problem sa kompom baguje i cuje se kao usb kada se ubaci
STRANA 1 OD 2
lobos
07.12.2014. 17:30
T59799
status: user broj poruka: 45
Pozdrav, imam problem sa kompom..naime poceo je pre dva dana da zabaguje nista strasno na sekund,dva i cuje se onaj zvuk kao kada se ubaci ili iskljuci usb. Da li neko zna o cemu se radi ? sta bi moglo biti i kako da to otklonim. Skenirao sam sa Avastom i Malware Anti-Maware beats.. i spy boot destroy..i nista. opet isto. A ne bi da rusim sistem ako ne mora..Ako neko zna sta da uradim,probam kako bi to otklonio bio bih zahvalan. Hvala
``Technically, it`s not a USB sound: Windows makes that sound when it discovers a new device and installs a driver.`` ja bih posumnjao na hard disk,dok je moguce da i nesto nije u redu sa napajanjem pa odredjeni konektor na ploci izgubi svoj dotok od napajanja i brzo ga opet dobije i onda skonta da si ti nesto novo dodao u sistem pa ti zbog toga windows daje taj zvuk GPU History: NvidiaMX440 Club 3D9250 Foxconn7600GT MSI9600GT MSI GTX660Ti PE OC GPU Future: MSI GTX970 Gaming OC - > Coming soon very soon :D
07.12.2014. 18:01
Mislis ? Samo da napomenem da sam hard testirao i nema bed sektore. Znam da je najlakse podici ponovo nov sistem..ali ono ako bas ne mora i neko zna kako da resim problem...bilo bi superr
da odes u Event Viewer i vidis da li tamo sistem loguje neku gresku GPU History: NvidiaMX440 Club 3D9250 Foxconn7600GT MSI9600GT MSI GTX660Ti PE OC GPU Future: MSI GTX970 Gaming OC - > Coming soon very soon :D
Press Windows key + R and type eventvwr.msc then click OK to open up Windows Event viewer. Expand `Windows Logs` and I believe it would be under system or application that would report it. zapamti vreme dogadjaja i proveri u logu da li sistem prepoznaje sta se desilo moguce je i da je power drain u pitanju
GPU History: NvidiaMX440 Club 3D9250 Foxconn7600GT MSI9600GT MSI GTX660Ti PE OC GPU Future: MSI GTX970 Gaming OC - > Coming soon very soon :D
Radi se o tome da nisi instalirao SATA/AHCI drajvere za ploču i sistem ti koristi win drajvere koji ti konstantno prepoznaju hdd na svakih par sekundi kao da si upravo uboo novi usb disk. Naravno postoji i mogućnost da ti nije dobar sata kabl ili da ga nisi dobro uboo u ploču ili hdd ili da nisi dobro uboo napajanje hdd-a. Ali probaj prvo sledeće.
Ako imaš Intel ploču instaliraj Intel Rapid Storage Technology Tools i verovatno će ti to rešiti problem, ako si instalirao samo intelove drajvere to ti neće rešti problem. Za AMD moraš da tražiš drajvere AMD Storage Controller Driver.
Lobose, kad tražiš savet za rešenje problema detaljno opiši konfiguraciju inače teško da će se neko truditi da ti pomoge i nagađa koje su tvoje komponente... Što više detelja o svojoj konfiguraciji daš to će se problem lakše rešiti.
07.12.2014. 18:21
Izvinjavam se moja je greska bila u opisu teme sto nisam naveo konfiguraciju kompa. Da Intelova je ploca...stariji komp je upitanju... Probacu skinuti to sad sto si mi preporucio pa videti kako ce se ponasati dalje. Hvala na savetima
jesi ih odradio sve moguce je da medju njima ima hotfix za resenje tvog problema ? GPU History: NvidiaMX440 Club 3D9250 Foxconn7600GT MSI9600GT MSI GTX660Ti PE OC GPU Future: MSI GTX970 Gaming OC - > Coming soon very soon :D
nista probaj to sto kaze covek u vezi intel RST drajvera GPU History: NvidiaMX440 Club 3D9250 Foxconn7600GT MSI9600GT MSI GTX660Ti PE OC GPU Future: MSI GTX970 Gaming OC - > Coming soon very soon :D
proizvodjac i model i koji hdd koristis ili imas ssd daj jos informacija :D GPU History: NvidiaMX440 Club 3D9250 Foxconn7600GT MSI9600GT MSI GTX660Ti PE OC GPU Future: MSI GTX970 Gaming OC - > Coming soon very soon :D
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.