Poz ljudi! Uzeh ortaku pre mesec dana nov komplet, Gigabyte b85m-d3h plocu, g3220 i 4gb Fury rama, ostao njegov hard, wd blue 320gb, neko krs napajanje i staro kuciste...instalirao os, sve radilo ok i onda odjednom poceo da mu izbacuje bsod! http://bit.ly/1mnAuwB Ja odmah posumljam na ram, odnesem moj Patriot, isto...zamenim mu i napajanje, stavim LC 600h, ista prica! E sad, ostaje da mozda jos hard pravi problem ili mozda produzni, rekoh mu da ukljuci direktno u uticnicu i da prati stanje...Je l ima neko mozda jos neku ideju, ukoliko ne uspem da nadjem resenje? :) Thx
the log file will be %systemroot%\Minidump which is normally C:\windows\Minidump
WhoCrashed.Professional
time ces bar znati sta je dovelo do plavusana. Dmp fajlove prekopriaj vec nekako na svoj racunar, hirens boot ili sta vec preferiras i iscitaj dmp fajlove. Time ces znati koji software zeza, a mozda i hardware...
Od dana kada se pojavio BSOD premotajte film i vidite sta ste novo uradili sa masinom. Ako ste stavili neku novu usb periferiju ili cistili racunar ili ga rasklapali itd. Vidite da li je 24 pin konektor za struju nalegao lepo / kazu da hoce i od toga /
Uglavnom drajver od nekog hardvera pravi konflikt.
Najcešce softver neki to radi a najcešce sam windows posle nekog vremena prestane da izbacuje BSoD. A može biti svašta. Promeni kablove il zameni mesta i odradi clear cmos.Ubodi memoriju u drugi slot.
E da, zaboravio sam da napomenem da se bsod desava samo pri gasenju racunara, kad se upali, sve normalno radi, bez problema! :) Najverovatnije cu ponovo instalirati os, pa da vidim...
Nije do OS-a, a mozda i jeste, imas nekompatibilni drajver sa OS-om koji je instaliran.Nisi naveo koji je.Moguce da i antivirus pravi problem.
Evo sta kaze microsoft:
Bug Check 0xC5: DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL
Cause
The kernel attempted to access pageable memory (or perhaps completely invalid memory) when the IRQL was too high. The ultimate cause of this problem is almost certainly a driver that has corrupted the system pool. In most cases, this bug check results if a driver corrupts a small allocation (less than PAGE_SIZE). Larger allocations result in bug check 0xD0 (DRIVER_CORRUPTED_MMPOOL).
Resolution
If you have recently installed any new software, check to see if it is properly installed. Check for updated drivers on the manufacturer`s website. To debug this error, use the special pool option of Driver Verifier. If this fails to reveal the driver that caused the error, use the Global Flags utility to enable the special pool by pool tag.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.