Juce komp normalno radio, jutros krene ucitavanje i stane, izbacio da trazi repair windowsa, pokusao reinstalaciju, pri butovanju ucita samo onu traku za win, i onda krene start windowsa i samo ugasi mis i tastaturu i tako stoji, ne gasi racunar, ne pokrece nista.... Pokusao sa integrisanom grafikom, ista stvar, promenio hard, ista stvar, smrdi mi na plocu ali da nesto ne zakljucim pogresno, moje pitanje je da li je imao neko slicnu situaciju i sta je bilo... Konfa Q9550+hyper tx Ploca p43 intel sa int.grafikom+pcie 8gb (4x2gb ddr2 800 mhz kingston identicne) ari 6950 2gb saphire 240 gb ssd+2 harda... mislim da nije napajanje ako mogu da dodam, posto se sve isto ponasa i sa grafikom i bez nje Hvala na pomoci unapred
Probaj sa drugom plocom. Nisam siguran da postoje hardverski virusi, mislim cuo sam tu pricu, ali meni to zvuci glupo.
:: Juce komp normalno radio, jutros krene ucitavanje i stane, izbacio da trazi repair windowsa, pokusao reinstalaciju, pri butovanju ucita samo onu traku za win, i onda krene start windowsa i samo ugasi mis i tastaturu i tako stoji, ne gasi racunar, ne pokrece nista.... Pokusao sa integrisanom grafikom, ista stvar, promenio hard, ista stvar, smrdi mi na plocu ali da nesto ne zakljucim pogresno, moje pitanje je da li je imao neko slicnu situaciju i sta je bilo.. :: Konf :: Q9550+hyper t :: Ploca p43 intel sa int.grafikom+pci :: 8gb (4x2gb ddr2 800 mhz kingston identicne :: ari 6950 2gb saphir :: 240 gb ssd+2 harda.. :: mislim da nije napajanje ako mogu da dodam, posto se sve isto ponasa i sa grafikom i bez nj :: Hvala na pomoci unapred
Probaj sa zamenom memorije, ako ti je sve u jednom stapu, ako ih imas vise, izvadi jedan pa probaj ponovo. Tako ume da se maifestuje defektna memorija ali i ploca ume tako da obraduje pre nego sto potpuno otkaze
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Skinuo sam dva stapa memorije iz drugog para slotova, i sad je pocela prolaziti instalacija,ali zanimljivo je da nije bilo onih 100 mb sistem reserve od predhodne instalacije, kada sam isao da formatiram disk za svezu instalaciju, javljam kasnije da li je prosla instalacija do kraja
Blago meni reinstaliraj sistem, jer ti vjerovatno jedna memorija ili hard disk prave problem. Na win 8.1 treba da tii bude 350 mb particija, repair particija i cache particija, prije primary particija, pod uslovom da imaš SSD. Ako nemaš, nisi dobro instalirao win 8.1. 100 MB particija ti je samo kod win 7 i Viste, mada ako si radio upgrade sa Viste na WIn7, onda je nema.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Elem, reinstalirao win 7, pa vratio jedan stap, pa jos jedan, i sve normalno radi i ociatva, sad cu da provucem neke testove za memoriju, mada mi je jako sumnjivo sto nije na hardu bilo tih 100 mb sistemskog dela prilikom formatiranja diska (virus?!) jer mi je to komp od klinca, a on svaki kur isprobava da instalira. Nema nekog velikog smisla, zabadao sa svim stapovima memorije, resetovao bios, nista nije pomoglo, a kada sam skinuo jedan par (drugi) instalacija prodje, sad vratim sve nazad i opet normalno radi, temperature su normalne, ventovi se normalno okrecu, sistem se podize za 20 sec.... bem ga koji mu je klinac bio. Videcu sada jos neke testove da odradim, ali hvala u svakom slucaju na sugestijama i predlozima
Celu noc sam ostavio memtest da radi, sve je pass... 4 kruga je izvrtelo, koji li mu je mogao biti, meni je sve sumnjivije da je neki virus, mada imam nod32...
Sta je moglo biti? Pa ono sto je u 90% slucajeva problem kada se komp tako ponasa, a to je da je jedan od modula imao los kontakt sa slotom. Cupanjem i vracanjem je ostvario kvalitetan spoj i to je to. Postotak se povecava sa kolicinom modula. Nije isto imati jedan ili cetiri modula. 4x240 pinova pa ti vidi kolika je verovatnoca da jedan od modula izgubi, recimo jedan jedini kontakt i komp pocne da brljavi....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Evo ceo dan mu vrtim testove za grafiku i za procesor, sve je normalno, stabilno, nikakvog problema, cpu sa 100% opterecenja nakon 10 min ima max 65 stepeni, grafa sa sat vremena heaven bencmarka nije presla 76 a vent na 2500 rpm, posto zna ici nekada i do 3200rpm, mislim da je super. bolje nego da moram izvaliti pare za neku komponentu, sad mi se nikako ne uklapa u budget. Normalno komp odlazi i u standby i vraca se, kada je tako sistem se dize za 9-10 sec, a od nule za 20. Hvala jos jednom i pozdrav
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.