Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Molim pomoc, hitno!!!!
STRANA 1 OD 1
sojkic Molim pomoc, hitno!!!! 17.08.2014. 23:49 T58748

status: user
broj poruka: 216
Evo sta se desi kad covek odmara nedeljom, elem bi mi dosadno, i ajd da reinstaliram komp koji sam sklopio od nekih ostataka. Ploca asus p5b, c2d 8300, 4gb ddr2, 6950....
Sve lepo zavrsim, ali me vrag ne da mira, i skinem najnoviju verziju biosa koja je izasla nedavno, a nije bilo updatea 5godina. Lepo flesujem bios i PRC, kaze greska, komp je normalno radio, ali sad kada se resetovao ne podize sistem, samo trazi recovery preko floppyja, cd-a ili usb-a. Evo patim se vec dva sata, muda bi si pogrizao sto sam takav idiot, ali nikad do sada mi se nije desio problem kod flesovanja biosa.
Da li mi mozete pomoci, radi li to neko u nekom servisu, kuci ili sta vec?
Hvala unapred!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Re: Molim pomoc, hitno!!!! 17.08.2014. 23:56 #560227

broj poruka: 7723
Svaki jaci pc servis ima eprom programator ,na tome i najvise zaradjuju.To se radi tako sto se izvadi cip i stavi na eprom programator i on mu vrati bios po zelji.Ne verujem da neko to ima za kucne potrebe stvarcica je dosta skupa neisplativo je to za kucne potrebe.
Posto je Asus u pitanju vidi da nadjes original CD/DVD od ploce pa probaj za njime da povratis bios ,sa opciijom preko tastature ,ako je to moguce.

:: Evo sta se desi kad covek odmara nedeljom, elem bi mi dosadno, i ajd da reinstaliram komp koji sam sklopio od nekih ostataka. Ploca asus p5b, c2d 8300, 4gb ddr2, 6950...
:: Sve lepo zavrsim, ali me vrag ne da mira, i skinem najnoviju verziju biosa koja je izasla nedavno, a nije bilo updatea 5godina. Lepo flesujem bios i PRC, kaze greska, komp je normalno radio, ali sad kada se resetovao ne podize sistem, samo trazi recovery preko floppyja, cd-a ili usb-a. Evo patim se vec dva sata, muda bi si pogrizao sto sam takav idiot, ali nikad do sada mi se nije desio problem kod flesovanja biosa
:: Da li mi mozete pomoci, radi li to neko u nekom servisu, kuci ili sta vec?
:: Hvala unapred!!
::
sojkic re: 18.08.2014. 00:00 #560228

Ajd idem sad u mrak na potkrovlje da kopam, za sada se tastatura uopste ne aktivira dok trazi medij za flash biosa, u pitanju je usb tastatura, jel mozda moram da nadjem i ps/2 tastatutru

obradmi Podrzavale su te ploce usb tastaturu koliko znam 18.08.2014. 00:04 #560229

ali stavi mu ps2 za svaki slucaj ako imas ili nadji ps2/usb adapter pa ubodi.Neke verzije Asus crashfree bios-a su imale i auto recovery opciju ,sto znaci samo stavis CD /DVD i automatski brise i upisuje drugu verziju bios-a ,to ces vec sam videti da li treba unos sa tastature uopste,ali vidi u Asus uputstvu za plocu tacan postupak,poglavlje Asus crashfree.

sojkic Ne vredi 18.08.2014. 00:14 #560232

Evo nasao disk, pa nije hteo preko sata dvd da ga cita, pa sam sad ubacio ata dvd, isto mi napise kao i na usb, prvo kaze nasao je p5b rom, a onda da ne moze da ga instalira. Ne gine mu flesovanje, ja sam svoje mogucnosti a i zivce potrosio, jedino ako neko moze da mi posalje na mail adresu nekog proverenog servisa posto ne znam da li se sme ovde davati javno na forumu. Ako je skupo, cemo da menjamo plocu, sta drugo da radim....
Hvala, odoh da spavam pa se citamo ujutro

obradmi Re: Ne vredi 18.08.2014. 00:19 #560233

http://www.f-com.co.rs/ oko 10-15 E.Meni su radili par ploca.

:: Evo nasao disk, pa nije hteo preko sata dvd da ga cita, pa sam sad ubacio ata dvd, isto mi napise kao i na usb, prvo kaze nasao je p5b rom, a onda da ne moze da ga instalira. Ne gine mu flesovanje, ja sam svoje mogucnosti a i zivce potrosio, jedino ako neko moze da mi posalje na mail adresu nekog proverenog servisa posto ne znam da li se sme ovde davati javno na forumu. Ako je skupo, cemo da menjamo plocu, sta drugo da radim...
:: Hvala, odoh da spavam pa se citamo ujutr
Witcher Re: 18.08.2014. 01:04 #560236

broj poruka: 491
Probaj prema sledećim koracima sa slike na linku. Obrati pažnju na tekst koji je obeležen žutom bojom.

http://oi62.tinypic.com/29ql2zq.jpg

ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass

tortojed 99% pojave ovog problema pociva na razlikama u VERZIJI... 18.08.2014. 02:58 #560237

broj poruka: 10999
odnosno REVIZIJI ploce. Dovoljno je da se revizije/verzije/modifikacije razlikuju za JEDAN karakter u sufiksu (ako vec nije rev.1 rev.2 rev.2a itd) pa da BIOS pukne k`o Pantina pita...
Legenda u ovom smislu je MSI - desavalo se da POTPUNO razlicite ploce - jedna ``vozi`` AMD cpu a druga Intelov cpu - imaju ISTU (osnovnu) oznaku, pa se tek tamo negde u sufiksu javlja razlika...

gilopile ... 18.08.2014. 06:32 #560238

broj poruka: 9459
A jesi li skinuo i Bios utility Afudos? Pokusaj da stavis njega i P5B-ASUS-2104.ROM pa probaj preko USB-a a ako nece, probaj i preko flopy-a.
Velike su sanse da moze da se sredi, cim dobijas tu poruku.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

sojkic aaaaaaaaaaahhhhhhhh 18.08.2014. 09:25 #560243

Proslo je flesovanje preko fabrickog cd-a, i kaze ugasi komp i onda ga upali, i sada kada ga upalim vrti ventilatore a nece da baci sliku na ekran, niti ima bilo kakav zvucni signal....
Sta da radim, ima li ista da ja jos mogu pokusati, ili da nosim u servis?
Bolje 10-tak evra u servis nego 25-30 za drugu plocu, posto je to pomocni komp
Pozz

CrowBgd Re: aaaaaaaaaaahhhhhhhh 18.08.2014. 09:31 #560244

broj poruka: 1376
imam eprom
http://valid.canardpc.com/7wegij

:: Proslo je flesovanje preko fabrickog cd-a, i kaze ugasi komp i onda ga upali, i sada kada ga upalim vrti ventilatore a nece da baci sliku na ekran, niti ima bilo kakav zvucni signal...
:: Sta da radim, ima li ista da ja jos mogu pokusati, ili da nosim u servis
:: Bolje 10-tak evra u servis nego 25-30 za drugu plocu, posto je to pomocni kom
:: Poz
gilopile ... 18.08.2014. 09:32 #560245

broj poruka: 9459
eee, jbg :( Bas te nece. Ja sam tako jednu skoro sjebao i uspostavili se da mi je bio falican USB stick. Kasnije sam primetio da neki prebaceni fajlove ne rade kako treba, korumpirani...uzas. Ali ja sam imao srecu, te sam imao slicnu plocu i samo prebacio bios chip i proradila, iako nisu 100% isti modeli ploca. Isti proizvodjac raspored elemenata, ali se ipak malo razlikovale i nije bio isti chipset, koliko se seca p35 i p45....gigabyte-ove neke sock. 775

Pogledaj prvo po oglasima, pa ako ti se postreci, kupis crknutu za parsto din i prebacis chip, naravno ako se dobro snalazis sa lemilicom. U suprotnom daj nekom da ti prebaci.

Pokusaj ipak za svaki slucaj da napravis bootabilan flopy sa tim fajlom i pokusaj, nista te ne kosta. Jesu male sanse, ali je nekima tako upalilo.

Edit, aha, sad tek vidim da je Bios PLCC-32 u podnozju, s tim jos lakse.

Ajd mi slikaj sa malo boljom rez taj chip da vidim oznaku, mozda imam neku slicnu plocu pa ti dam chip da probas.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

sojkic brmbrm 18.08.2014. 09:45 #560246

Nosim ju u servis sto je obradmi dao link, sad su mi rekli 1000 rsd, ko ga jebe, entuzijazam nema cenu.....
Hvala momci svima na pomoci

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs