Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
less gpl less copyright
STRANA 1 OD 1
kefalo81 less gpl less copyright 04.06.2015. 21:45 T61430

status: user
broj poruka: 775

Laptop iz teme o hladnjaku pokrenuta juče.

Ukratko.
Nov , acer i dolazi izgleda sa linuxom.

Problem je što ne diže linux jer mi traži da upišem
`less gpl i less copyright`
Kada to otkucam kaže nema tog direktorijuma.

E sad, ušao sam na bios, podesio boot device na usb pošto nema cd rom.
I tu izbaci neku grešku ne ulazi u dizanje windowsa već je i dalje nekli linux prozor.

Sa linuxom imam iskostvo u višegodišnjemkorišćenju linux minta.
Medjutim sa ovim ništa ne pomaže a gledao sam i gledam već par sati na netu, nema rješenja niti je neko ponudio odgovor.

Inače linux je linpus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 .... 04.06.2015. 22:50 #595723

broj poruka: 3350
Si probao ono:
Comand prompt:

[root @ localhost] # root (zvizni enter)

less /gpl (enter)
less /copyright (enter)

Usput u BIOSU iskljuci UEFI, da bi mogao da butujes sa USB-a (ako si napravio normalan butabilan USB).

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

tortojed Ne trazi ti da upises to, nego da ``pristanes`` na ``uslove koriscenja`` 07.06.2015. 18:21 #595842

broj poruka: 10999
Lajnaksa (glupanderi traze tvoju saglasnost umesto da se to uradi nakon prvog normalnog, uspesnog butovanja). Kreten do kretena... U poredjenju sa lajnak-serima, Big Bad Bill je jos i cvecka...

*The complete license terms can be found in the root directory.*
*please type `less /GPL` and `less /COPYRIGHT` to view. *

This would suggest that it is waiting for your acceptance of GPL & COPYRIGHT and would not proceed without it.
You could try at the command prompt from [root@localhost /]#
- - -
Da sam na tvom mestu, razbio bih taj lap o glavu prodavca-kurtza, koji je bio toliko lenj (ili neobavesten, dakle glup) pa nije izvrsio pre-activation iako se dobro zna da lapove uglavnom kupuju noobovi...

micika988 ... 08.06.2015. 10:19 #595867

broj poruka: 2061
auuuuuuu torto-san ti bas ne voles laptopove. Koliko ja `mrzim` fiksne racunare, toliko ti `lajkujes` lipetopove.
Naprotiv prodavac ne treba nista da radi, vec samo da ti uvali proizvod, a ti se posle snalazi kako znas i umes. I ako je moguce da te tapse po ledjima i sa osmehom na licu bodri `good choice`.
Mozes ti da se dzilitas koliko hoces, fiksni racunari su umiruca rasa. Mobilni telefoni/tableti/lipetopovi vladaju svetom, voleo ti to ili ne :)...

p.s.

a autor teme nek se pozabavi sa nekim `normalnim` linux-om. Ima na distrowatch da probere po sto sta

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs