Imam problem. Komp je počeo da se gasi, znači, zamrzne sliku i počne da zuju u zvučnicima pa posle izbaci plavi ekran (`A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damege to your computer. SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION`...). Radio nešto na kompu ili ne to se desi. Nekad neće ni do kraja da podigne windows. Nekad zna da zeza i flash player (shockwawe flash has crashed). Instaliran i novi windows i novi (i stari) drajveri i opet isto. Zna da radi par sati dobro a nekad ne možeš ni minut.
Instaliraj F7 BIOS, mada vidim da ima i nakon njega beta bios (zaobidji zasad)
Bice da je ploca dosta bagovita. Kreni od toga.
MSI Big Bang Xpower II Intel I7 3960X & Corsair H100 4x8GB G.Skill TridentX 2x R9 290 + Accelero Xtreme IV Corsair Force GT 240GB SSD Cooler Master Cosmos II LEPA G Series 1600W HP ZR2440w
Probaj ga na nekoj 100% ispravnoj ploči i ako neće na 2.400MHz reklamiraj njega. Ako hoće, onda je ploča šit i nju reklamiraj. Tada dva Bambija idu meni, a jedan Srđanu.
Re: To je zapravo CRVENI ekran (AMD ekran), jer je uzrok ove pojave
16.04.2014. 21:41
status: user broj poruka: 7723
Ne vidim smisao tvog posta sem trolovanje ,sam je decko pronasao da je u pitanju dizanje frekvencije memorije.Ako ne mozes da se uzdrzis to je vec druga stvar. Ne bi bilo lose da otvoris temu o Nvidia driver koji zamrzava komp u kombinaciji sa Mozilla.
Nemora da znaci da je RAM neisprava samo mora lepo da se podesi u BIOS-u.
Kingston ima mnogo lep mraketing npr. moj slucaj:
Kupio sam ddr3 1600 mhz, medjutim kad ga se iscita SDP vidi se da ima samo profile za 1333 mhz i manje.Kopajuci po netu, i na kraju na sajtu Kingsotna, tehnicka dokumentacija za tu memoriju kaze da je memorija uspela da radi na 1600mhz sa naponom 1.65V sa podesavanjima tim i tim.
Znaci memorija je ddr3 1333 mhz koja `moze` da radi na 1666mhz a i ne mora, u dokumentaciji se odmah ogradjuju da to zavisi od ploce.
I tako kod je podesim da radi na 1666mhz sa njihovim podesavanjima, radi stabilno medjutim hoce u nekim trenucima da izbaci BSOD, medjutim kada sam u UEFI stavio na auto a podesio da radi na 1666, bio je stavio mnogo manje latence nego sto je u tehnickoj dokumentaciji i napon je skinuo na 1.6v i tako radi stabilno mesec dana.
Poenta je da reklamiraju maksimalni overclock memorije a ne maksimalni radni takt.Ustvari on ima memoriju na 2.133mhz koja `moze` da radi na 2.400mhz ali i ne mora.
:: Probaj ga na nekoj 100% ispravnoj ploči i ako neće na 2.400MHz reklamiraj njega :: Ako hoće, onda je ploča šit i nju reklamiraj :: Tada dva Bambija idu meni, a jedan Srđanu. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.