za biciklu. Odlicna stvar samo sto cesto moram da cistim i prskam ponovo jer se lepi prasina i pesak posle nekog vremena ali vredi svaki dinar. Pogledaj ako hocesh ima kao i ulje pakovanje (nije pod pritiskom) nemash `splatter` nego smo tamo gde ti treba kanesh. Salu na stranu koristio sam ga za razne lezajeve i fino se pokazao.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray MSI GTX 970 Ausu ROG SWIFT PG278Q CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair TX750W
Budi malcice odredjeniji ubuduce. Bacio si buvu sa dve teme u kojima si postavio isto pitanje, bez ikakvih smernica, a moze dosta da se pise - i o jednoj, i o drugoj...
Jbg, izlezavam se posle slave pa se I sebi cudim kako sam I ovo napisao... Da treba mi za bajs nisam ga 3 god vozio a lanac mi otisao pa sam hteo da zamenim pa da pitam za odrzavanje... Sta vas dvojica vozite ja imam capriolo adrenalin 2006 god.
:: Sta te zanima :: Za koju primenu :: :: Ja ga koristim za lanac na bajsu :: :: Budi malcice odredjeniji ubuduce. Bacio si buvu sa dve teme u kojima si postavio isto pitanje, bez ikakvih smernica, a moze dosta da se pise - i o jednoj, i o drugoj...
Ja vozim ovo http://bit.ly/1zXhiRg vec neko vreme i extra se pokazao. Padao sam sa njega lomio rebra gulio ruke, noge ( sva sreca nikad glavu) menjao sam samo felne sve ostalo je rock solid. Inace koristim za podmazivanje ovo http://bit.ly/1zXic06 Onaj video za ciscenje je Cool ako cistish biciklu jednom u 5 godina i prelazish neku smesnu kilometrazu. Ja prelazim ne tako puno ali ipak dosta oko 600km na mesec dana i jednom u 2 meseca ga totalno rasturim i ocistim. Za ciscenje koristim naftu (euro dizel) cetkicu za zube i krpu pa udi sinak na ribanje, a za podmazivane ono ulje sto sam ti linkovao.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray MSI GTX 970 Ausu ROG SWIFT PG278Q CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair TX750W
Probao , koristio za biciklu i barem je moj utisak da cim malo vozis po mokrom mora sve nanovo. Ali zato preporucujem kalcijumovo ulje. Bolju stvar za lanac nisam skoro probao.
Za teflon sam vremenom cuo da pravi male opiljke, nikada ga nisam koristio. Grafitna mast, rastavim sve lezajeve, ocistim, nafilujem, lanac podmazem preradjenim masinskim uljem ili uljem za lanac za motocikle i to je to. Od 2005, zameni tri seta guma i amortizer na zadnjoj viljusci, lezajevi kao novi danas, lanac savrseno snazan i zategnut. Zupcanike napred i pozadi premazem. Lazem, cele pedale su zamenjene nakon jednog pada.
Kada hocu da detaljno ocistim sve, odnesem zupcanike kod drugara koji je mehanicar pa parom sve ocisti. T je jednom u godinu dana.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
da su najveci neprijatelji pokretnih delova kod bicikla ( u stvari kod svega) prasina i voda, a ti uzmesh predpostavljam onaj smrk pod pritiskom i nagurash mu vodu i onda se napravi blato u malim lagerima na lancu. Znaci vizuelno ce da bude cistiji spolja ali mu ne cinish uslugu, uzmi skini ga ako mozesh i potopi u naftu ( stavi u neku konzervu/camce) pa ga muckaj da otpadne krupna prljavstina i posle izribaj cetkicom za zupe i osusi pamucnom krpom (stara majca) i montiraj ga nazad pa prskaj cime ti je volja ( mash ulje, teflonski sprej, sprej za motore) sve je dobro samo kako kome sta bolje lezi.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.