Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
ACIDUM ACETICUM tj. Sirćetna kiselina u službi čišćenja konektora
STRANA 1 OD 1
Error ACIDUM ACETICUM tj. Sirćetna kiselina u službi čišćenja konektora 15.05.2015. 02:18 T61276

status: user
broj poruka: 133
Malopre, nicim izazvan a radio sam to sto puta da bih skinuo kamenac sa dzezve za kafu nadjem u kuci litar sirceta i reko` aj da probam da ozivim konektor na staroj dobroj nokiji 6310i. Zagrejem tecnost u dzezvi (istini za volju prva `doza` je isparila dok sam se jako brzo tusirao ne bi li stigao da je iskoristim) i dodam novu, sacekam da se ugreje (jer hladno sirce ne zavrsava posao) zatim smocim jedan stapic za ciscenje usiju u dzezvu sa istim i krenem da natapam konektor vrelom kiselinom. Ponovim postupak 3 puta (narod kaze triput Bog pomaze) i voala - fon se puni ma koliko god ja dzafao godinama razdrndavan konektor :) Dakle samo vrelom kiselinom (sircetnom) cistiti zaprljane - korodirale konekore i uspeh je zagarantovan. A kako nece kada oljusti (bukvalno) kamenac od kuvanja kafe. Trenutno sam presrecan i prezadovoljan jer smatram da ovo nijednom serviseru ne bi palo na pamet a jako je delotvorno a ustedeo sam i novac i vreme.

Dakle, rezime, sipati malo sirceta u dzezvu, ugrejati ga do kljucanja (dok ne krene da smrdi), skinuti sa ringle, uzeti stapic za usi i natopiti jedan kraj kojim ce se cistiti konektor (ponoviti par puta u zavisnosti od toga koliko je `zabagreo`, drugim krajem osusiti kiselinu sa istog i to je to. Ne preporucujem jacu kiselinu da se konektor ne osteti, hemija nas je u osnovnoj i srednjoj skoli ucila da su slabe kiseline JAKE KONJUGOVANE BAZE, tako da je sirce sasvim dovoljno da se operacija uspesno izvede i izbegne dranje raznih bandita od servisera.

Jos jednom ponavljam koliko sam srecan sto mi se nokijica lepo puni nakon sto godina i preporucujem svakom ko ima neku matoru nokiju da joj na isti nacin ozivi konektor za punjenje.

Hvala na paznji.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Kolega, ti si opcinjen/opsednut cistocom (prljavstinom)! Nemoj pogresno da... 15.05.2015. 03:15 #594106

broj poruka: 10999
shvatis (ozbiljno ti kazem) - to moze da bude znak nekih zdravstvenih problema... Benzin ovaj i onaj, alkohol-metil, alkohol-etil...sirce vinsko, sirce jabukovo... Sedi, poslusaj neku muzicku kompoziciju koja popravlja raspolozenje (nesto ``ambijentalno``, Gabriel Faure, Brian Eno, na primer ``Possible Music``), sipaj malo vina (Božole, Merlot...Baron D`Arignac...) u čašu, polako ispij, pogledaj neki dobar, smirujuci film (Walkabout, Fitzcarraldo, Ivanovo detinjstvo, Divlje jagode...)...

Nece PC-ju nista biti ako je malo i prasnjav/zamascen... Evo, ja sam poslednji put rasklapao i cistio masinu, ima tome skoro godinica dana (cini mi se, krajem proslog leta) i sve pici k`o tunguska...

count Nadam se da si 15.05.2015. 09:29 #594120

broj poruka: 1354
Titrirao kontakte posle tretmana kiselinom, makar sa sodom bikarbonom jer ako ostane kiselina, makar osušena, ima da pojede kontakte za doručak posle izvesnog vremena.

imarkovic Re: ACIDUM ACETICUM tj. Sirćetna kiselina u službi čišćenja konektora 15.05.2015. 10:09 #594128

broj poruka: 19008
Kao što reče count, ako nisi, obavezno tretiraj površinu nekim sredstvom posle kiseline, kao kad posle čišćenja kamenca nećeš da piješ kiselinu nego ispiraš vodom.. barem alkohol da skineš kiselinu, jer će nagrizati sve. Možda je moglo bezbolno med.benzinom, ili parčetom p2000 vodenom iseckanom šmirglom i pincetom. Košta 60din jedan list, benzin je 160din 100ml, zatrebaće.

:: Malopre, nicim izazvan a radio sam to sto puta da bih skinuo kamenac sa dzezve za kafu nadjem u kuci litar sirceta i reko` aj da probam da ozivim konektor na staroj dobroj nokiji 6310i. Zagrejem tecnost u dzezvi (istini za volju prva `doza` je isparila dok sam se jako brzo tusirao ne bi li stigao da je iskoristim) i dodam novu, sacekam da se ugreje (jer hladno sirce ne zavrsava posao) zatim smocim jedan stapic za ciscenje usiju u dzezvu sa istim i krenem da natapam konektor vrelom kiselinom. Ponovim postupak 3 puta (narod kaze triput Bog pomaze) i voala - fon se puni ma koliko god ja dzafao godinama razdrndavan konektor :) Dakle samo vrelom kiselinom (sircetnom) cistiti zaprljane - korodirale konekore i uspeh je zagarantovan. A kako nece kada oljusti (bukvalno) kamenac od kuvanja kafe. Trenutno sam presrecan i prezadovoljan jer smatram da ovo nijednom serviseru ne bi palo na pamet a jako je delotvorno a ustedeo sam i novac i vreme
::
:: Dakle, rezime, sipati malo sirceta u dzezvu, ugrejati ga do kljucanja (dok ne krene da smrdi), skinuti sa ringle, uzeti stapic za usi i natopiti jedan kraj kojim ce se cistiti konektor (ponoviti par puta u zavisnosti od toga koliko je `zabagreo`, drugim krajem osusiti kiselinu sa istog i to je to. Ne preporucujem jacu kiselinu da se konektor ne osteti, hemija nas je u osnovnoj i srednjoj skoli ucila da su slabe kiseline JAKE KONJUGOVANE BAZE, tako da je sirce sasvim dovoljno da se operacija uspesno izvede i izbegne dranje raznih bandita od servisera
:: Jos jednom ponavljam koliko sam srecan sto mi se nokijica lepo puni nakon sto godina i preporucujem svakom ko ima neku matoru nokiju da joj na isti nacin ozivi konektor za punjenje
:: Hvala na paznji.
tartek Re: Kolega, ti si opcinjen/opsednut cistocom (prljavstinom)! Nemoj pogresno da... 15.05.2015. 12:50 #594145

broj poruka: 227
extra predlozi od cakeeater-a,izvrsno http://mmashare.com.2112112.net/download/file.php?avatar=64580_1429138821.gif
Так как никто не виноват, то накажем по жребию. Anthony Pettis p4p king

┏━━━┓╋╋╋┏┓╋┏┓┏━━━┓
┃┏━━┛╋╋╋┃┃┏┛┗┫┏━━┛
┃┗━━┳┳━━┫┗┻┓┏┫┗━━┳━━┳━┓
┃┏━━╋┫┏┓┃┏┓┃┃┃┏━━┫┏┓┃┏┓┓

┃┃╋╋┃┃┗┛┃┃┃┃┗┫┃╋╋┃┏┓┃┃┃┣┓
┗┛╋╋┗┻━┓┣┛┗┻━┻┛╋╋┗┛┗┻┛┗┻┛
╋╋╋╋╋┏━┛┃

:: shvatis (ozbiljno ti kazem) - to moze da bude znak nekih zdravstvenih problema... Benzin ovaj i onaj, alkohol-metil, alkohol-etil...sirce vinsko, sirce jabukovo... Sedi, poslusaj neku muzicku kompoziciju koja popravlja raspolozenje (nesto ``ambijentalno``, Gabriel Faure, Brian Eno, na primer ``Possible Music``), sipaj malo vina (Božole, Merlot...Baron D`Arignac...) u čašu, polako ispij, pogledaj neki dobar, smirujuci film (Walkabout, Fitzcarraldo, Ivanovo detinjstvo, Divlje jagode...)..
:: Nece PC-ju nista biti ako je malo i prasnjav/zamascen... Evo, ja sam poslednji put rasklapao i cistio masinu, ima tome skoro godinica dana (cini mi se, krajem proslog leta) i sve pici k`o tunguska..
maxima re.... 15.05.2015. 15:56 #594158

broj poruka: 346
Ako hoces rezultat na duze staze,poslusaj Count ili imarkovic.Ja bih alkoholom .Pozdrav
https://www.maxima2000.com

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cokla a čemu zagrevanje do ključanja? 15.05.2015. 17:52 #594167

broj poruka: 756
Velika količina rastvora ispari, a u postupku potapanja štapića i prenošenja do konektora, na primer, temperatura spadne na četrdesetak stepeni sa tendencijom vrlo brzog opadanja...
Error Da krenemo redom 15.05.2015. 19:01 #594171

@torta
Tema je bookmarkovana tako da cu te poslusati.

@imarkovic @count
Natopljen stapic za usi alkoholom 70% - prebrisano/osuseno plus isto to sa destilovanom vodom uz upotrebu fena. Nadam se da sam ispostovao proceduru.

Uglavnom, hvala svima na savetima, kupio sam i nov punjac danas, mozes samo fizicki da ga polomis (bilo konektor bilo jack bilo punjac) da bi prestao da puni.

Jos jednom hvala svima.
Error ipak je morala ko doktora 19.05.2015. 01:00 #594393

Bog sami zna kako je 6310i preziveo moje `servisiranje`, pola maticne je bilo pozutelo, covek se krstio kad ju je otvorio...
vise se ne igram majstora ni pod razno! Jos me pita `ko ti je rekao da sircetom cistís konektore`. . . Aj sirce nego...
Error nastavak 19.05.2015. 01:04 #594394

nego SONA KISELINA... Epilog: sve radi a covek je velemajstor posla, po sasvim drugarskoj ceni mi je vratio u zivot uspomenu (fon je pripadao pokojnom ocu)... HVALA MAJSTORE!
count Titracija 19.05.2015. 09:02 #594406

broj poruka: 1354
tretiranje kiseline bazom ili baze kiselinom do dobijanja neutralnog Ph. I baze i kiseline prave soli u kontaktu sa metalom i nekim ne-metalima.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs