Pre par nedelja, poceo je da mi se pregreva projetor (Epson EB-X02) i odneo sam ga na servis. Javili su mi se prekjuce i kazu da je otis`o ventilator i da je popravka 16 000 dinara. S obzirom da sam projektor nabavio za oko 400 E pre godinu ipo dana, ova cena mi izgleda prevelika. Je l` normalo da ventilator toliko kosta?
Otvori ga i podmaži, neće koštati ni 30din., verovatno oni kupuju preko eBay-a, tj. sigurno.
:: Pre par nedelja, poceo je da mi se pregreva projetor (Epson EB-X02) i odneo sam ga na servis. Javili su mi se prekjuce i kazu da je otis`o ventilator i da je popravka 16 000 dinara. S obzirom da sam projektor nabavio za oko 400 E pre godinu ipo dana, ova cena mi izgleda prevelika. Je l` normalo da ventilator toliko kosta?
:: Pa verovatno nije normalno. Otvori pa vidi, mozda moze nesto da se zbudzi.. : Da, verovatno će pasovati neki standardni 12V PWM fen. Ako ne, onda ebay (29$ +10$ poštarine)
nece pasovati ni jedan samo originalni , jbg osakaceni su dimenzijama
16000 za ventilator ... ni idiot nemoze toliko da plati za vent !!!!!!!!!!
sta ce biti za mesec dva kad ti svarno rikne neki vazan deo , npr , lapma.. ili pukne color filter posto je od stakla i ljudi pomeraju nekad upaljen projektor i krc - 100e deo + 30e ruke
na tim ventovima odu lezajevi , te mikrolezajeve ja vadim iz starih 8600 grafika i njihovih ventova .. pase u mikron
uzmi uredja i odnesii u drugi servis ili sam promei
Kao sto Codeus kaze, moze to da se zbudzi samo tako. Pa i ako je crko namotaj, moze da se premota ako je bas neka egzotika, mada sam uveren da moze od necega da se ubaci. Ima tih ventilatora da se kupe kod nas koliko god hoces modela, dimenzija, radnog napona...Nemoguce da je toliko nestandardan...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.