Na internetu sam naleteo na informaciju da je mali crveni lepak tu da ne bi korisnik skidao gpu?, a opet sa druge strane stoji i pretpostavka da je tu da se ne bi odlemio chip?
Koja informacija je tacnija i da li treba da se ponovo stavi lepak pri menjanju gpu-a ?
ps. Mene iskreno zanima koja je svrha, a na svim chipovima koji su radjen josi nisam video da je iko stavio lepak?
Ne vidim ikakvu svrhu ikakvog lepka, pogotovo sto se zna da lepak nije postojan, narocito ne oko gpu-ova gde je temperatura uvek povisena... Osim ako Kinezi ne stede pri lemljenju :) Mozda je to neki lak bio, a to je nesto drugo...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
To se lepi onda kada nema sta da drzi hladnjak, odnosno da ne bi otpao, tankom samlepljivom termalnom trakom.. chip ne moze da se odlemi sam od sebe.
Po meni, ne treba lepiti ponovo, ako ima sta da drzi hladnjak, bolje je skinuti ga skroz, ako treba sastrugati/smirglati, ocistiti benzinom i staviti pastu (ovo vazi samo za procesor, ne i za memorijske cipove). (pozdrav za pasto-kriticara izBosne:)
:: Na internetu sam naleteo na informaciju da je mali crveni lepak tu da ne bi korisnik skidao gpu?, a opet sa druge strane stoji i pretpostavka da je tu da se ne bi odlemio chip? :: :: Koja informacija je tacnija i da li treba da se ponovo stavi lepak pri menjanju gpu-a :: :: ps. Mene iskreno zanima koja je svrha, a na svim chipovima koji su radjen josi nisam video da je iko stavio lepak?
Da drzi cip cvrsto, ocigledno, pri visokim temperaturama, nema sigurno druge funkcije:)
:: Nisam mislio na chip odozgo, nego na lepak sa strane :: :: http://images.anandtech.com/reviews/gadgets/microsoft/jasper/glue2.jp :: :: Ovde na slici je lepak providne boje, ali znam da na laptopu ima male crvene ili crne kuglice lepka na svakom cosku :: :: Koja je funkcija tog lepka, ako je uopste lepak u pitanju :: :: Pozdrav :: ::
Niko,osim sto ako ga nema tj nije njihov original mozes da se slikas sa bilo kakvim prituzbama. http://valid.canardpc.com/7wegij
:: Ko moze da spreci korisnika sa ziletom da to fikne :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
tačno je da je taj lepak tu samo da bi otežao skidanje čipa. I veruj mi prilično dobro radi svoj posao. Crveni lepak što si video je na skoro svim HP laptopovima
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.