Desilo mi se nesto cudno!Naime, odvalih sa kucista konektor POWER tj. otpao mi ceo onaj kabl sto se udene u plocu.E sad ja to zalemim ponovo za front panel kucista, da ne bih preko ploce palio svaki put komp! Kresnem ja na napajanju `1` da bi komp prvo dobio napon, medjutim upali se komp sam od sebe pa se ugasi i tako dva puta bez pritiskanja gl. tastera na kucistu za `paljenje`! Iscupah iz ploce ja onaj POWER( sto sam lemio gore na front panelu) i startovao preko tastera preko ploce, komp se pokrenu!Ali poce da cita neki `error sa biosom` videh i neki update, to je bio bios F5b!Medjutim komp se oporavio ali vratio se na fabricki bios F3! Koja je tu kvaka sad?
U pitanju je LGA 1366..
Ja se izvinjavam na ovolikom tekstu ali bih voleo da dobijem od Vas neko strucno misljenje!
Vise mi je muka da se borim sa vetrenjacama, ali ajde...
26.07.2014. 00:03
status: user broj poruka: 9425
A DA NAPISES MOZDA KOJA JE PLOCA U PITANJU?! To je samo 7-8 simbola u vr` glave, a korisnija je informacija od polovine teksta koji si cukao, pogotovo od informacije da je LGA 1366
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Spoji taster za reset na power :) i komp pali preko reset tastera.
Gasio ti se komp na 4 sekunde pošto ti je ostajao power taster zaglavljen. GA ploče imaju dual BIOS i u slučaju da se komp nekoliko puta restartuje a da nije došlo do podizanja sistema, sa rezervnog BIOSa flashuje automatski primarni BIOS.
Sada samo (ako hoces), najnormalnije flesuj ponovo najnoviji BIOS. Taj `stari` ce ti uvek postojati, kao bekap varijanta ako ti pukne primarni (glavni) BIOS. Sjajna stvar.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.