Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Seasonic pukno ko kesa...
STRANA 1 OD 1
nvitor Seasonic pukno ko kesa... 20.02.2015. 21:20 T60553

status: user
broj poruka: 86
U pitanju je model X serija 750KM kupljen pre tri godine sa garancijom od 5 godina koja je, naravno, izgubljena. Pre neki dan jednostavno je sve stalo, cini mi se da se u napajanj oseti miris paljevine. Srecom imam drugo napajanje koje sam upotrebio i video da mi nista drugo nije stradalo. Zao mi da ga tresnem pa me zanima da li se isplati popravka i gde... Kad sam vec izgubio garanciju...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats ... 20.02.2015. 21:33 #584059

broj poruka: 4537
Pod uslovom da se secas gde si ga kupio reklamiraj na osnovu serijskog broja.
Uvazice ti sigurno.

milosikaca Re: Seasonic pukno ko kesa... 20.02.2015. 21:59 #584066

broj poruka: 1081
Ako je kod nas(Srbiji) kupljeno uvoznik je jedan jedini a to je Kimtec Viline Vode bb(ispod Pancevackog mosta) i uvazavaju reklamacije bez garancije samo da imas serijski broj na napajanju i sve ce biti ok.Rade od ponedeljka do petka od 8:30-17h.

Intel i3 4130 3.4Ghz
ASRock Z97 Extreme4
2x8GB HyperX Fury White 1866Mhz
GA 270X WF3
Fractal Design Define R4+window@Seasonic 660XP2
Samsung 840 EVO 250GB
Xonar DX
Logitech Z906 5.1
MX Performance
G105 MW3

:: U pitanju je model X serija 750KM kupljen pre tri godine sa garancijom od 5 godina koja je, naravno, izgubljena. Pre neki dan jednostavno je sve stalo, cini mi se da se u napajanj oseti miris paljevine. Srecom imam drugo napajanje koje sam upotrebio i video da mi nista drugo nije stradalo. Zao mi da ga tresnem pa me zanima da li se isplati popravka i gde... Kad sam vec izgubio garanciju..
::
nvitor Re... 21.02.2015. 08:05 #584088

broj poruka: 86
Zahvaljujem ...

Vaskev re 21.02.2015. 08:36 #584090

broj poruka: 1673
Pa u tome i jeste poenta, Seasonic je crk`o ali je sve ostalo ostalo čitavo. Inače moj prvi primerak Antec TP3 650 (Seasonic u duši) je crkao u garantnom roku, u prvih 6 meseci samo se ugasio SB stepen i nije više hteo da se upali. Pokušaj da se sredi zbog nedostatka odgovarajuće šeme makar sličnog napajanja je bio skoro nemoguć i onda naručim drugo, Antec TruePower 650 New. Naizgled slični a toliko različiti. Onda sam tako krenuo natenane da skiciram šemicu i posle nekog vremena sve kockice su se složile i krenuo sam u traženje uzroka. Sve delove u tom stepenu sam ispitao najmanje 3x i sve je bilo ispravno ali taj stepen jednostavno nije hteo da proradi. Zamenio sam i kontroler i sve moguće delove u tom stepenu i neće pa neće. Napravio sam i instrument za proveru SB transformatora koji bez greške detektuje neispravan trafo makar da je samo jedan namotaj u kratkoj vezi i pokazalo se da je i on ispravan. A onda prilikom jedne provere, dioda koju sam najmanje 5x proveravao je pokazala proboj. Zamenom te diode napajanje je sređeno i radi i dan danas posle toliko godina kod sina u mašini. Neki elementi pokažu neispravnost tek pod određenim okolnostima, kod SMPS uređaja je to jako zahebano. Inače na nesreću davalac garancije je posle par meseci prestao sa radom, mislim da se zvao Eur*link ili tako nešto pa sam morao da se latim posla.
Iz mog iskustva popravka Seasonica se definitivno isplati, šteta je baciti tako kvalitetno napajanje (bez obzira što je otkazalo - dešava se to i drugima, bitno je da ništa ne strada pored njega), naravno još je bolje ako uspeš da realizuješ garanciju.

http://valid.canardpc.com/shbs65

WOT Nick: Vaske

Classy .... 21.02.2015. 12:26 #584120

broj poruka: 546
Tako i moj NEX1500 kada je crkao sve je ostalo citavo.
Ali je bio multi rail napajanje koja su bolja po tom pogledu.
Zamislite ostavite komp upaljen i budite se a ceo kompijuter mrak unutra.
Posto i kada je ugasen 2-3 Diode sijaju a kada je upaljen skoro 20 tackica raznih dioda.
Prilazite racunaru i znate da je nesto gotovo a ne znate sta. Mislim nesto prva pomisao su ploca ili napajanje, sta moze da daje tako nesto. Pritiskam power switch, nista, kablove skinem i vratim, graficku skinem i vratim, power switch ponovo na 2 sekunde zasijaju diode na ploci i samo se lagano ugase. Ajde reko da probam Seasonic, instalirao, kada je upalio komp i kada je zavrsio benchmark test procesora i graficke karte ja sam bio presrecan. OK tada sam imao 5870 jos pa ne bi bila neka strasna steta. To je bilo jos EVGA nije imala nijedno drugo napajanje sem tog. I rekli oni kada zelis pokreni RMA poslacemo drugo. I ajde mene mrzi jedan mesec, drugi mesec, oni izbacili bolja napajanja, mene i dalje mrzi, i kada je napajanje vec napunilo 2 god reko ajde da zavrsimo to. I sada kako da pitas da ti daju manje snage a novije bolje, nema veze sto je jeftinije njima ove serije idu kao lude a NEX niko ne trazi. I ja pitam posto stvarno ima mnogo kvarova a meni ne treba tako jako napajanje dal bi ja mogao da dobijem neko 1000P2 ili 1300 G2, i oni kazu mozes i opet sam ja tu nesto cekao prosla su jos par meseci, istekla mi dva ona RMA naloga koja vaze 45 dana. Tada su bile i poplave one u Srbiji, ludnica gde da idem po postama, guzve svuda. I tada 1200 P2 dobije ocenu 10 skor. I dao meni Jacob kontakt u EVGA Europe kome da se javim i taj momak salje meni poruku da ce on posredovati tokom toga i srediti sve sa carinom i ja kazem Jacob je rekao da mogu da dobijem neko iz nove serije, e sada mni glupo da trazim 1200 P2, najbolje rangirano napajanje, verovatno najtrazenije ija kazem ja bi bio zadovljan sa 1000 P2 ili 1200 P2 ako moze. I odgovara covek mi vam mozemo ponuditi 1600 W iz nove serije posto je napajanje bilo 1500W sa 1650W u OC modu ili kao sto ste trazili 1200 P2. I sada ja se razmisljam ako nesto ispadne na carini da moram da platim nije isto ako placam carinu na 200e i na 460e jer kod nasih se nikada ne zna, nisam znao na koji ce nacin oni to resiti i nije . Uzimam napajanje preveliko, necu moci radiator na podu, sa druge strane i 1200 mi mnogo uzimam ga preko 1000 P2 samo zbog full crnih kablova i konektora i ocene 10/10. Ajde reko necu biti gramziv uzecu jeftinije mozda nekada to se ispostavi dobro, znam da verovatno nece ali ajde reko. Da ne izgledam kao neko ko hoce da zgrabi sto skuplje da bi prodao. Jer ja da sam uzeo ono napajanje ja sam ladno mogao prodati i kupiti AX1500i ili bilo koje drugo. Ali necu reko hocu 1200 P2. Najefikasnije bi radilo 1000 P2 u mojoj masini, ali creveni kablovi i konektori su me malo odbili, mada su dobri ko pravi crveno crni projekat. Ja stvarno dugo imam crveno crno i nije mi dosadilo uopste ali hocu ovaj projekat crne boje.

Mislim da ce ASUS biti zadovoljan sa izgledam kompa kada se zavrsi zato sto Rampage 5 Extreme je bas kompatibilna najvise sa EKWB delovima. A EKWB se pokazao kao najbolja i najaca firma na svetu sto se tice vodenih hladjenja, blokova itd. To se ogleda po sirokom izboru blokova za custom graficke karte koje prave samo oni i niko vise, svi ostali samo snabdevaju referentne. EKWB pokriva, Strix/DCII, Matrix, Classified, KP Classified, Lightening ili Gaming ili Windforce, kako kad.

Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100)
EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4GB
EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified
Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster Z
EVGA SuperNOVA 1200 P2
CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil9

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs