Re: Plavi ekran nakon 2h rada - HP Pavilion dv9500 Notebook PC
23.05.2014. 14:13
status: user broj poruka: 9425
Da li se laptop greje? Da li je nekada radjena maticna ploca? update biosa je moguc, bez obzira sto ima podrsku samo za Vistu. Win7 je ispeglana Vista u sustini isto. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Treba mi savet ili predlog kako rešiti jedan problem oko laptop računara :: :: Naime, imam oko 3 godine laptop koji se svakih 2h uvek resetuje - uz plavi ekran pre toga. Koristi se za office i internet - ništa grafički zahtevno. :: :: Na njemu je windows 7 instaliran. (update biosa nije moguć jer za ovaj model ne postoji podrška dalje od windows viste :: :: Snimio sam video (plavi ekran) koji prijavi grešku i resetuje :: https://www.youtube.com/watch?v=fk4aR6gaKd :: :: Takođe ponekad, retko, resetuje se i kada se otkači neki usb uređaj :: :: Da li neko ima neki predlog ili iskustvo kako rešiti ovaj problem :: :: Konfiguracija je :: HP Pavilion dv950 :: Core 2 Duo T7250 (2000mhz :: Quanta 30CB - PM965 inte :: GeForce 8600MG :: 3GB ram :: HD: 64gb SS :: :: Hvala :)
Jesi li probao vise drajvera za graficku 8600 m da probas neke druge? Resintaliraj OS pa probaj sa ovim drajverima, a prvo pogledaj temperature kao sto ti je ukazao VMARC.
Re: Plavi ekran nakon 2h rada - HP Pavilion dv9500 Notebook PC
23.05.2014. 19:54
status: user broj poruka: 68
BAD_POOL_CALLER nije poruka koja se dobija zbog pregrevanja laptopa. Javlja se kad sistem ne moze da pozove drajver koji bi podrazumevano trebalo da mu bude dostupan. Da ne bi nagadjali koji drajver je u pitanju, Windows je u toku `blue screen-a` kreirao izvestaj u obliku minidump fajla (.DMP) u WINDOWS\Minidump folderu.
Gornji link je od portable verzije. Pokreni ga i on ce ti izlistati dump izvestaje sa njihove podrazumevane lokacije. Izaberi najsveziji dmp fajl. koji je nastao neposredno posle pojave `plavog ekrana` i obrati paznju na fajlove obelezene crvenom bojom (.exe ili.sys). Adrese tih fajlova su su se nalazile sistemskoj memoriji u trenutku pada sistema, i velika je verovatnoca da je jedan od `crvenih` fajlova uzrok sloma. Ako malo pazljivije pogledas sve kolone izvestaja, videces gde je `krivac`. Kad znas uzrok, onda je lakse resiti problem.
Ja pretpostavljam da bi krivac mogao da bude driver usb citaca elekronske kartice koji ocigledno posedujes, ali to je nagadjanje. :)
Nisam primetio da se laptop pregreva. Temperature procesora i grafiičke se kreću od 50 - 65c .
Ventilator radi na manjem broju obrtaja i retko kada se ubrza preko 60%. Ne znam da li je nekad rađena ploča, nisam prvi vlasnik. A za bios, nisam siguran da li je pametno ovaj za vistu da stavim jer nemam taj sistem.
@snacke1984 Grafička ima najnovije drajvere trenutno. Pretnodni vlasnik je napomenuo da pod vistom laptop radi dobro.
@EdiGforce Instalirao sam ovu aplikaciju međutim minidump folder je prazan pa nemam šta očitati. Sumnjam na usb drajver.
Još jedna situacija kada se laptop resetuje van svoje uobičajene vremenske rutine: - je nakon izlaska iz sleep režima a prošlo više od pola sata ( to radi sa šansom 50%) :)
Ali svejedno, ne diraj, vec daj nekom ko se iole razume u te stvari, neka ti usnimi najnoviji BIOS. Medjutim, to poslednje sto si naveo, vezano za budjenje iz Sleep moda upravo indicira na grafiku. Poslednje sta mozes sam da uradis, jeste da u Device menageru disejblujes sve USB portove, pa probaj tako. Ako ti se ponovo restartuje, 99% je ploca (graficka). - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: @Vmarc :: :: Nisam primetio da se laptop pregreva. Temperature procesora i grafiičke se kreću od 50 - 65c :: :: Ventilator radi na manjem broju obrtaja i retko kada se ubrza preko 60% :: Ne znam da li je nekad rađena ploča, nisam prvi vlasnik. A za bios, nisam siguran da li je pametno ovaj za vistu da stavim jer nemam taj sistem :: :: @snacke198 :: Grafička ima najnovije drajvere trenutno. Pretnodni vlasnik je napomenuo da pod vistom laptop radi dobro. :: :: @EdiGforc :: Instalirao sam ovu aplikaciju međutim minidump folder je prazan pa nemam šta očitati. Sumnjam na usb drajver. :: :: Još jedna situacija kada se laptop resetuje van svoje uobičajene vremenske rutine :: - je nakon izlaska iz sleep režima a prošlo više od pola sata ( to radi sa šansom 50%) :)
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.