Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Servis i "overklokovanje"
Pomoć oko skidanja šifre za bios
STRANA 1 OD 1
zxcvbnm Pomoć oko skidanja šifre za bios 01.04.2014. 19:00 T57269

status: user
broj poruka: 183
Pozdrav dobri ljudi.

Imam problem sa lenovo s20 računarom. Stavljena je šifra na bios a klasične metode (koje uključuju, vađenje baterije, spajanje džampera na ploči za reset biosa, uputstvo nadjeno na googlu za s20 sa džamperom) ne pomažu u skidanju šifre sa biosa. Šta god da sam uradio šifra na BIOS-u ostaje a čak mi ne dozvoljava da bootujem bez šifre (da dozvoljava, flešno bi bios i rešio problem).

Da li neko ima savet šta novo da pokušam

Unapred hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
perrakojot aa 01.04.2014. 19:22 #547858

broj poruka: 1029
da li si razmislio da ga samo ostavis pravom vlasniku ispred vrata,cisto onako,on da nema stete jer ti nemas koristi bez bios passworda??? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

zxcvbnm Rešio sam 01.04.2014. 19:32 #547860

broj poruka: 183
Čisto ako neko bude imao sličan problem.

BIOS je bio oštećen, nije problem bio do šifre. Narezao BIOS koji sam skinuo sa lenovo sajta na CD, stavio džamper za bios na 2-3 poziciju, upalio računar. Posle gomilu bipova i 5 min rada računar se ugasi. Vratio džamper na 1-2 poziciju i upalio i radi sve bez problema

Inače rešenje

http://forums.lenovo.com/t5/ThinkStation/S20-BIOS/m-p/573341#M3827

tortojed K`o veliš, vreme je za prvoaprilske šale. ``U roku od 32 minuta.... 01.04.2014. 21:39 #547871

broj poruka: 10999
našao sam rešenje za ``problem``, implementirao ga i stigao da izvestmi o tome``.
``Dobar si, dobar! (štono rek`o Draza Mihajlovic kad je vršio smotru OZNA-ša preobučenih u četnike). Imaću te u vidu kada budem formirao gardu!``

MilosNBG ... 02.04.2014. 01:59 #547913

broj poruka: 1586
Hehe, nesto slicno mi se bilo desilo na FS Scenic racunaru, bios se sam zakljucao i vise ne mogu ni da se setim uz pomoc kojih `trikova` sam uspeo da ga povratim.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs