Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
ne pali kompjuter
STRANA 1 OD 1
kefalo81 ne pali kompjuter 17.05.2015. 07:45 T61289

status: user
broj poruka: 775

isti komp koji je bio tema par dana prije a odnosio se na usb i monitor, sada ne pali uopšte.

Dakle u prvoj temi od prije par dana, sve je završeno zamjenom 2 naduvena kondenzatora.
Komp je prodisao, sa ram memorijom nisam imao problem,prosto sve je radilo kako treba.

Sad opet je ostao preko noći upaljen, ja dolazim jutros da ga upalim kad ono ništa.
Ni da mrdne.

Zamjenim kabl, isto.
Provjerim ga ispitivačem, pali se lampica na ispitivaču.

Dakle ništa ne vrti.

Jedino što sam primjetio da se desi je da zaiskri u utičnici u zidu a za trenutak se led ventilator napajanja upali. Na pola sekunde ne duže.

Šta bi moglo da bude?

Da li da kupim odmah napajanje drugo. Imam jedno ali u malom cooler master kućištu i ne bih da ga vadim jedva sam ga uglavio.

Napajanje je lc power 420w, 12cm ventilator.
Staro je oko 4 ili 5 godina.

Ako mislite da je napajanje, kasnije ćemo preći i na to koje kupiti i to ovaj put malo bolje.
Inače do sada sam imao 3 ova napajanja i ventilator im je smrt, dva puta je odlazilo na dva različita napajanja i to najčešće nakon 2-3 godine upotrebe.

Unapred se zahvaljujem na odgovoru.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus .. 17.05.2015. 10:20 #594259

broj poruka: 4054

jebe te bandera ispred kuce , zameni je

VMARC 17.05.2015. 10:55 #594261

broj poruka: 9425
I tebi je lakse/jeftinije da kupis drugo napajanje, nego da izvadis to CM?
Ako je tako, ili vec hoces da bacas pare, kupi najjeftinije napajanje koje nadjes, moze i neko polovno za 500 din. i probaj. Ako je do njega, onda otvori drugu temu da te posavetujemo koje da uzmes...

kefalo81 ma imam dva napajanja 17.05.2015. 11:29 #594264

u dva kompa oba su lc power 420w, 12cm vent.
Ova mašina koja ima problem u svom sedmogodišnjem stažu je već imala jedno lc power 420w koje sam prodao kad je ventilator počeo da pravi probleme i zamjenjen u garanciji.

I ovo trenutno napajanje je imalo problem sa ventilatorom i tu sam sam mjenjao isti i tako je radilo evo godinu dana.

Kupio bi napajanje jer mislim da je rizik minimalan, ako ništa imaću jedno polovno (to lc power ) u rezervi.

I ovaj put u prošloj temi sam prebacio nešto od posla da radim preko vikenda jer mi treba sutra i sad kako mi je drugi komp zauzet (okupirali ukućani) idem iz ovih stopa na posao da radim i u povratku ću vidjeti da uzmem neko napajanje .

Zato ako može neka preporuka napajanja za 7750be,4gb ram , 780biostar, 1x2tb hdd i ništa više u njemu nema.

Treba mi da je kvalitetno po mogućnosti zaštite da ima, od problema sa strujom jer je očilgedno da ih imam. ( i prošli put je preko noći računar upao u problem)

Cijena koju mogu da izvdojim je 4000 dinara, max 5000 ako baš valja i pravi razliku.

Hvala svima na pomoći.

Stvarno je bzvz da mi se ovo dešava baš kad imam posla a kad mi ne treba onda radi kao sat na prazno.
kefalo81 e da zaboravih da napišem 17.05.2015. 11:33 #594265

ovo kao problematično napajanje sam izvadio i otvorio.
Postoji samo jedan blago naduven kond.
Ne znam da li da ga mjenjam?

Najviše mi je stalo zbog 2tb diska da imam dobro napajanje.
Skupi su diskovi.
djape7777 Re: e da zaboravih da napišem 17.05.2015. 11:46 #594267

broj poruka: 926
Jesi li probao sa drugim napajanjem (iz tog drugog kompa sto radi) da li radi tvoj komp?

::
:: ovo kao problematično napajanje sam izvadio i otvorio
:: Postoji samo jedan blago naduven kond
:: Ne znam da li da ga mjenjam
:: Najviše mi je stalo zbog 2tb diska da imam dobro napajanje
:: Skupi su diskovi.
kefalo81 nosam probao drugo napajanje 17.05.2015. 12:25 #594269

kućište je neko cooler master 360, malo je i znam da sam njega prvo ubacivao.
probacu večeras , jer nisam siguran i da ću stići da kupim novo napajanje jer radnje ili ne rade ili rade skraćeno.

zato mi treba preporuka za pouzdano kvalitetno napajanje za office mašinu.
tartek Re: ma imam dva napajanja 17.05.2015. 12:47 #594274

broj poruka: 227
tu konfu ce bez problema da pogura svako napajanje od 400vati brendirano ili kinesko nebitno,kao sto ti rece
kolega V ako ti je lakse da trosis novac na napajanje neko tamo a vec imas ispravno koje mozes da prikljucis i probas ...sta reci...
Так как никто не виноват, то накажем по жребию. Anthony Pettis p4p king

┏━━━┓╋╋╋┏┓╋┏┓┏━━━┓
┃┏━━┛╋╋╋┃┃┏┛┗┫┏━━┛
┃┗━━┳┳━━┫┗┻┓┏┫┗━━┳━━┳━┓
┃┏━━╋┫┏┓┃┏┓┃┃┃┏━━┫┏┓┃┏┓┓
┃┃╋╋┃┃┗┛┃┃┃┃┗┫┃╋╋┃┏┓┃┃┃┣┓
┗┛╋╋┗┻━┓┣┛┗┻━┻┛╋╋┗┛┗┻┛┗┻┛
╋╋╋╋╋┏━┛┃

:: u dva kompa oba su lc power 420w, 12cm vent
:: Ova mašina koja ima problem u svom sedmogodišnjem stažu je već imala jedno lc power 420w koje sam prodao kad je ventilator počeo da pravi probleme i zamjenjen u garanciji
:: I ovo trenutno napajanje je imalo problem sa ventilatorom i tu sam sam mjenjao isti i tako je radilo evo godinu dana
:: Kupio bi napajanje jer mislim da je rizik minimalan, ako ništa imaću jedno polovno (to lc power ) u rezervi
:: I ovaj put u prošloj temi sam prebacio nešto od posla da radim preko vikenda jer mi treba sutra i sad kako mi je drugi komp zauzet (okupirali ukućani) idem iz ovih stopa na posao da radim i u povratku ću vidjeti da uzmem neko napajanje .
:: Zato ako može neka preporuka napajanja za 7750be,4gb ram , 780biostar, 1x2tb hdd i ništa više u njemu nema.uf uf brutalno snazna masina kojoj je potrebno napajanje od najmanje kilovat hm hm mozda i 2 :))) xD
:: Treba mi da je kvalitetno po mogućnosti zaštite da ima, od problema sa strujom jer je očilgedno da ih imam. ( i prošli put je preko noći računar upao u problem
:: Cijena koju mogu da izvdojim je 4000 dinara, max 5000 ako baš valja i pravi razliku
:: Hvala svima na pomoći
:: Stvarno je bzvz da mi se ovo dešava baš kad imam posla a kad mi ne treba onda radi kao sat na prazno.
gilopile ... 17.05.2015. 13:16 #594278

broj poruka: 9459
A jesl li 100% siguran da si dobro odradio zamenu kondenzatora? Da nisi negde malo preterao sa lemom i napravio neki spoj na susedni vod? Da li si dobro okrenuo polaritet....?

Ako je to ok, onda, nema puno da razmisljas, skini to `jedva uglavljeno napajanje` pa probaj sa njim da li komp startuje. Zasto da bacas 4-5000RSD bzvz ako nije do njega. Ako se uspostavi da je napajanje OK, ulozi taj novac u novu plocu i problem resen. U suprotnom, imaces 2x ispravno napajanje i crknutu plocu = nemas komp...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

kefalo81 gilopile ti si u potpunosti u pravu 17.05.2015. 13:36 #594280

i tako će biti jer dok ja zavšrim sa poslom a upravo sam na poslu, sve radnje će zatvoriti.

Inače lem je dobro odradjen, nije baš da je kupica ali je OK.
Polaritet je dobar, radila je ploča ipak 2 ili 3 dana nakon stavljanja novih kondenzaotra.

Ploču sam ponovo pregledao sve djeluje ok.

Skinuću to napajanje i probati sa njim ali ipak ću uzeti ovo kao nauk i izbjegavati ubuduće lc power napajanja.

Realno za 7 godina eksplatacije ove mašine pod uslovom da ploča nije stradala, ovo će biti treće napajanje.
To je ukupno 60EUR-a.
Da sam utrošio 60EUR-a u startu isto bi me koštalo a sigurno ne bi imao problema koje imam sad iako to naravno niko ne garantuje.

Bilo kako bilo ubuduće kupujem skuplje napajanje, makar ga i ne koristio u potpunom kapacitetu, ipak je sigurnije a ako ostatak crkne napajanje ide u novu mašinu.

kefalo81 usput budite slobodni da preporučite neko napajanje do 5000 dinara 17.05.2015. 13:57 #594281

Znam da postoji tema sa preporukama , čitao sam ali opet često se ponuda mjenja.
Ukratko moja dilema je cooler master,Chiftec ,radidmax ili nešto treće.

Nije problem snaga, mašina nije zahtjevna, više bezbjednost napajanja.
To mi je bitno.

Stefano Re 18.05.2015. 01:22 #594308

broj poruka: 587
Novo? Jedino sto vidim smisleno za te pare http://goo.gl/UnrExq , preporucio bi moje ali vidim da ga vise nema u ponudi..

Intel Celeron G1820|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233 http://valid.x86.fr/ab6mt3
https://www.techpowerup.com/gpuz/3sxf3/

kefalo81 bilo je napajanje 18.05.2015. 22:38 #594376

Napajanje je bilo.
Stavio sam isto to lc power 420w ,12cm koje mi je bilo u drugoj mašini i evo sad kucam sa nje.

Otvoriću novu temu za office mašinu napajanje.

Hvala svima na pomoći.

PS: Da li se napajanja servisiraju.
Ovo moje ima jedan blago naduti kondenzator.

Može li se mjerenjem ustanoviti ispravnost ili se lc power ne popravlja.

Tom napajanju je do sad otišao samo ventilator i to sam sam zamjenio.
Tako je radilo godinu dana.

Inače staro je 4-5godina nisam siguran.

gilopile ... 18.05.2015. 23:40 #594379

Naravno da moze LC da se servisira. Dobo je to napajanje.... Ako ne nadjes nekog u svom gradu, posalji mi, sredicu ti ga za DZ :D

kefalo81 ja sam u Beogradu 19.05.2015. 05:20 #594402

gde si ti ?
gilopile ... 20.05.2015. 06:24 #594467

Proveri postanski pretinac...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs