Drugaru je stock vent poceo da trokira (nekad nece da se pokrene a kad proradi onda radi bez problema) na doticnom kuleru pa me je zamolio da se raspitam koji vent je dobra alternativa za stock sa gorepomenutog kulera.
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Nikako Blademaster, stavio sam ga da izduvava na jednoj od masina i problem je sto kada je nakacen na 4pin nece da vrti kad je hladno u prostoriji (pa ti treba programcic tipa SpeedFan). Doduse da je naboden na mesto CPU venta (na njegovom 4pin konektoru) sigurno ne bi bilo tih problema ali recimo to mi se nije desavalo sa CM Excaliburom koga nazalost vise nema a vent je savrsenstvo. Zato preporucujem ovaj, malo skuplju varijantu 1.8 MACH ( http://www.coolermaster.com/cooling/case-fan/turbine-master-mach-18/ ) koja se lako cisti, skida, itd, itd. Mada nista kao Excalibur. Neverovatan vent. Neverovatan.
:: Kupi lepo blademaster CM-ov, to je isti taj vent. :: :: SAMDSUNG!! :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: ::
Ja bih uzeo CM SickleFlow 120, odlican ventilator sa odlicnim protokom i izgleda dobro.
:: Drugaru je stock vent poceo da trokira (nekad nece da se pokrene a kad proradi onda radi bez problema) na doticnom kuleru pa me je zamolio da se raspitam koji vent je dobra alternativa za stock sa gorepomenutog kulera :: :: AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Eh sad kad bih nasao test, neki italijanski cooling site je bio u pitanju, izmerili su daleko manji staticki pritisak plus je vazduh isao u svim pravcima osim ravno kuda treba kroz radijator/hladnjak.
Kuto ja pricam samo o onome sto sam koristio,ne citam nista po netu.A sto se tice tvog linka zvanicno CM 13 - 30 dBA - - SP120 35 dBA I jedan i drugi su mi bili u kucistu zbog toga ti kazem.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Nisam imao excalibur u kucistu, ali sam imao blademaster i sickleflow. I negde sam gledao kako Excalibur ka spolja tera vazduh umesto ka centru... jos samo kad bih nasao.
Sp120 pretpostavljam da je corsair u pitanju, ali ti si mozda imao performance ediciju, ovo je quiet edition (barem u prvom linku). Inace i oni su dosta dosta glasni.
Ako pod CM 13-30db pricas o excaliburu, ne znam sa kolike si to merio, pusti samo clip, kao mlazni motor :)
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
JetFlo 120 jos bolja! Imam dva na hladnjaku Sickleflow u P-P, a jedan JetFlo mi pozadi izbacuje topli vazduh iz kucista, po specifikacijama su tu negde stim sto je JetFlo neunistiva, em sto je deklarisan na vise nego troduplo veci vek trajanja tj 160000 sati naspram 50000 kod Sickleflow serije plus ima Fan-jam protekciju i otporan je na prasinu i vodu i cisti se i pere bez problema, skinem ga i operem mlakom vodom i bude kao nov, dok Sickle seriju mogu samo da usisavam i cetkicom brisem....
Ne znam sta si gledao i gde ali Excalibur je mnogo dobar i kvalitetan kuler.Sto se tice SP-a imam sve tri edicije , quiet , performance i high performance.Ovi zadnji su bolji -4c u odnosu na excalibur i po meni su lepsi.Ali tvrdim da nisu kvalitetniji od excalibur-a i da sam se zajebao sto sam ih zamenio.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Stvarno ovaj JetFlo obecava, odlicno su uradili sistem samopodmazivanja, zaboravio sam na njega, dobio sam preporuku konkretno za taj iz boostlogic-a kao zamenu za SickleFlow onda kad sam uzimao Gentle typ. Sto se tice Corsair ventilatora, ako ne das 25-30eu za njihov ventilator, kupio si krs, malo karikiram, ali otprilike to je to, naravno i to je precenjeno.
:: JetFlo 120 jos bolja :: Imam dva na hladnjaku Sickleflow u P-P, a jedan JetFlo mi pozadi izbacuje topli vazduh iz kucista, po specifikacijama su tu negde stim sto je JetFlo neunistiva, em sto je deklarisan na vise nego troduplo veci vek trajanja tj 160000 sati naspram 50000 kod Sickleflow serije plus ima Fan-jam protekciju i otporan je na prasinu i vodu i cisti se i pere bez problema, skinem ga i operem mlakom vodom i bude kao nov, dok Sickle seriju mogu samo da usisavam i cetkicom brisem... :: :: http://www.coolermaster.com/cooling/case-fan/jetflo-120 :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.