Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
xigmatek utgard
STRANA 1 OD 1
gang1978 xigmatek utgard 14.06.2015. 12:40 T61484

status: user
broj poruka: 1661

Imam problem sa kontorlerom ventilatora na ovom kucistu..naime dosta se greje ploca na kojoj se nalaze potenciometri od prvog dana kada sam ga kupio ali je pre par dana pocelo da se desava da sa vremena na vreme hoce da `zmirka` tj. zastanu i potpuno stanu...to se uglavnom desava u 90% slucajeva kad je potenciometar na pola ili manje, kad je na vise od pola retko se desava ali opet desava se.

Ciitao sam nesto po netu i nasao da se dosta ljudi zale na ovaj problem.

E sad tamo se spominju neki `losi kondenzatori` u pojedinim serijama ovog kucista, pa sad vas iskusnije koji se razumete da pitam da li je to problem ili moze da bude i nesto drugo osim kondenzatora.

Ako je samo do toga mozda bi mogao da se nadje negde neki odgovarajuci kondenzator pa da se to prelemi ili sta vec...pa ako neko zna gde da trazim bio bi mu zahvalan jer mi je komp mnogo bucan kad ventove ubodem direkt na plocu.Bruje mnogo na 1500 obrtaja a cak i kad stavim na silent opet je mnogo bucno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 ... 14.06.2015. 14:24 #596282

broj poruka: 3350
Kontroleri za ventilatore, koji se zasnivaju na tockicima (potecniomer) uglavnom imaju ugradjen tranzistor ili vise njih. Moguce je da se oni greju.
Moj savet ti je da kupis lepo fan kontroler i da ne brines. Ako i dalje postoji Zalman MFC1 Plus, mozes njega (ako volis da ima potenciometre - tockice), ako ne onda neki touch, sad neki bolji, bar za najmanje 4 ventilatora.
Sad ne znam koliki je izbor, ali koliko vidim imas NZXT Sentry 2.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

gang1978 Re: ... 14.06.2015. 15:17 #596289

Hvala druze na informaciji ali nemam ja pare za to..zato i pitam jel to moze ovo nekako da se popravi .

:: Kontroleri za ventilatore, koji se zasnivaju na tockicima (potecniomer) uglavnom imaju ugradjen tranzistor ili vise njih. Moguce je da se oni greju
:: Moj savet ti je da kupis lepo fan kontroler i da ne brines. Ako i dalje postoji Zalman MFC1 Plus, mozes njega (ako volis da ima potenciometre - tockice), ako ne onda neki touch, sad neki bolji, bar za najmanje 4 ventilatora
:: Sad ne znam koliki je izbor, ali koliko vidim imas NZXT Sentry 2
::
:: ____________________________
:: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
imarkovic Re: xigmatek utgard 14.06.2015. 15:29 #596291

broj poruka: 19008
Ima logike da je do kondenzatora, to je najmanji problem, potraži u beli electronic (Jamicon kondenzatore npr.), zameni, ako si rešio problem, super.

:: Imam problem sa kontorlerom ventilatora na ovom kucistu..naime dosta se greje ploca na kojoj se nalaze potenciometri od prvog dana kada sam ga kupio ali je pre par dana pocelo da se desava da sa vremena na vreme hoce da `zmirka` tj. zastanu i potpuno stanu...to se uglavnom desava u 90% slucajeva kad je potenciometar na pola ili manje, kad je na vise od pola retko se desava ali opet desava se
:: Ciitao sam nesto po netu i nasao da se dosta ljudi zale na ovaj problem
:: E sad tamo se spominju neki `losi kondenzatori` u pojedinim serijama ovog kucista, pa sad vas iskusnije koji se razumete da pitam da li je to problem ili moze da bude i nesto drugo osim kondenzatora
:: Ako je samo do toga mozda bi mogao da se nadje negde neki odgovarajuci kondenzator pa da se to prelemi ili sta vec...pa ako neko zna gde da trazim bio bi mu zahvalan jer mi je komp mnogo bucan kad ventove ubodem direkt na plocu.Bruje mnogo na 1500 obrtaja a cak i kad stavim na silent opet je mnogo bucno.
neXus2000 ... 14.06.2015. 15:32 #596292

broj poruka: 3350
Mozes, ali moras da vidis sta se tacno greje.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

gang1978 Re: ... 14.06.2015. 15:36 #596294

Ok ..hvala vam probacu da nadjem ..inace danas konstantno rade bez probelma sto mi je ne logicno jer je danas pakleno vruce.

:: Mozes, ali moras da vidis sta se tacno greje
:: ____________________________
:: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs