pre nego sto bih ga bacio u servis, opis maleckog problema, dok cekam odgovor od proizvodjaca.
Nocas, kao i pre 5 dana, negde ujutro, cujem nesto bucno radi, dok sam provalio prvi put gde je i sta, onako bunovan, shvatim da je doslo iz UPS-a. I to ventilator. Sledece jutro sve OK, nema buke. Mislio da je nestalo struje ili pao napon. Nocas isto to. Danas opet sve OK. Bacim pogled na ViewPower i vidim u preiodu od nekih 3 ujutor, sledecih 10 minuta, input power je bio 237 V, sto je relativno OK za nase EPS sisteme, ali output je bio oko 197 V. Input i output pisem otprilike po secanju, ali to je to.
Komp je jedini ukljucen na njega i nista ne radi nocu. Cak i da radi, opet ne sme da se dogadja ovako nesto.
Srecom do sada se samo dogodilo 2 puta, od kako sam ga kupio...ima jedno metar dana. Mozda koju mrvu duze.
Sta moze prouzrokovati pad napona na output?
Ipak picim i neke, retke, zahtevne igre ili Photoshop kada krenem da nadrdavam sa layerima i viskoim rezolucijama na projektu. To se ne dogadja ni tad, jedva se oznoji do pola. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
To se po nekad dogodi i na mom musteku, 237V je vec malo vise od 230V ili ti 220V na koliko je vecina stvari deklarisana da radi. Generalno sve ti je uredu sa UPS-om, on je detektovao los napon, pa se upalio kao zastita, kod mene to pokaze kao AVR mod ili ti Automatic Voltage Regulation. Nece mu nista biti, ne brini se, ne mogu da ulazim u detaljno objasnjavanje, ali u svakom slucaju ti je bolje 200V na 50Hz nego 237V na 55Hz ili 45Hz, to je vec opasno za elektroniku, zato se on upalio kao zastita... to je neki njegov nacin kako pegla napon...
Jel imaš mogućnost da sam podesiš kad ups da radi self-test.Kod mene se dešavalo daa ups prebaci na baterije i ako ima struje i to dva , tri puta u toku dana.Rešenje je bilo vaditi napojni kabal sačekati minut ,uraditi self-test par puta.Posle toga nisam imao više problema ,ali od tad obavezno uradim test bar jednom u 15 dana.Jer sad baš retko nestaje struja.Ali kod tebe ovo za output 197v baš mi nije jasno šta moze da bude.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Sinoc je krenulo i ranije, negde oko 11. Mada cudno da se to dogadja uvece. Nikako preko dana. I mozda me kopka da je struja prljava. Posto cesto u zgradi, kod devojke, a i kod nje, crkavaju sijalice. Ne bas toliko cesto, ali uglavnom 4 dana ima i odjednom neka crkne.
Posto ima displej koji bije po mraku sa osvetljenjem, tada, oko 11, kada je pocelo, skinuo sam izolirku sa displeja, koji je i tu prikazao output voltage koji je bio nizi od input, a ujedno je i AC mode treptao. A taj AC mode blinka kada radi AVR. Samo me cudi da kad AVR sljaka obara voltazu na output-u.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
I izgleda je definitivno odlepio UPS i odlazi u servis. AVR se aktivira nepotrebno. Ujedno, kako sam raskacio UPS od kompa, komp je poceo normalno da se ponasa. Prvo sam mislio da se malko Win zatupeo, posto mu je trebalo vremena da nadje konekciju (blue circle) na LAN-u(net), a i neki put je ispustao USB portove (could not load X360 gamepad wireless driver error neki). Sada iz cuga nadje net i sve OK sljaka. I to kada je `normalno` funkcionisao, kad nije bilo pada napona na out.
Sada kada se sklopi slika, sav problem je poceo zbog UPS-a, pre nedelju dana.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.