Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Izopropil alkohol tj. izopropanol
STRANA 1 OD 1
Error Izopropil alkohol tj. izopropanol 15.05.2015. 00:35 T61274

status: user
broj poruka: 133
Pre dva dana sam ga uzeo iz jedne štamparije pa me, iako je naš kolega Skyfire, pisao između ostalog i o upotrebi istog, zanima kako se i za šta koristi, odnosno šta se čisti istim. Nameravao sam da njime perem isključivo i samo valjke štampača (inače ova hemikalija služi za ćišćenje valjaka štamparskih mašina, itd.) pa smatram da mi ne bi škodilo da se neka.dobra duša ovde (pa i sam Sky) oglasi i objasni mi kako da koristim isti i šta sve od tehnike smem da ćistim izopropanolom. U pitanju je izopropanol od 90%.

Unapred hvala na odgovorima.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count Re: Izopropil alkohol tj. izopropanol 15.05.2015. 09:37 #594123

broj poruka: 1354
Čisti se sve što može i sa običnim etil alkoholom samo ne grlo, nije baš za piće. Poznat je i kao `Rubbing alcohol` tj. za trljanje tela umest šljivke. Pošto nije prehrambeni proizvod kao etil ne plaća se isti porez pa je za industrisku upotrebu jeftiniji. Na staklu i plastici može da ostavi tragove ako se samo osuši a ne izbriše pre toga. Ima i višu tačku paljenja pa je i zato više upotrebljavan za čišćenje.

:: Pre dva dana sam ga uzeo iz jedne štamparije pa me, iako je naš kolega Skyfire, pisao između ostalog i o upotrebi istog, zanima kako se i za šta koristi, odnosno šta se čisti istim. Nameravao sam da njime perem isključivo i samo valjke štampača (inače ova hemikalija služi za ćišćenje valjaka štamparskih mašina, itd.) pa smatram da mi ne bi škodilo da se neka.dobra duša ovde (pa i sam Sky) oglasi i objasni mi kako da koristim isti i šta sve od tehnike smem da ćistim izopropanolom. U pitanju je izopropanol od 90%
::
:: Unapred hvala na odgovorima
Error ........ 15.05.2015. 19:05 #594173

Uglavnom sam licno gledao kako se time ciste npr valjci od faksa i stampaca kad nece da vuce te ce u tu svrhu biti i koriscen. Mobilne fonove i ostalu gamad cistim 70% alkoholom ili destilovanom vodom i do sada im nikakvu stetu nisam naneo. Staklo sigurno necu cistiti izopropanolom a narocito plastiku.

Uglavnom, hvala na savetu.
1AGRESSOR ja sam uvek za ciscenje 15.05.2015. 22:43 #594195

broj poruka: 825
koristio 70% alkohol

monitora i paste sa procesora nikada problem

MADA ove nove LED tv Samsung ekrane se nebih nikada usudio da brisem sa alkoholom jer imaju tu neku novu gloss presvlaku

dok moj stari monitor Samsung P2450 ima mat tvrdju plastiku preko panela i tu je uvek sve bilo ok
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Error Re: ja sam uvek za ciscenje 16.05.2015. 15:53 #594225

Kolega, slobodno bez bojazni od ostecenja, uzmi belu pamucnu majicu (sto meksu), jedan kraj natopi alkoholom, brzo prelazi preko tv-a kruznim pokretima a drugim krajem odmah susi. Prethodno pusti tv da se dobro ohladi odnosno da se panel ohladi. Radio sam to sa F serijom 20 puta i nista, sija d`izvines ko pasje mudo tj. ogledalo

:: koristio 70% alkoho
:: monitora i paste sa procesora nikada proble
:: MADA ove nove LED tv Samsung ekrane se nebih nikada usudio da brisem sa alkoholom jer imaju tu neku novu gloss presvlak
:: dok moj stari monitor Samsung P2450 ima mat tvrdju plastiku preko panela i tu je uvek sve bilo o
1AGRESSOR Re: Re: ja sam uvek za ciscenje 16.05.2015. 21:47 #594241

broj poruka: 825
ok super hvala za info

da ja uvek pustim da se ohladi da ne isparava brzo

mada za ovaj moj monitor koji imam jedno 7 godina obrisan je ekran 5 puta verovao ili ne i svaki put krpa/vata je bila skoro potupuno cista a ja pusim u sobi i na 70 cm od monitora na njih se nista ne hvata za razliku od crt tv/monitora koje sam bukvalno morao da kupam u alkoholu

:: Kolega, slobodno bez bojazni od ostecenja, uzmi belu pamucnu majicu (sto meksu), jedan kraj natopi alkoholom, brzo prelazi preko tv-a kruznim pokretima a drugim krajem odmah susi. Prethodno pusti tv da se dobro ohladi odnosno da se panel ohladi. Radio sam to sa F serijom 20 puta i nista, sija d`izvines ko pasje mudo tj. ogledalo
:: :: koristio 70% alkoho
:: ::
:: :: monitora i paste sa procesora nikada proble
:: :: MADA ove nove LED tv Samsung ekrane se nebih nikada usudio da brisem sa alkoholom jer imaju tu neku novu gloss presvlak
:: :: dok moj stari monitor Samsung P2450 ima mat tvrdju plastiku preko panela i tu je uvek sve bilo o
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs