280L je jedan od retkih CLC-ova koji moze da ohladi bolje nego top air cooleri. Nepton 240M je sasvim dobar, iako hladi losije od 280L dosta je tisi.
Uostalom evo ti thread sa poredjenjima i opisima i svime zivim :P http://goo.gl/dLMe5s
@Agresor: to nije veliko kuciste ako ne moze da spakuje d14. @Shone ima i bolje od Noctue :)
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.