Imam cudan problem sa laptopom HP Pavillion iz 2012 (zaboravio sam tacnu oznaku). Naime kad se upali izbaci poruku `boot device not found`. Bizarna stvar je da butuje normalno kad skinem donji poklopac sa laptopa ispod hard diska. Cim vratim poklopac inece da butuje. Odneo sam u servis i kazu mi hladan lem, ne moze nista da uradi. Inace kaze da je hard ispravan. Dal da ga nosim u drugi servis ili da ga prodam za delove?
Mogu da budu 4 stvari: 1.da je hard neispravan(ostecen konektor na hard disku ili ploci) 2. da je konektor neispravan(ako je hladan lem, uglavnom je na konektoru) 3. da kontroler na ploci nije ispravan(najvjerovatnije) 4. da je BIOS ostecen(5% mogu`nosti). Prvo, snimi podatke na drugi hard disk ili flash memoriju. Drugo, odnesi taj laptop u krsten servis. Trece, trazi da ti pogledaju prvo hard disk, pa da pogledaju konektor, pa ako nije ni to neka nadograde BIOS. U svakom slucaju, ako se digne novi BIOS, a ponasa se isto, onda je do kontrolera na ploci. A ako se ne digne novi BIOS, nesto je defektno, pa treba vratiti stari BIOS, ako je moguce, a ako ne onda drugi BIOS chip staviti.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Rece mi serviser da je najverovatnije konektor za hard. Al on se ne bavi lemljenjem. Kao soluciju mi je rekao da kupim caddy (adapter za dodai hard) za hard i ubacim ga umesto dvd drajva. E sad ne znam ko prodaje te kedije za hardove u BG-u
:: :: ti cadiji kostaju koliko i opravka + novi hd :: :: odnesi u drugi servis i izlozi problem, zamenice konektor , a zapravo samo ga malo stisni kljestima : :: :: ::
Nije. Nasao sam ima na par mesta za 1900 dinara. Kupicu SSD i taj caddy.
A, be, operater, kakvi bakrači, nema softverskih i hardverskih problema, OSIM KONTAKTA, koji reaguju na stavljen ili skinut poklopac harda - tj. pritisak. Odmah odbaci 50% tj. 3. i 4. stavku... definitivno je kontakt kao kontakt ili hladan lem što mu dođe na isto....
:: Ako HDD zeza, zainteresovan sam da ga otkupim. Mada mislim da je on 99% ispravan :: :: :: Ispravan je. Laptop butuje i radi normalno bez donjeg poklopca. Cim stavim poklopac odbija da butuje.
Kao što operater i codeus rekoše, nosi to u neki kršten servis i verovatno će ti srediti to za neke sitne novce, čuj serviser koji se ne bavi lemljenjem.
:: Kao što operater i codeus rekoše, nosi to u neki kršten servis i verovatno će ti srediti to za neke sitne novce, čuj serviser koji se ne bavi lemljenjem :: :: Black Wolf :: :: Imas li predlog za dobar servis u BG-u?
:: Ajde kad si zapeo, skupiću ti ja neke diskove od 3.5 i 2.5` koji mi ne trebaju, javi se na mail :: :: :: :: Ako HDD zeza, zainteresovan sam da ga otkupim. Mada mislim da je on 99% ispravan
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.