imam par lcd/amoled ekrana kojima je pokidan flet kabl, popravka se moze draditi jednostavnim ACF bonding-om gde se novi flex kabl nalepi na amoled ili lcd, problem je što je potrebna mašina koja je malo skuplja i verovatno je poseduju neki specijalizovani servisi, da li neko od vas forumaša ima ideju ili bilo kakav kontakt za neki veliki i profi servis koji bi mogao nešto slično da izvede,
Mada si prevrtljiv i zabadaš nos u ono što te se ne tiče, da ti skratim muku. U Novom Sadu niko nema, a u drugom šoru tj. Beogradu možda ima LG-jev servis. Samsung nema,to sigurno znam. U Bosni samo NTCHS ima tu opremu. Znam to,jer sam sarađivao sa njima. Možda da pitaš ComTrade pored njih i možda bi mogli imati ili te uputiti gdje da pitaš. Iskreno, jeftinije ti je nabaviti polovnu mašinu i to sam uraditi.
Za 22 000 možeš naći mašinu u Šenzenu sa godinom garancije. Dostava za Srbiju je 600 $. Problem je što znam samo 2 osobe koje su to u Srbiji radile.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
miloše hoćeš biti tako ljubazan da mi objasniš kako sam ja to prevrtljiv i gde sam ti zabadao nos? Apsolutno me ne zanimaš ni kao ličnost ni kao čovek,
sigurno će me na carini pustiti da unesem mašinu 3x3 metra. Taj posao može da odradi bilo ko jer je poluautomatizovan, samo je neophodna dobra mašina i traka, možda bih pokušao to i sa lemilicom da odradim ali nemam traku koja postane provodna kada se na nju primeni temperatura od 180 stepeni i pritisak.
Ti stvarno pojma nemaš o čemu pričaš. Teorija je jedno, a praksa drugo. ZAboravi šta piše u knjizi, jer kad to budeš tradio, shvatićeš o čemu pričam. Automatizovane mašine su za panele od 40 pa naviše inča, a poluautomatizovane od 15 pa naviše, s tim da se može raditi i od 12 inča, ali to je tek perverzija. Da su u pitanju Barco monitori ili Atender ili Braver onda bi se isplatilo da to radiš. A ako misliš na one mašine što si vidio u klipu na YT, to odmah zaboravi. Tako precizne mašine su mnogo skuplje. I ono što vidiš djeluje lako, ali osobe koje to rade se ne obuče za 5 minita, tako da pričaš gluposti.
Glavnim zastupnikom za samsung i lg u beogradu. Sve rade of pegli do mobilnih telefona i znam da je glavna prica uvek oko panela tikona i zezalica sa televizorima.
Napisi ovde ukratko sta tacno treba da pitam jel moze i daj tacne nazive, sta sve treba ili mozes na mejl pa ako moze zavrsicemo
u pitanju su samsung amoled displeji za mob telefon, konkretno note 2 i s4. na oba je precvikan flet kablić za touch panel, koji ima koliko sam ja izbrojao od 10-20 pinova, te fletove (nove) treba zalemiti posebnom metodom koja se zove ACF Bonding da bi se ostvarila veza izmedju kontakata na silicijumu i bakra/zlata na flet kablu.
ne znam da li mogu još detaljnije da pojasnim ali ako imaš nedoumicu pitaj, ako mozes pitaj za to pa da vidim kolika bi bila cena za tako nešto i da proračunam isplati li mi se to popravljati, nije ništa komplikovano, na taj način se popravljaju flet kablovi i na velikim panelima za tv i monitore, pitanje je samo da li imaju aparaturu i ljude za to :D
Ja sam na tom flat-u uspeo lemilicom da zalemim 3 kontakta, ubio sam se jer je ubitacki sitno, sa fletica je morao da se skine zastitni sloj, mogu da zamislim kako bi izgledalo lemljenje svih 20 kontakata. Aj slikaj ako te ne mrzi
:: u pitanju su samsung amoled displeji za mob telefon, konkretno note 2 i s4. na oba je precvikan flet kablić za touch panel, koji ima koliko sam ja izbrojao od 10-20 pinova, te fletove (nove) treba zalemiti posebnom metodom koja se zove ACF Bonding da bi se ostvarila veza izmedju kontakata na silicijumu i bakra/zlata na flet kablu :: :: ne znam da li mogu još detaljnije da pojasnim ali ako imaš nedoumicu pitaj, ako mozes pitaj za to pa da vidim kolika bi bila cena za tako nešto i da proračunam isplati li mi se to popravljati, nije ništa komplikovano, na taj način se popravljaju flet kablovi i na velikim panelima za tv i monitore, pitanje je samo da li imaju aparaturu i ljude za to : :: :: :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
nema ovde lemljenja jer za se kalaj uopšte ne hvata za silicijum,a i razmak izmedju pinova je toliko mali da nema teorije da ne dodje do kratkog spoja, pokušavao sam na sjebanim ekranima da zalemim i uopšte se `ne drži` za pločicu. ti si mozda lemio sa fleta na flet tj na sredini fleta, a ovde se bukvalno `lepi` kraj fleta za silicijumsku pločicu na kojoj je odštampan amoled ekran.
slikaću sutra na nekom displeju koji je rikavela pošto sam ovaj zatvorio, a ukoliko nadjem servis koji radi ovo odmah otvaram sve i skidam stakla sa displeja :D
ukucaj u gugletu acf bonding, to je vrlo genijalan način vertikalnog provodjenja gde se pod pritiskom(fizičkim) i temperaturom ostvaruje provodni kontakt a ujedno se flet i `zalepi` ,najveći problem je što se moraju pinovi tačno i precizno pozicionirati i za takve stvari se koristi mikroskop najčešće, ovo je genijalna stvar jer se zamenom fleta moze spasiti displej koji vredi i do 100eura (pod uslovom da nije slomljen) :)
@duqp Prvo traži TV servis, a poslije spominje mobilne telefone.
@zutic
`Na ovaj način se mogu spasiti display-i i do 100e` Žutiću, na ovaj način se spjaju display-i i do 30 000 eura, a ne 100 e, mozgu jedan. To je tehnika utiskivanja u štampanu ploču, tako da tvoja teorija nema blage veze sa životom. Zato se radi pod mikroskopom. I osoba koja to radi, mora da bude dobro obučena. A mašina koja radi to za mobilne telefone košta preko 400 000 eura. Samo u Zagrebu imaju opremu za to ili da se ode do susjedne Bugarske ili Rumunije. Najbliže je u Temišvaru. To ti je od Novog Sada oko sata vožnje. Ako ide neko sa tobom, treba ti oko 2000 din goriva do tamo i nazad. I prestani ljude zajebavati i uzimati im vrijeme.
Miloše jesi li ti ometen u razvoju ili šta? ako nemaš šta pametno reći kao ostali ljudi koji zaista iznose mišljenje svoje - neki znaju o čemu se radi neki ne - ti samo trabunjaš neke stvari nepovezane koje ni sam ne razumeš, zaobidji me i odjebi od sad pa na dalje, a ako ti nešto i dalje nije jasno imaš moj broj telefona pa da vidimo u čemu je problem i da ga rešimo.
TV servis tražim jer je tehnologija spajanja ista, guglaj ako već ne znaš, ili si se možda 1993 za vreme rata upoznao sa tim kada su ti ugradili terminatorovu ruku ukradenu iz skyneta?
@strippy
da to sam i ja video da je rok trajanja tih traka jako kratak, i da su prilično skupe,(90dolara jedan kotur na aliekspresu) i čini mi se da se čuvaju na temp od -5 do +5 C ali vidim da postoji i neka pasta sad ne znam kakav je princip sa tim, očigledno je da se u srbiji svo servisiranje svodi na `otvori i zameni deo koji ne valja` :D
koliko bi mogla da košta da se napravi takva mašina?
Sve ostale pozivam javno da se upoznamo u Gradu Novom Sadu, zajedničkom i za mene i za Operatora i da ponesete one kartončiće i da ocenite našu psihičku i mentalnu spremu :D
Žao mi je što sam te branio na faksu kad su svi htjeli da te biju kad si lupetao gluposti. Žao mi je što sam tebe lično upoznao i izgubio dosta vremena da se raspredam sa ljudima iz Pina i ComTrade-a. Nije mi to bilo potrebno, a ponajmanje da snosim zbog tvojih gluposti troškove za laptop, jer ja sam osoba od riječi za posao, a ti i sam znaš da te niko ne jebe ni 2 posto u Novom Sadu. Tehnologija je slična, a ne ista, a ako se ne počneš normalno ponašati samo otkažem da te ne diraju i sklonim se u stranu. Toliko od nekoga, ko je stao u tvoju zaštitu, mada nisam znao ko si. Da sam znao, samo bi okrenuo glavu i nastavio dalje bez trunke griže savjesti.
A za mašinu se ne brini. U Srbiji samo lik iz LG-a i iz Tenelox laba su radili na tim mašinama. A da bi ocijenili psihičku i mentalnu spremu, treba to i da posjeduš. Nemoj da mi se mrštiš.
@duqp Ma na obuci smo bili svi zajedno u NTCHS-u u Sarajevu, s tim da ja to ne radim godinama. Upoznat sam sa tehnologijom, ali nemam prakse više od 11 godina, tako da sam samo upoznat koliko toliko, a dva drugara su u toku, jer ih zanima i obojica su radili u fabrici u Rumuniji na tome prije 4-5-6 godina. A lik još pita kako da se napravi mašina !? Šarmantno i smiješno. Isto je tako lupetao i ulazio u teme o kojima nijie imao pojma na faksu. To mu je fetiš. A ljut sam više na sebe što sam mu poklonio pažnju i htio da pomognem, ne samo jednom i sebi stvarao neprilike.
hvala duqp, i predpostavljao sam da je takva situacija, al reko da pitam čisto onako :D je radiš reparaciju stakala mozda za šljamšunge i ostale na kojima je izvodljiva?
Operatore mislim da sam bio jasan da odjebeš od mog lika i dela, ne poznajem te, niti želim da te poznajem jer si psihički poremećena i labilna osoba, nemam pojma o čemu pričaš, nikad sa tobom poslovao ništa nisam, dovidjence i laku noć, rekao sam ti ako ti nešto nije jasno javi mi se na telefon, ukoliko si ga izgubio znaš kod koga ćeš naći i to je to, ne bih da uporebim neku ružnu reč a jako sam blizu toj granici. Ti pored fakulteta nisi ni prošao, ćaozdravo
uopšte nije lepo što lažeš, pretiš i odbijaš da se javiš na telefon -a da ne spominjem što se javljaš na teme sa dezinformacijma o kojima veze sa životom nemaš. Imaju u drvaru u firmi Boško i sinovi ovu AFC mašinu i koriste je za spajanje pogrešno isečenih dasaka
Kad vidim jednu zenu koja na 10 dana donosi cerkin ajfon 6 i na 15 dana sinov s4 (do sad po 4 puta bila) i ne buni se nista, dodje mi zaboravim sve ostale hirurske intervencije :)
Imam drugara na nbg koji radi reparacije svega, od ajfona 4 kad je frka do 6 plus i note 4, nije ono fuserisanje sto ima po oglasima da rade za tipa 3000 iphone 6 a sve krivo po 2mm i izlio se lepak j zapekao.
Ako zatreba nesto pisi na mejl, broj vise ne ostavljam javno jer ovde postoji gomila sizofrenicara i onih koji su izasli iz laze na slobodan vikend a imaju par dijagnoza :)
Počni što pre, još uvek je unosno a biće i u narednom periodu, udari mi replay na email, pa da ti napošem tamo pitanje
a može i ovde ajd nije nikakva tajna, ako možeš da ga pitaš da li se susretao sa oštećenim polarizacionim folijama i da li ih je menjao, i kako to radi pošto meni uvek budu bledi ekrani kad ih zamenim. :D
ne ne, baš polarizacione, to je ona folija na vrhu, crna, daje kontrast i crnu boju na amoledima a sličnu funkciju ima i na lcd-u, pozadinsko osvetljenje imaju samo lcd-ovi (ajfon,g2 i ostali) dok samsung kojeg je najlakše reparirati nema pozadinca jer je takva tehnologija :P
ja sam probao par puta da stavim novu foliju medjutim ekran nije ni približno crn kao sa originalnom folijom, ne znam jel do kvaliteta folije ili ja nešto pogršno radim. retko se desi da se sjebe folija ali dobro je znati kako rešiti problem kad ga napraviš
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.